4 - 1

GVAV-Rapiditas 1 (zon)

2e klasse L

8 maart 2020 14:30

20200308 – GVAV-Rapiditas verloor zondag teleurstellend met 4-1 van koploper Germanicus en verspeelde daarmee de mogelijkheid om zelf koploper te worden in de tweede klasse L.

In de elfde minuut kwam Germanicus op voorsprong door een eigen doelpunt van Boyd Kooy (1-0). In de 33e minuut maakte Ingmar Liezenga gelijk uit een strafschop (1-1). Onmiddellijk na de rust maakte Roelof van Dijk de 2-1. Even later kreeg Dion Jongbloed van Germanicus de rode kaart. Het tiental van Germanicus liep via Nance Hoogeveen en Marco Verhoef in korte tijd uit naar 4-1 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Komende zondag komt Valthermond, dat vandaag WKE’16 met 6-0 over de knie legde, naar Sportpark Kardinge.

Aanvoerder Boyd Kooy was na zijn rugklachten weer terug bij GVAV, dat het nog wel zonder doelman Carsten Meijwaard moest doen. Beide ploegen begonnen heel voorzichtig aan de wedstrijd en er was nog niets bijzonders gebeurd totdat de eerste dreigende voorzet van Germanicus in de elfde minuut van dichtbij door Boyd Kooy ongelukkig in zijn eigen doel gewerkt werd (1-0).
GVAV begon wat meer druk te zetten maar vond (derde) keeper Bram Weerink op zijn weg. In de zestiende minuut kwam Patrick Venema vrij op rechts maar zijn inzet werd door de keeper tot corner gewerkt. In de achttiende minuut was er een nog betere kans voor Ricardo Postema maar hij schoot de bal recht de keeper aan.
In de 33e minuut viel de gelijkmaker. Arco Bartelsman had zich een keer te vaak gedraaid en daardoor was het gevaarlijke moment al voorbij. Toch haalde Devon Smit hem onderuit en aangezien dat net binnen het strafschopgebied gebeurde, ging de bal op de stip. Ingmar Liezenga schoot niet echt feilloos binnen maar de keeper wist de bal toch niet te keren (1-1).
Vooral vanaf rechts was Germanicus gevaarlijk. Dat was al zo bij de openingstreffer en ook in de 48e minuut. Roelof van Dijk kreeg vanaf die kant een kans die sprekend leek op de kans van Patrick Venema in de eerste helft. Deze keer verdween de bal wel in de verste hoek (2-1). In de 50e minuut kwam Dion Jongbloed te gevaarlijk in op Patrick Venema en kon met een rode kaart vertrekken.
Zoals zo vaak is het spelen tegen tien man lastiger dan tegen elf. Nance Hoogeveen, volgens de volgers van Germanicus, de kleinste man op het veld, stond in de 56e minuut op rechts vogelvrij toen een voorzet hem bereikte. Met een magistrale kopbal liet hij de bal in verste bovenhoek verdwijnen (3-1).
In de 61e minuut kwam Patrick Venema er centraal goed door maar wederom bleek keeper Bram Weerink een sta-in-de-weg. Ook was er nog een scrimmage op de doellijn van Germanicus waar GVAV meende dat er ook hands gemaakt was, maar dat kon de scheidsrechter onmogelijk zien met zoveel spelers in zijn gezichtsveld.
In 62e minuut was de supersnelle Nance Hoogeveen opnieuw belangrijk voor Germanicus. Omdat Marco Verhoef buitenspel stond, lanceerde hij zichzelf en belandde hij uiteindelijk op links in een duel met keeper Anthony Pomstra. Pomstra wist de bal nog wel te keren maar Hoogeveen schoof de rebound naar de geheel vrijstaande Verhoef, die geen moeite had om de bal binnen te tikken (4-1).
GVAV kwam in de resterende tijd niet veel verder dan kopballen van Boyd Kooy die nu in de spits liep, maar al die kopballen waren te zacht om de keeper te verontrusten.
Omdat Helpman verrassend met 2-1 bij Gruno verloor en WKE’16 bij Valthermond stevig onderuitging, had GVAV bij een zege koploper kunnen worden in de algemene stand en ook in de tweede periode. Winnaar worden van de tweede periode is nog steeds mogelijk, waarin Germanicus nu met 18 uit 8 eerste staat. Na WKE’16 en Dalen die al negen wedstrijden gespeeld hebben, staat GVAV vierde met 16 uit 8. Als GVAV de inhaalwedstrijd op 23 april tegen FC Lewenborg wint, kan het Germanicus voorbij. Deze ploeg hoeft echter pas op 3 mei de wedstrijd tegen Rolder Boys in te halen en weet dan wat het te doen staat. Het zou eerlijker zijn als beide wedstrijden tegelijk gespeeld zouden worden.

Germanicus – GVAV-Rapiditas 4-1 (1-0)

Scoreverloop: 11. Boyd Kooy (e.d.) 1-0. 33. Ingmar Liezenga 1-1 (strafschop). 48. Roelof van Dijk 2-1. 56. Nance Hoogeveen 3-1. 62. Marco Verhoef 4-1.
Arbitraal: Nick Alberts.
Toeschouwers: 95.
Geel: Kain Hoogeveen, Roelof van Dijk, Stan Ypenburg (Germanicus).
Rood: Dion Jongbloed (Germanicus).
Man of the match: geen.
Citaat van de dag: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Anthony Pomstra, Jorn van Aalsum (60. David Belosic), Boyd Kooy, Daniël de Vries, Leon Knol, Ricardo Postema, Joël de Jong, Arco Bartelsman, Ingmar Liezenga (67. Roald van Geffen), Patrick Venema, Rashid Conquet (67. Dion Paapst).

Overige uitslagen

Gruno – Helpman 2-1. Valthermond – WKE’16 6-0. Nieuw Buinen – Stadskanaal 1-0. Dalen – FC Lewenborg 2-0. Rolder Boys – ASVB 3-0. Annen – Veendam 1894 2-0.

Tussenstand gehaktballentest 2019-2020
Germanicus heeft sinds kort een nieuwe bal en men was dus heel nieuwgierig naar het oordeel. Dat wordt echter nooit ter plaatse gegeven maar pas hier. De bal was mooi groot en een broodje plus bal kostte slechts drie euro, dus ook de prijs was prima. De bal was ook stevig genoeg maar qua kruiden had de bal nog wel iets beter gekund. Score: 8,0.