90'
Boyd Kooy (penalty)

2e klasse L

3 november 2019 14:00

20191103 – GVAV-Rapiditas speelde zondag in een enerverend duel met 3-3 gelijk tegen FC Lewenborg.

In het eerste tien minuten liep GVAV-Rapiditas een 2-0 achterstand op door goals van Rodney van der Hoek en Jord Blokker. Kort voor de rust kwam GVAV-Rapiditas op 2-1 door Moreiro Bacuna. In de 70e minuut werd het 2-2 door Ingmar Liezenga. In de slotfase vielen nog twee doelpunten. In de 87e minuut maakte Jannick Plantinga de 3-2 maar in de 90e minuut werd het 3-3 door een benutte strafschop van Boyd Kooy.
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Valthermond.

Bij GVAV ontbraken Daniël de Vries en Patrick Venema door blessures en David Belosic vanwege een schorsing voor twee wedstrijden naar aanleiding van zijn rode kaart vorige week tegen Germanicus. Op rechts in de verdediging speelde Jorn van Aalsum in plaats van Tom Klooster. Moreiro Bacuna had vandaag zijn eerste basisplaats.
In de eerste twintig minuten liet GVAV zich de kaas van het brood eten door een feller FC Lewenborg. In de vijfde minuut was het al raak toen Rodney van der Hoek na een hoekschop voor de openingstreffer zorgde (1-0). Ook de tweede kans voor FC Lewenborg leverde een doelpunt op. Jord Blokker stond geen buitenspel in de tiende minuut en kon ongehinderd de bal langs Carsten Meijwaard spelen (2-0).
GVAV mocht blij zijn dat de score in de tien minuten daarna niet opliep naar 4-0. In de 16e minuut stond Ricardo Postema, zoals zo vaak, precies op de juiste plek. Deze keer om een hard ingeschoten bal na een hoekschop van de lijn te halen. In de 19e minuut redde Carsten Meijwaard knap na een inzet van Armando Kremer na een counter van FC Lewenborg.
Hierna nam GVAV het heft in handen en kwamen er ook kansen voor GVAV. In de 24e minuut en de 38e minuut werd keeper Luca Pietens op de proef gesteld door Moreiro Bacuna en Jordi Paapst maar de keeper redde bekwaam. In de 40e minuut werd het toch 2-1, toen Moreiro Bacuna de keeper met een mooi lobje kansloos liet.
Na de rust bleef het tempo onverminderd hoog en golfde het spel op en neer maar wel vaker richting het doel van FC Lewenborg. In de 49e minuut kopte Boyd Kooy uit een hoekschop net over de kruising en in de 63e minuut schoot Moreiro Bacuna net over. In de 70e minuut viel de verdiende gelijkmaker, toen Ingmar Liezenga de bal van dichtbij in kon tikken (2-2).
Bij de counters van FC Lewenborg hield Carsten Meijwaard GVAV met knappe reddingen in de wedstrijd maar in de 87e minuut was hij kansloos toen Jannick Plantinga de bal uit een vrije schop in de kruising legde (3-2). In de 90e minuut was er uit het oogpunt van GVAV toch gerechtigheid. De ingevallen Tom Klooster zag zijn voorzet binnen het strafschopgebied met de arm beroerd worden door een speler van FC Lewenborg. Aanvoerder Boyd Kooy nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de strafschop onberispelijk binnen (3-3).
Beide ploegen maar ook scheidsrechter Auke Sikke Broersma, die beide ploegen nog niet eerder gefloten had, zorgden ervoor dat de 140 toeschouwers konden genieten van een wedstrijd die pure reclame was voor het amateurvoetbal.

FC Lewenborg – GVAV-Rapiditas 3-3 (2-1)

Scoreverloop: 5. Rodney van der Hoek 1-0. 10. Jord Blokker 2-0. 40. Moreiro Bacuna 2-1. 70. Ingmar Liezenga 2-2. 87. Jannick Plantinga 3-2. 90. Boyd Kooy (strafschop) 3-3.
Scheidsrechter: Auke Sikke Broersma.
Toeschouwers: 140.
Geel: Mati Maciolek, Shailesh Permesardien, Mark Woldring (FC Lewenborg). Ricardo Postema, Arco Bartelsman (GVAV).
Man of the match: Carsten Meijwaard.
Citaat van de dag: geen.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Jorn van Aalsum, Boyd Kooy, Dion Paapst, Ricardo Postema, Joël de Jong, Arco Bartelsman (85. Tom Klooster), Leon Knol, Jordi Paapst (89. Djamil Emanuels), Moreiro Bacuna, Ingmar Liezenga (71. Rashid Conquet).

Overige uitslagen

Germanicus – Valthermond 2-2. Veendam 1894 – ASVB 0-0. Rolder Boys – Stadskanaal 2-3. Helpman – WKE 3-0. Annen – Dalen 3-0. Gruno – Nieuw Buinen 4-6.