85'

4e klasse 12

9 november 2019 14:30

Gvav trekt belangrijke overwinning uit “de Kley”

Vandaag de uitwedstrijd tegen VVSV op het programma. Met een ietwat uitgedunde selectie, vanwege ziekte en blessures werd er om half 3 gespeeld in Ulrum. Vorig jaar werd deze wedstrijd door de thuis ploeg gewonnen met 2-1. VVSV, een makkelijk scorende ploeg dit seizoen met 24 gemaakte doelpunten maar kreeg daarentegen ook 20 tegendoelpunten om de oren. Conclusie; gewoon ons eigen spel spelen vandaag, dan komt de rest vanzelf.

Het veld lag er op z’n zachtst gezegd belabberd bij. Maar dit mocht de pret niet drukken en GVAV kon om half 3 aftrappen voor de eerste helft. GVAV begon scherp aan de wedstrijd en kreeg na een paar minuten ook al de eerste kans op doel. Nina gaf de bal voor en Denise gleed net aan de bal voorbij.
VVSV, bekend met de snelle spitsen, begon ook sterk en kwam al naar binnen 10 minuten op een voorsprong. Een steekbal op de snelle linker buitenspeelster was de boosdoener. Gelukkig wist Nina een paar minuten na de openingstreffer de stand weer gelijk te trekken. Nina ontving de bal van Marit, nam hem in de draai aan en kon zo doorlopen op de keeper. Op z’n Nina’s, wist ze met een schot tussen de keeper haar benen door de bal in het netje te bezorgen. Het doelpunt deed de stadjers goed, er werd meer aan voetballen toegekomen en zowel Nina als Suzan werden vaak aangespeeld in de diepte waardoor er kleine kansjes gecreëerd werden. Een kwartier voor de rust wist Seline de GVAV’ers op een welverdiende voorsprong te zetten. Vanaf de zijkant ontving zij de bal en legde hem in de positie om af te drukken. Een hard schot volgde en veranderde nog van richting door een VVSV speelster waardoor de keepster geklopt was. VVSV werd wat sterker en GVAV was even de kluts kwijt en begon wat paniekerig te voetballen. Berthe wist een voorzet voor de thuisploeg te voorkomen met een onverwachte kopbal en zag hierdoor even kort sterretjes voor de ogen. VVSV kwam niet tot een gelijkmaker en er werd met een 1-2 tussenstand de rust in gegaan.

In de rust werd er even afgestemd hoe er bij een “mannetje meer” situatie gespeeld moest worden. Zo kon er na een kopje warme thee weer afgetrapt worden voor de 2e helft. Beide ploegen hadden hier en daar wat gewisseld. GVAV begon gretig aan de 2e helft, Julia P die rechtsbuiten stond gaf een prachtige voorzet die net te scherp was om in te tikken. Kort hierna wist zij nog met een schot de lat te raken. De bal ging wat over en weer, ook gezien het slechte veld was het ook moeilijker om elkaar de bal goed in de voeten te spelen en werd er vaak gekozen voor de lange bal. De verdedigsters van GVAV hadden inmiddels een tactiek bedacht waardoor zij de snelle spits onder de duim hadden. Wanneer VVSV er wel uit kwam stond Nikki goed op te letten en hield haar doel schoon.
Esmee (niet helemaal fit) wilde toch nog een paar minuten mee pakken van de wedstrijd en werd er in gebracht voor de laatste 20 minuten. Een gouden wissel, want haar eerste balcontact eindigde in een doelpunt! Met 1-3 tussenstand wilden we de overwinning over de streep trekken. Kim raakte in de laatste 10 minuten geblesseerd en moest gewisseld worden. Door de wisselingen stond GVAV even niet meer goed en zorgde VVSV voor de aansluitende treffer!

De trainer bracht een verdedigende wissel in en haalde de net ingebrachte Esmee er weer uit. Kim, die even in alle snelheid weer wat opgelapt was zorgde voor een goede organisatie achterin. Het was letterlijk billenknijpen op de bank. Berthe had nog de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar schoot de bal helaas net op de keepster. Na 90 minuten ploegen was het eindsignaal daar en de 3 punten binnen!

De complimenten voor iedereen vandaag, het was koud, zwaar en ploeteren. Maar we hebben 90 minuten hard gewerkt en dat wordt vandaag beloond; met 3 punten!