Helpman 1

2e klasse L

26 januari 2020 14:00

20200126 – GVAV won zondag zonder al te veel moeite met 2-0 van Helpman.

Op slag van rust opende Arco Bartelsman de score voor GVAV-Rapiditas (1-0). Met een strafschop in de 73e minuut bezegelde Ingmar Liezenga het lot van Helpman (2-0). Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij ASVB, dat vandaag verrassend met 0-1 won bij Valthermond.

De wedstrijd werd vanwege de toestand van het hoofdveld gespeeld op kunstgras, zodat goed voetbal mogelijk was. GVAV is de laatste jaren een angstgegner voor Helpman en het leek erop dat Helpman hier vandaag een einde aan wilde maken. De ploeg begon furieus en had de eerste twintig minuten een overwicht maar kwam niet verder dan een scrimmage voor het GVAV-doel in de zeventiende minuut. De energie bij Helpman leek toen al op en GVAV kwam beter in de wedstrijd. Kansen bleven echter buitengewoon schaars voor beide partijen. In de 45e minuut was er een diagonaal schot van Arco Bartelsman dat keeper Youri van der Ploeg aan de grond genageld liet staan omdat hij de bal niet zag aankomen (1-0).
In de eerste minuut van de tweede helft startte Helpman weer energiek maar dat was na die eerste minuut alweer over. GVAV dicteerde het spel en de ploeg leek in de 68e minuut op 2-0 te komen toen bal via Jordy Paapst over de doellijn van Helpman gegaan was maar heel attent door de keeper gepakt werd. De verder voortreffelijk fluitende scheidsrechter had het niet kunnen waarnemen en de assistent-scheidsrechter van Helpman hield de vlag naar beneden.
In de 73e minuut was er gerechtigheid toen Arco Bartelsman bij een hoekschop met twee handen tegen de grond werd gedrukt. Ingmar Liezenga schoot de bal vanaf de stip feilloos binnen (2-0).
De resterende 27 minuten gingen voorbij zoals het eerdere deel van de tweede helft. GVAV was beter en Helpman wist helemaal niets af te dwingen.
De uitslagen van vandaag waren interessant genoeg om de huidige stand te vermelden
1 Germanicus 13 – 28
2 GVAV-Rapiditas 13 – 26
3 Helpman 13 – 26
4 Valthermond 13 – 24.

GVAV-Rapiditas staat bovenaan in de tweede periode met 13 uit 5, gevolgd door Germanicus en WKE’16 met 12 uit 5.

GVAV-Rapiditas – Helpman 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 45. Arco Bartelsman 1-0. 73. Ingmar Liezenga (strafschop) 2-0.
Scheidsrechter: René Broekman.
Toeschouwers: 105.
Geel: Joël de Jong (GVAV). Joost de Graaf, Yume Chun (Helpman).
Man of the match: Jorn van Aalsum.
Citaat van de dag: omdat de wedstrijd zelf niet zo opwindend was, leefden de stand up comedians bij GVAV zich uit in leuke uitspraken die met een beetje geluk allemaal te horen zijn bij het videoverslag op het Youtube-kanaal van Helpman: Voetbalmedia. Het winnende citaat kwam van Joost van Dijk, toen trainer René Wollerich van Helpman de wat klein ogende, negentien jaar oude Tonnes Popken bij de 2-0 stand als wisselspeler inbracht: ‘Trainer, dit is niet het moment om een jeugdspeler in te brengen!’
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Jorn van Aalsum, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ricardo Postema, Joël de Jong (78. David Belosic), Leon Knol, Arco Bartelsman, Ingmar Liezenga (75. Moreiro Bacuna), Rashid Conquet (63. Jordy Paapst), Patrick Venema.

Germanicus – Veendam 1894 1-3. Dalen – Stadskanaal 2-0. WKE’16 – FC Lewenborg 5-1. Valthermond – ASVB 0-1. Gruno – Annen 1-0. Nieuw Buinen – Rolder Boys 1-1.