2e klasse L

8 december 2019 14:00

F. (Ferdinand) vd Werf

20191208 – Pas in de extra tijd kwam GVAV-Rapiditas zondag op 2-2 tegen Dalen.
In de 21e en de 52e minuut zorgde Reinier de Boer voor een 0-2 voorsprong voor Dalen. In de 78e minuut maakte Arco Bartelsman de aansluitingstreffer en in de 91e minuut zorgde Moreiro Bacuna ervoor dat GVAV-Rapiditas toch nog een punt overhield aan deze wedstrijd.
Komende woensdag speelt GVAV-Rapiditas in de knock-outfase van het bekertoernooi om 19.30 uur tegen zaterdagderdeklasser Noordwolde.

GVAV had in de eerste tien minuten een overwicht maar daarna kwamen de gasten ook aan voetballen toe en zo was sprake van een gelijkwaardige wedstrijd die in de eerste helft maar heel weinig kansen opleverde. In de zestiende minuut schoot Patrick Venema voorlangs. In de 21e minuut kwam Reinier de Boer de ingestapte Leon Knol gemakkelijk voorbij en schoot diagonaal keihard binnen (0-1).
GVAV kon hier maar bitter weinig tegenoverstellen. In de 27e minuut dribbelde Ricardo Postema enkele mannetjes (zeg maar mannen) voorbij en zag zijn gekrulde schot langs de linkerbovenhoek naast gaan. Ook Dalen werd in de eerste helft niet echt gevaarlijk meer.
Dalen begon beter aan de tweede helft dan GVAV en de ploeg van trainer Bas Veldman kon op het moeilijk bespeelbare veld niet het voetbal laten zien waarop het op kunstgras wel toe in staat is. In de 52e minuut was doelman Carsten Meijwaard ver uit zijn doel gekomen om een bal te onderscheppen maar dat ging helemaal mis en Reinier de Boer kon op zijn gemak de bal het verlaten doel inlopen (0-2).
Heel lang wekte GVAV de indruk er niet meer in te geloven en een 0-3 hing eerder in de lucht dan een 1-2. Toch viel die treffer. Na een voorzet was een puntertje van Arco Bartelsman genoeg om op die 1-2 te komen. Een aansluitingstreffer heeft altijd een psychologisch voordeel voor de maker van die treffer en het geloof in een betere afloop kwam langzamerhand weer terug bij GVAV.
Niet dat er sprake was van uitgespeelde kansen maar er kwam wel iets meer druk op Dalen. Twee minuten voor tijd bracht Bas Veldman de niet geheel fitte Boyd Kooy binnen de lijnen die al snel zijn verdedigende stellingen verliet en met succes. Een voorzet van Patrick Venema belandde op zijn hoofd en de bal kwam daardoor voor de voeten van Moreiro Bacuna die eenvoudig kon binnentikken (2-2).
Dit was in de eerste minuut van precies acht minuten extra tijd waarin GVAV wel aandrong maar er niet in slaagde om toch nog een overwinning uit het vuur te slepen. Dit zou ook niet terecht zijn geweest.
Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Rolder Boys dat een scout op deze wedstrijd afgestuurd had. Of hij veel wijzer geworden is, is de vraag. Het is elke week weer een verrassing welk tactisch plan trainer Bas Veldman voor een wedstrijd bedenkt. Uw verslaggever heeft wel een idee van wat hij zeker gaat veranderen maar dat onthullen we pas na de wedstrijd van volgende week zondag.

GVAV-Rapiditas – Dalen 2-2 (0-1)

Scoreverloop: 21 en 52. Reinier de Boer 0-1 en 0-2. 78. Arco Bartelsman 1-2. 90+1. Moreiro Bacuna 2-2.
Scheidsrecher: Ferdinand van der Werf.
Toeschouwers: 50.
Geel: Jorn van Aalsum, Arco Bartelsman, Ingmar Liezenga (GVAV). Koen Althof, Marijn Verdoold, Tijmen Venhorst (Dalen).
Man of the match: Daniël de Vries.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Jorn van Aalsum, Dion Paapst (88. Boyd Kooy), Daniël de Vries, Leon Knol, Ricardo Postema, Joël de Jong (58. Moreiro Bacuna), Arco Bartelsman, David Belosic (81. Rashid Conquet), Patrick Venema, Ingmar Liezenga.

FC Lewenborg – Annen 1-5. Helpman – Stadskanaal 3-2. WKE’16 – Rolder Boys 3-2. Gruno – Veendam 1894 2-4. Valthermond – Nieuw Buinen 2-3. Germanicus – ASVB afgelast.