Esmee Scholten (intikker)
60'

4e klasse 12

26 oktober 2019 14:30

Vandaag de 3e thuis wedstrijd op rij, ditmaal tegen NEC Delfzijl. Een ploeg die we vorig seizoen ook tegen zijn gekomen en waar we de laatste wedstrijd met 0-1 verloren hadden. Vandaag moesten er 3 punten gepakt worden om bij de bovenste 3 aan te kunnen sluiten.

In de voorbespreking werd de opstelling bekend gemaakt, beginnen met de sterkste 11 maakte de trainer duidelijk. Gezien de afwezigheid van Nikki, staat Julia P vandaag onder de lat. Bij de vraag van; wat moeten we doen als de tegenstander.... De vraag waarbij iedereen een heel tactische uitleg had verwacht had de trainer maar één antwoord klaar; domineren en zorgen dat je het niet zover laat komen. Als team gaan spelen!

Met een stevige wind en een doorbrekend zonnetje in de lucht mochten de dames van NEC aftrappen voor de eerste 45 minuten.
GVAV zette direct druk op de bal en wist al gauw in balbezit te komen. Esmee werd direct met een goeie diepte pass weggestuurd maar stuitte op de keepster die snel haar doel was uit gekomen.
Een redelijke eerste 10 minuten van beide kanten waarin de bal over en weer ging maar voor beide partijen echte kansen uit bleven.

In de 13e minuut was het dan wel raak voor de thuisploeg. Marit kreeg de bal ingespeeld en zag Denise vrijlopen voor het doel. Met een prachtige pass over de verdediging wist Denise met het uiterste puntje van haar schoen de keepster op het verkeerde been te zetten en de 1-0 binnen te tikken.
Kort na de openingstreffer was het alweer raak voor de thuisploeg, ditmaal wist Esmee zich goed vrij te spelen en de keepster te passeren. Met een 2-0 op het scorebord zakte het voetbal van GVAV kant een beetje in. De snelle spitsen van NEC wisten een aantal keer gevaarlijk in de buurt te komen van het doel, maar Julia P stond goed op te letten en hield haar doel schoon. Na een half uur spelen was het wel raak voor de uitploeg, uit een vrije trap werd de 2-1 hard binnengeschoten.

Mede door het zware veld had GVAV er moeite mee om goed in het spel te blijven. Ellen stond goed te verdedigen en wist Berthe weg te sturen met een goede diepte pass. De verdedigster van NEC verwachtte dat de bal over de achterlijn zou rollen, maar Berthe kon door uiterste inspanning de bal maar net binnenhouden en wist hem prima voor het doel te bezorgen. Denise had de 3-1 voor het intikken, maar plaatste hem recht in de handen van de keepster.
In de 35e minuut maakte Denise haar mislukte poging weer goed. Door een mooie pass van Kim door de lucht, schoot ze de bal hard in de hoek. Een mooie aanval opgebouwd vanuit de verdediging, met een positieve afronding!
Een hands bal zorgde vlak voor rust nog voor een penalty voor GVAV. Seline ging achter de bal staan en schoot hem beheerst binnen. Naar eigen zeggen was het niet het mooiste doelpunt maar de 4-1 ruststand was wel een feit!

Ook na de rust was het GVAV die de bovenliggende partij bleek te zijn. De verdedigster van NEC verslikte zich in een lange bal van Seline, waardoor Denise 1 op 1 op de keepster af kon. Helaas belandde de bal niet in, maar over het doel.
De verdedigsters van GVAV stonden goed hun mannetje, waardoor NEC vaak niet verder dan de helft van de middellijn kwam.
Esmee passeerde 3 man van NEC en werd onderuit gehaald in de 16 meter. De scheids gaf geen penalty, maar liet doorspelen. Esmee stond weer op en wist op bijna onmogelijke wijze de bal toch binnen te schieten! Een prima doelpunt waarbij doorzettingsvermogen een grote rol speelde! Klasse!
GVAV liet leuk voetbal zien en bracht elkaar in positie om een doelpunt te scoren. Helaas brachten de afstandsschoten van Seline en Marit geen verandering in de stand.

In de 80e minuut was het weer raak voor de thuisploeg. Vanuit een goeie corner kopte Denise de 6-1 binnen. Een mooi doelpunt wat zorgde voor haar 3e doelpunt van de wedstrijd.
De trainer vond het wel mooi geweest voor een aantal speelsters en besloot te wisselen om de bank ook nog wat speeltijd te geven.

Kim viel nog uit in de laatste minuten, Britta moest haar vervangen. Britt Beton wordt ze vanaf nu genoemd, hier zal de aanvalster van NEC het mee eens zijn. In de laatste minuten wist NEC nog de paal te raken. Maar het slotakkoord was toch voor de thuisploeg.

Esmee maakte in de 85e minuut haar 3e van de dag. Met een bekeken stiftje over de keepster zorgde ze voor de 7-1 op het scorebord en bepaalde daarmee de eindstand.

Volgende week staat er weer een belangrijke wedstrijd op het schema. Dan wordt er om half 3 afgetrapt tegen het altijd lastige SV Bedum.

Deze week is door niemand de juiste uitslag voorspeld! Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Thérèse Santing ; bedankt voor het sponsoren van de wedstrijdbal!