Julia Postma (corner)
55'

4e klasse 12

2 november 2019 14:30

Vandaag de wedstrijd tegen SV Bedum op het programma. Een ploeg die we tot nu toe elk jaar weer treffen en inmiddels wel in het rijtje van de “derby’s van het Noorden” staat.

Om half 3 werd er vandaag weer afgetrapt op sportpark Kardinge. Gelukkig was de wind wat gaan liggen en had de regen plaats gemaakt voor de zon zodat er lekker gevoetbald kon worden.

GVAV mocht aftrappen voor de eerste helft en begon sterk. GVAV verzorgde een prima aanval vanaf de zijkant, Esmee gaf de bal voor en in de 2e minuut was daar Nina al met de openingstreffer van de wedstrijd. De dames van SV Bedum lieten de kop niet hangen en probeerde er alles aan te doen om de gelijkmaker te maken. De kansen gingen over en weer, beide ploegen kwamen er tot een paar keer toe gevaarlijk uit. Aan beide kanten werd er goed verdedigt en ook beide keepers deden hun werk goed.
Berthe kreeg nog een mooie kans om de 2-0 binnen te schuiven, maar de keepster stond op de juiste plek en wist haar ploeg op de been te houden.

Na 20 minuten spelen leek het spel van SV Bedum wat beter uit de verf te komen. De bal werd diep gegooid op de linker spits, die hem goed voor gaf op de andere en een doelpunt niet meer voorkomen kom worden door Denise en Britta. Die beiden met speler, bal en elkaar in het doel belandde.

Beide ploegen bleven op zoek naar een voorsprong en de dames in het paars trokken vlak voor rust aan het langste eind. Na een terugspeelbal van Julia S. had GVAV verwacht de bal terug te krijgen en stond hierdoor niet op te letten. SV Bedum maakte hier gebruik van en gooide een lange bal over de verdediging van GVAV heen. De snelle spits kon hierdoor makkelijk afronden en zette zo de rust stand op 1-2 voor haar ploeg.

Na de rust ging het weer gelijk op tussen beide ploegen. Echter was het nog steeds Bedum die voorstond. Na een prachtige corner van Seline wist Julia P. zich vrij te lopen en de 2-2 binnen te knikken. De stand was weer gelijkgetrokken. Zal er nog een winnaar uit de bus komen?

Het spel werd van beide kanten wat grimmiger en duels werden harder aangegaan. Beide ploegen waren gebrand om te winnen en waren beiden op zoek naar de winnende treffer!
De thuisploeg had een paar gevaarlijke uitbraken met Noah, Nina en Susan die alledrie nog kans hadden om te scoren maar het bleef bij een poging want de keepster van SV Bedum stond een goeie wedstrijd te spelen!

Ook de dames van SV Bedum zorgden voor spannende momenten in de laatste minuten. Bij één van de speelsters liep de spanning zo hoog op dat zij zich niet wist te beheersen en het veld moest verlaten met een gele kaart, waardoor haar ploeg met 10 kwam te staan.

Ook tegen 10 man lukte het de GVAVers niet om het winnende doelpunt te maken. Het was zelfs Bedum die dichtbij de winst zat in de laatste minuten. Een vrije trap net buiten de 16 meter eindigde op de lat. De scheidsrechter vond het mooi geweest voor vandaag en floot voor het einde van de wedstrijd.

Op basis van het vertoonde spel van beide ploegen, wel een terechte uitslag!
Op naar volgende week, dan spelen we uit in Ulrum tegen de nummer 5; VVSV.

Evert Zwaagman “ook wel bekend als opa” bedankt voor het sponsoren van de wedstrijdbal! ⚽️

🔵⚪️🔴⚽️

Deze week is de eindstand weer juist voorspeld! Dit maal maar door 1 iemand; Frank Bots gaat weer een plekje omhoog in de tussenstand! Gefeliciteerd Frank!