55'
67'

C-junioren zaterdag, C3, 2e klasse 14

17 oktober 2015 12:30

Doordat er bij een thuiswedstrijd meerdere teams spelen moest ik even zoeken maar 'ons' veld, daar aangekomen  loop ik naar 'mijn' plekje om daarvandaan rustig de wedstrijd gade te slaan. Daar nog niet eens aangekomen, en ik zweer je dat de wedstrijd nog geen 10 seconden oud was, of Virgino had de bal er al in liggen. Gelukkig liep ik net achter dat doel langs en stond er dus bijna bovenop, een mooi, kalm afgemaakt punt, 1-0. C3 speelt lekker fel en gaan vanaf seconde 1 voor de winst. Ilias deelt vanuit de achterhoede meerdere lakens uit, zowel de verdedigende, de opbouwende als de aanvallende. Veelzijdig typje dus. Coen is op het middenveld lekker bezig en speelt de bal naar Wieger, hij geeft voor maar de bal kan niet ingeschoten worden. Het weer is somber, het veld is drassig (althans wel aan 'mijn' kant) maar onze boys spelen lekker. Hugo wil de bal wegtrappen maar een Stadspark speler zet zijn lichaam ervoor waardoor de bal niet weggetrapt kan worden, gelukkig is Hugo bij de les en een treffer wordt voorkomen. Even wat geklungel op het middenveld waardoor Stadspark de aanval over kan nemen, het lijkt gevaarlijker dan het is want er wordt niet gescoord. Valentank doet ook weer prima mee en krijgt een vrije trap mee, Ilias poeiert m richting doel maar de keep van de gasten houdt de bal tegen. Dan breekt even een mindere periode aan, Stadspark krijgt een grote kans die niet in een punt omgezet kan worden. Ze blijven kansen creëeren maar maken ze niet af. Wieger passeert zijn tegenstander op zijn Wiegers en sleept er een corner uit, deze wordt weggewerkt door de Stadsparkers. Ilias soleert richting doel en schiet......over. Dan een prachtige aanval, deze begint bij Jay, hij schiet de bal kruislings over het veld richting Wieger, hij schiet door op Bas en Bas maakt er 2-0 van. De boys zijn inmiddels een half uur aan het voetballen dus je snapt dat de toeschouwers blij zijn dat die krappe 1-0 verdubbeld is. Dat Bas scoorde is ook gekomen door de aanmoedigingen van Liam (broertje van Milan) hij heeft minutenlang Bas Bas Bas geroepen. Maze heeft inmiddels ook de grasmat betreden, de achterhoede is hiermee goed versterkt. Een minuut voor rust wordt het 3-0. Wederom een schitterende aanval die tot stand komt door hard werken. Ilias passed naar Valentijn, doordat het veld wat glad is schuift de bal door (of was de pass te hard ;) ), Valentijn tikt, op commando van Wieger, de bal al glijdend door naar Wieger en hij schiet op doel, de keeper zit er niet goed bij waardoor het 3-0 staat. Rust en ranja (vorige week was het trouwens thee, hoorde ik van Justin).
Voor mij een kopje thee en een tosti, want goed voetbal maakt hongerig. Snel weer terug naar het veld om te zien dat er in de 38e minuut alweer gescoord wordt, Djemilio gaat goed door richting doel en kan breed leggen op Virgino, 4-0. Het spel wordt steeds leuker om naar te kijken, iedereen doet het goed, iedereen werkt en ondanks de ruime voorsprong doet niemand een tandje terug. Ilias laat zien dat ie een goede balcontrole heeft en geen tegenstander krijgt vat op hem, hij passed naar Virgino en je weet wat er dan vaak gebeurt, inderdaad: scoren, 5-0. De keeper van Stadspark is misschien niet altijd opgewassen tegen de schoten van onze boys maar hij heeft ook een paar prima reddingen. Justin, staande op randje 16 legt kalm de bal terug op Ilias maar hij kan niet lekker uithalen.  Het is echt genieten aan de kant, Djemilio start vanaf de eigen helft, als hij de bal aangespeeld krijgt door Bas (of was het Maze), middels een 'Bergkampje' schiet hij de stand naar 6-0. Als er vanaf de kant geroepen wordt dat de boys de rust moeten bewaren is het Mohammed die dan de bal maar even naar het naastgelegen veld trapt. Dat hij de bal goed uit kan trappen hebben we net gezien maar dat hij de bal ook super mooi gecurved langs de lijn kan schieten richting Virgino wordt ons niet onthouden. De bal komt daarna bij Valentijn en dat hij er 7-0 van maakt wordt ons ook niet ontnomen. Het is echt genieten deze middag, van alle schijven wordt gebruik gemaakt, niemand wordt overgeslagen en dat moet voor Patrick en Thom toch ook top zijn dat hun team het zo leuk doet. De laatste treffer komt op naam van een al struikelende Valentijn, 8-0. Ilias nog een publiekswissel en Maze mag de aanvoerdersband overnemen. Mohammed krijgt vanaf vandaag de bijnaam: curveman, en dat mag want hij laat het deze wedstrijd 2 keer zien. Oh ja Mohammed: dat mag in alle komende wedstrijd ook hoor!