4e klasse 12

15 februari 2020 14:30

H.A. (Hector) van Dijk

Gvav boekt eerste zege in 2020

Na de afgelaste wedstrijd van 2 weken geleden stond vandaag de wedstrijd tegen Loppersum vr1 op het programma. Op voorhand qua statistieken een 3 punten wedstrijd zou je zeggen; maar je je moet het toch maar weer even waar maken met elkaar. Op eigen terrein wilden we met z’n allen ook vandaag weer voor de winst gaan.

Om half 3 werd er afgetrapt op sportpark Kardinge. Het voetbal oogde van de thuisploeg in het begin wat onwennig en zo nu en dan ook wat slordig. Veel hoge en diepe ballen leden tot balverlies. Na een kwartier verraste Noah de keepster met een schot die beide palen wist te raken maar helaas niet in het doel eindigde. In de 20e minuut was daar een snelle counter van de dames uit Loppersum. Tegen alle verhoudingen in, kwam de uitploeg door een counter goal op een 0-1 voorsprong.
Na 25 minuten werd de eerste wissel aan GVAV zijde noodgedwongen ingebracht. Koud in het veld gekomen, wist Denise uit een corner bijna de bal in het doel te plaatsen, de keepster wist haar inzet te keren. Uit een volgende corner ging ook de kopbal net over het doel. GVAV werd sterker en wachtte op het juiste moment om de aansluitingstreffer te maken. Na een kleine 40 minuten spelen werd de stand weer gelijkgetrokken door een doelpunt van Denise. Esmée kreeg de bal vanaf het middenveld aangespeeld en wist met een goede voorzet Denise te bereiken. De keepster van Loppersum wist de bal in eerste instantie te keren, maar uit de rebound werd de bal als nog tegen het net gewerkt. Met nog 5 minuten op de klok werd er hard gewerkt aan een tweede treffer. Zowel Esmée als Seline wisten beiden de stand niet uit te breiden. Dus werd er na 45 minuten spelen met een 1-1 tussenstand de rust in gegaan.

De tweede helft werd er wat gewisseld aan de kant van de thuisploeg. GVAV had vanaf de aftrap de touwtjes in handen en kwam na anderhalve minuut spelen al op een 2-1 voorsprong. Ook dit keer wist Esmée, na het passeren van 2 verdedigsters, Denise weer te vinden. Met een hard schot werd de bal voorbij de keepster gespeeld. Al snel na de voorsprong wist Marit met een prachtig afstandsschot op doel de stand naar een 3-1 uit te breiden. GVAV kreeg erg veel ruimte om te voetballen en verplaatste de bal van links naar rechts om vervolgens weer op te bouwen naar een nieuwe aanval. Zo viel de 4-1 in de 60e minuut binnen. Een prachtige voetballende goal!
Vanuit de verdediging kreeg marit de bal diep gespeeld, met een strakke voorzet gaf ze de bal voor. Julia had de bal voor het intikken en schoof zo de 4-1 binnen. De dames uit Loppersum wisten nog een doelpuntje mee te pikken, door een niet goed bekeken breedte bal van de GVAVers te onderscheppen en met een schot Nikki te passeren.

Thuisploeg zette elkaar even weer op scherp en hadden al vrij snel een antwoord klaar. Met een mooi zondagsschot wist Seline de keepster te verrassen en de 5-2 was binnen. Met nog 15 minuten spelen wilde GVAV werken aan het doelsaldo maar verzaakte om het af te maken. Susan kreeg de bal plots voor haar voeten in de 5 meter en schoot op de keepster. Ook Marit, Esmée en Demi probeerden het nogmaals met een schot op doel maar ook deze pogingen werden gestopt. Uiteindelijk wist Esmée, na een goede steekpass, de stand op een 6-2 te brengen. In de laatste minuut was het zelfs Britta (de rechtsback) die de achterlijn haalde en een mooie voorzet wist te geven. De keepster kon er nog net met de vingertoppen bij. Na 92 minuten spelen, floot de scheidsrechter af en was de eerste zege van 2020 een feit.

Een erg leuke wedstrijd met zeker in de tweede helft leuk voetbal. We hebben weer mooie dingen gezien en die nemen we weer mee naar volgende week; dan spelen we in de 8e finales van de beker tegen Oerterp vr1.