GVAV-Rapiditas lijdt bij WKE’16 tweede nederlaag van het seizoen

WKE '16 1 (zon)

5 - 3

2e klasse L

16 februari 2020 14:00

20200216 – WKE’16 trok met 5-3 aan het langste eind in een wedstrijd waar een gelijkspel de verhouding beter weergegeven zou hebben.

In de zesde minuut opende Ingmar Liezenga de score (0-1). In 29e minuut maakte Ferdy Poelman de 1-1. In de 39e minuut maakt Hendrik Gustin de 2-1. In de 50e minuut zette Ingmar Liezenga de ploegen weer op gelijke hoogte maar Jan Scholten maakte een minuut later alweer de 3-2. In de 75e minuut stond het 3-3 door een goal van Patrick Venema. In de 82e minuut was Jan Scholten nogmaals succesvol voor WKE’16 (4-3). De 5-3 van Ferdy Poelman in de slotseconde van de wedstrijd was voor de statistiek.
Komende zaterdag speelt GVAV-Rapiditas thuis voor de beker tegen SC Leovardia, de ongeslagen koploper in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal.

GVAV miste enkele mensen: Jorn van Aalsum was skiën en Tom Klooster was ziek. Trainer Bas Veldman koos voor Joël de Jong als rechtsback en Rashid Conquet als hangende rechterspits.
In de thuiswedstrijd was WKE’16 de ploeg die vanaf het begin druk zette, maar vandaag begon WKE’16 heel afwachtend en liet GVAV het spel maken. Al in de zesde minuut was het raak. Een prachtige pass van David Belosic bracht Patrick Venema op rechts vrij voor de goal en diens strakke voorzet werd door Ingmar Liezenga doeltreffend afgerond (0-1).
GVAV hield een overwicht en in de achttiende minuut vond Patrick Venema vond een prima keepende Wim Kok op zijn weg. Enkele minuten later moest de keeper ook redding brengen op een schot van Ricardo Postema. Zo waren de beste mogelijkheden voor GVAV en gebeurde er aan de andere kant nog niet veel. In de 29e minuut was het de zwaargebouwde spits die het met een schot van buiten de zestien probeerde en tot zijn verrassing Carsten Meijwaard zag grabbelen (1-1).
WKE’16 werd wakker en tien minuten later kwam het op voorsprong. Rechterspits Hendrik Gustin liep uit de dekking bij Leon Knol en scoorde fraai (2-1).
WKE’16 begon de tweede helft minder afwachtend en in de 50e minuut was er een counter van GVAV waarbij Arco Bartelsman een mooie pass gaf op Ingmar Liezenga die de uitgelopen Wim Kok met een lob wist te passeren (2-2). Een minuut later kwam de steeds gevaarlijker wordende Jan Scholten op links vrij en met een fraaie curve verdween de bal over Carsten Meijwaard in de verre hoek (3-2).
In de 62e minuut moest aanvoerder Boyd Kooy uitvallen met rugklachten en met Jordy Paapst kwam er een aanvaller bij. Dit had effect want GVAV speelde een kwartier lang het beste voetbal van de hele wedstrijd. Onmiddellijk na de vervanging van Boyd schoot Patrick Venema over. Even later leek David Belosic de bal uit een corner binnen te koppen maar Wim Kok had ook nu weer een goede redding in huis. Weer even later kon Ricardo Postema op links een strakke voorzet over de grond geven maar Patrick Venema liep aan de bal voorbij. In de 75e minuut was het wel raak. Uit een vrije schop kon Patrick Venema de bal binnenkoppen (3-3).
In de 82e minuut viel feitelijk de beslissing. Jan Scholten omspeelde vanaf links enkele mensen bij GVAV en liet Carsten Meijwaard kansloos (4-3). Toch kreeg Ingmar Liezenga uit een heel moeilijke hoek nog een mogelijkheid maar ook nu was Wim Kok de winnaar. Enkele hoekschoppen voor GVAV leverden ook niets op.
Een halve minuut voor het einde onderbrak scheidsrechter Lemstra het spel voor een blessure van Ricardo Postema. In zulke gevallen moet bij een scheidsrechtersbal de bal worden gegeven aan de partij die hem het laatste had, in dit geval WKE’16. Hij zei dat weliswaar ook tegen de dichtstbijzijnde spelers, namelijk WKE’16-spits Ferdy Poelman en GVAV-speler Joël de Jong maar voor de overige aanwezigen was volkomen onduidelijk wie de bal zou gaan krijgen. Poelman en De Jong stonden er namelijk samen bij alsof er nog een traditionele scheidsrechtersbal gegeven zou worden. De nieuw ingevoerde regel zegt echter dat Joël op vier meter afstand had moeten staan in plaats van de ene meter afstand waarop hij nu stond. De bal had dus niet vrijgegeven mogen worden. En terwijl iedereen dacht dat de spits van WKE’16 de bal terug zou spelen naar de GVAV-keeper ging hij er echter in volle vaart vandoor met de 5-3 tot gevolg.
Voor de nederlaag maakt het niet uit maar laten we niet hopen dat deze ene goal beslissend kan zijn voor een periodetitel of meer. In de stand is GVAV gezakt naar plaats drie achter Helpman, dat evenveel punten uit evenveel wedstrijden heeft maar dat met +12 met precies dat ene doelpunt meer een beter doelsaldo heeft dan GVAV met +11. Omdat de wedstrijd van Germanicus bij Rolder Boys werd afgelast, leidt GVAV nog wel in de tweede periode maar met één wedstrijd meer gespeeld dan Germanicus.

WKE’16 – GVAV-Rapiditas 5-3 (2-1)

Scoreverloop: 6. Ingmar Liezenga 0-1. 29. Ferdy Poelman 1-1. 39. Hendrik Gustin 2-1. 20. Ingmar Liezenga 2-2. 51. Jan Scholten 3-2. 75. Patrick Venema 3-3. 82. Jan Scholten 4-3. 90+3. Ferdy Poelman.
Scheidsrechter: Ronny Lemstra.
Toeschouwers: 105.
Geel: Jozef Brink (WKE’16).
Man of the match: Ricardo Postema.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Joël de Jong, Boyd Kooy (62. Jordy Paapst), Daniël de Vries (82. Ward Koldijk), Leon Knol, Ricardo Postema, David Belosic, Arco Bartelsman, Rashid Conquet, Ingmar Liezenga, Patrick Venema.

Stadskanaal – Gruno 3-4. FC Lewenborg – Valthermond 4-1. Helpman – Annen 4-1. ASVB – Nieuw Buinen 3-4. Veendam 1894 – Dalen 1-2. Rolder Boys – Germanicus afgelast.