Moreiro Bacuna (intikker)
65'

2e klasse L

27 oktober 2019 14:00

20191027 – GVAV-Rapiditas verloor zondag het thuisduel tegen Germanicus met 2-3.

Door deze nederlaag kwam een einde aan de ongeslagen status van trainer Bas Veldman na vijf oefenwedstrijden, drie bekerduels en vijf competitiewedstrijden. In de 18e minuut zette Roelof van Dijk Germanicus op een 0-1 voorsprong. Kort hierna maakte Ingmar Liezenga gelijk. In de 40e minuut scoorde Milan van der Weide de 1-2. Kain Hoogeveen vergrootte de voorsprong in de 58e minuut naar 1-3. Kort hierna moest David Belosic met een rode kaart van het veld af. In de 65e minuut maakte Moreiro Bacuna de aansluitingstreffer (2-3). Ondanks een verwoed slotoffensief met tien tegen elf kon GVAV-Rapiditas de nederlaag niet ontlopen.

Topscorer Patrick Venema ontbrak wegens een kuitblessure, terwijl Arco Bartelsman vandaag voor het eerst weer een hele wedstrijd met het tweede elftal speelde. GVAV begon niet heel goed aan de wedstrijd. Germanicus slaagde er geregeld in voorin een vier tegen drie situatie te creëren, waarbij bij GVAV onduidelijk was wie aan de rechterkant een opgekomen linkermiddenvelder of linksback van Germanicus moest afstoppen. In elk geval gebeurde het niet en GVAV had nog geluk dat Germanicus die vierde man bijna nooit wist te vinden. Toch was dit een teken dat een tegentreffer niet kon uitblijven. Roelof van Dijk zorgde er in de 18e minuut voor dat Germanicus met 0-1 de leiding nam.
Bij GVAV liepen veel combinaties dood nog voor het strafschopgebied van Germanicus in zicht kwam. Ook kwam het geregeld voor dat een speler die totaal niet onder druk stond, de bal zomaar in de voeten van een tegenstander speelde. Toch was het Ingmar Liezenga die in de 22e minuut met een afstandsschot Vincent Beugelink in de goal bij Germanicus wist te verrassen (1-1).
Het spelbeeld bleef hetzelfde en Germanicus kwam in de 40e minuut dan ook terecht op 1-2 door een succesvolle dribbel van Milan van der Weide door het hart van de GVAV-defensie. GVAV kwam niet verder dan twee voorzetten die onaangeroerd voorlangs gingen. Ook na de rust kwam het in eerste instantie niet tot een ommekeer. Germanicus leek de wedstrijd al in de 58e minuut te beslissen door een prachtige vrije schop van Kain Hoogeveen (1-3).
In de 60e minuut gaf David Belosic een tikje met de voet tegen een tegenstander die, zoals het hoort, ernstig gekwetst lijkend ter aarde stortte. De prima fluitende scheidsrechter beoordeelde dit als (na)trappen van een tegenstander en toonde hem de rode kaart. Dit bracht wel een ommekeer teweeg in de wedstrijd. Bij GVAV ging het opeens beter lopen en de overtalsituatie had een verlammende werking op Germanicus.
In de 63e minuut had de aansluitingstreffer al kunnen maar bij een scrimmage voor het doel van Germanicus ging de inzet van Leon Knol via een verdediger over het doel. In de 65e minuut was het wel raak. De in eerste helft voor Rashid Conquet ingevallen Moreiro Bacuna bekroonde een prima optreden met een koele schuiver toen de verdediging van Germanicus de bal niet goed weg wist te werken (2-3).
Hierna wist GVAV er met tien tegen elf een slotoffensief uit te persen dat wel voor gevaar zorgde maar niet tot een gelijkmaker leidde. De weinige counters van Germanicus liepen op niets uit en zo bleef de stand tot aan het eind gehandhaafd. In de slotfase mocht JO19-1-speler Ward Koldijk zijn debuut maken als invaller.
Over de gehele wedstrijd genomen was Germanicus de terechte winnaar. Zo is er een interessante stand in deze competitie ontstaan. Doordat Helpman in de slotfase wist te winnen van Dalen is die ploeg koploper met vijftien punten. Hierachter zijn drie achtervolgers met twaalf punten en drie met elf punten.
Volgende week gaat GVAV op bezoek bij FC Lewenborg waar men zich vorig jaar lelijk liet verrassen en tegen een domme nederlaag opliep.

GVAV-Rapiditas – Germanicus 2-3 (1-2)

Scoreverloop: 18. Roelof van Dijk 0-1. 22. Ingmar Liezenga 1-1. 40. Milan van der Weide 1-2. 58. Kain Hoogeveen 1-3. 65. Moreiro Bacuna 2-3.
Scheidsrechter: Wiecher Stoetman.
Toeschouwers: 88.
Geel: Erik Boer, Daan van Dijk (Germanicus).
Rood: David Belosic (GVAV-Rapiditas).
Man of the match: Boyd Kooy.
Citaat van de dag: geen.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster (82. Ward Koldijk), Boyd Kooy, Dion Paapst, Ricardo Postema, Joël de Jong, David Belosic, Leon Knol, Jordi Paapst (64. Jorn van Aalsum), Patrick Venema, Rashid Conquet (35. Moreiro Bacuna).

Overige uitslagen

Stadskanaal – Veendam 1894 2-2. ASVB – Rolder Boys 0-3. Dalen – Helpman 0-1. Nieuw Buinen – Annen 0-2. WKE’16 – Gruno 3-2. Valthermond – FC Lewenborg 3-0.