Denny Feiken (schot)
93'

2e klasse L

13 oktober 2019 14:00

20191013 – In een matig maar wel spannend duel kwamen Nieuw Buinen en GVAV-Rapiditas tot een 3-3 eindstand.

Patrick Venema zorgde in de 15e minuut voor de 0-1. Drie minuten later was het alweer gelijk door Eddie Schoenmaker (1-1). In de 41e minuut werd een schot van Leon Knol enigszins van richting veranderd door Denny Feiken (1-2). In de 68e minuut kwam GVAV-Rapiditas op 1-3 door Jordi Paapst. Kort hierna miste Roy Feiken een strafschop voor Nieuw Buinen. In de 83e minuut was Eddie Schoenmaker opnieuw succesvol voor Nieuw Buinen (2-3). Ver in de extra tijd viel de bal gelukkig voor de voeten van Denny Feiken die de 3-3 eindstand op het bord zette.
Komende zondag komt WKE’16 op bezoek op Sportpark Kardinge.

Scheidsrechter Schram was om ongeveer 13.10 uur op het sportpark aangekomen maar bleef een kwartier in de bestuurskamer zitten om uit te leggen dat hij later aangekomen was dan de bedoeling was en dat de wedstrijd daardoor tien minuten later moest beginnen.
GVAV begon zonder vijf basisspelers. Arco Bartelsman heeft nog last van de naweeën van de eerder opgelopen hersenschudding. Daniël de Vries is een nog niet geheel duidelijk aantal weken uitgeschakeld door de knieblessure die hij vorige week opliep. Carsten Meijwaard en Ricardo Postema waren afwezig na een survivalweek in de Ardennen en Ingmar Liezenga zat zijn eerste van twee wedstrijden schorsing uit.
Bas Veldman begon de wedstrijd met Dion Paapst naast Boyd Kooy in het centrum van de verdediging en deze keer wel een 4-3-3 met Tom Klooster als rechtsback en Roald van Geffen die nu zijn basisdebuut maakte als linksback.
De backs hadden het in verdedigend opzicht behoorlijk lastig met hun directe tegenstanders. Tom was nog wel eens te ver bij zijn directe tegenstander vandaan die daardoor een aantal voorzetten af kon leveren. Roald liet opbouwend vaak mooie dingen zien maar nam soms ook te veel risico met balverlies tot gevolg op een positie die niet altijd verantwoord was. Verdedigend liet hij zich vooral in de eerste helft vaak foppen door de handige rechterspits van Nieuw Buinen.
David Belosic, normaal gesproken de meest getalenteerde voetballer in het team, had vandaag een slechte dag. In de twee jaar dat we hem hebben zien spelen en waarin hij nooit een onvoldoende scoorde, was dit zijn slechtste wedstrijd. Dat kan gebeuren maar het had wel gevolgen.
Al in de vierde minuut van de wedstrijd bleek dat grensrechter Venema van Nieuw Buinen er zijn eigen opvatting van de buitenspelregel op na hield want hij vlagde een zuiver doelpunt van Patrick Venema af. Op het kwartier was het goed doorzetten van Jordi Paapst die Patrick Venema in staat stelde vanaf eigen helft een rush naar het doel van Nieuw Buinen in te zetten (0-1).
In de 18e minuut was het balverlies van David Belosic die Eddie Schoenmaker van Nieuw Buinen de kans bood ook Tom Klooster uit te spelen en zo stond het al heel snel weer gelijk (1-1). In de 41e minuut was Mark Schreuder er op links vandoor maar oog in oog met Remco Molenaar ging de bal meters ver naast. In dezelfde minuut was het aan de andere kant wel raak. De op rechts opgekomen Leon Knol loste een schot dat door aanraking van Denny Feiken van Nieuw-Buinen omhoogging en daardoor Marcel Waarsing kansloos liet (1-2). Uiteindelijk besloten we het doelpunt toch maar op naam van Leon te zetten.
Zoals meestal gebeurde er in de tweede helft veel meer dan in de eerste helft. In de 49e minuut kreeg Arne van der Made van Nieuw Buinen een aardige mogelijkheid maar zijn inzet ging hoog over. Een minuut later was er een prima voorzet van Roald van Geffen maar de kopbal van Rashid Conquet belandde in de handen van doelman Marcel Waarsing. Beide ploegen leden nogal wat balverlies waarbij GVAV de minst slechte ploeg was. GVAV kwam dan ook terecht in de 68e minuut op een 1-3 voorsprong toen Jordi Paapst de bal van dichtbij in kon schieten.
Even leek het erop dat Nieuw Buinen het hoofd in de schoot had gelegd maar het kreeg een uitgelezen kans om terug in de wedstrijd te komen toen scheidsrechter Schram in de 70e minuut Nieuw Buinen een strafschop toekende waarbij voor de toeschouwers onmogelijk te zien was of deze nu terecht was of niet. Roy Feiken knalde bal echter tegen de lat.
Dit gaf Nieuw Buinen de nodige inspiratie en bij GVAV was te weinig routine aanwezig om de wedstrijd ‘dood’ te maken. Nog een knal tegen de lat betekende nog niet de aansluitingstreffer maar in de 83e minuut was het wel raak. Eddie Schoenmaker kon van dichtbij inschieten (2-3). Om het onheil te bezweren schoot bij keeper Remco Molenaar de arm uit de kom en moest Tope Rafael van Dijk, doelman GVAV JO19-1, hem vervangen.
Met het momentum in de wedstrijd voor Nieuw Buinen en met zo’n 200 toeschouwers langs het veld, werd hij op deze manier geheel onverwacht voor de leeuwen geworpen en dat had wel effect op hem. Een aantal uittrappen uit de hand kwamen niet over de middenlijn of belandden naast het veld en leidden dus tot onmiddellijk balverlies.
Het werd er nog onrustiger door bij GVAV. Toch had de ploeg de zege veilig kunnen stellen toen Joël de Jong Moreiro Bacuna vrijspeelde die alleen op de keeper af kon gaan. Ook nu ging de vlag van de grensrechter van de thuisclub omhoog en ook bij dit signaal was de scheidsrechter niet geneigd zelf een beslissing te nemen. Moreiro speelde door ondanks het fluitsignaal en scoorde maar liep dus tegen een gele kaart op. De videobeelden, gemaakt voor de wedstrijdanalyse, wezen later duidelijk uit dat er van buitenspel geen sprake was.
Het werd uiteindelijk dus nog heel spannend waarbij Nieuw Buinen de bal steeds richting het strafschopgebied van GVAV pompte en steeds dreigender werd. Voor de fans van de thuisclub voelde het als gerechtigheid toen Denny Feiken in de 93e minuut op de rand van de zestien de bal gelukkig voor de voeten kreeg en met een goed gemikt schot Tope Rafael van Dijk kansloos liet (3-3).
Joël de Jong kreeg kort voor tijd een gele kaart die op papier op naam van Roald van Geffen kwam te staan maar de scheidsrechter was niet van plan deze vergissing ongedaan te maken.
Trainer Bas Veldman die zich luid en duidelijk opgewonden had over de gegeven strafschop, het wisselbeleid, de vergissing met de gele kaart en de buitenspelwaarnemingen van de scheidsrechter kreeg een gele kaart die de toeschouwers overigens niet uitgedeeld zagen worden.

Nieuw Buinen – GVAV-Rapiditas 3-3 (1-2)

Scoreverloop: 15. Patrick Venema 0-1. 18. Eddie Schoenmaker. 41. Leon Knol. 68. Jordi Paapst. 83. Eddie Schoenmaker 2-3. 93. Denny Feiken 3-3.
Scheidsrechter: Allan Schram.
Toeschouwers: 200.
Geel: Onbekende speler van Nieuw Buinen. Boyd Kooy, Roald van Geffen, Moreiro Bacuna, Bas Veldman (GVAV).
Man of the match: Remco Molenaar.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar (83. Tope Rafael van Dijk), Tom Klooster, Dion Paapst, Boyd Kooy, Roald van Geffen, Joël de Jong, David Belosic, Leon Knol, Jordi Paapst (82. Moreiro Bacuna), Patrick Venema, Rashid Conquet (65. Jorn van Aalsum).

Stadskanaal – FC Lewenborg 3-2. ASVB – Helpman 0-2. Rolder Boys – Annen 6-4. Dalen – Veendam 1894 1-1. WKE’16 – Germanicus 1-2. Valthermond – Gruno 6-0.