Noordelijke derby Bedum Vr2 - GVAV VR 1 eindigt opnieuw in gelijkspel

77'

4e klasse 12

8 februari 2020 14:30

Noordelijke derby eindigt opnieuw in gelijkspel

Vandaag was het dan echt zo ver, de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Na de afgelaste wedstrijd tegen Loppersum van vorige week stond er voor vandaag een niet geheel onbelangrijke pot tegen het altijd lastige SV Bedum op het programma.

De dag leek te beginnen met een mooi zonnetje, maar daar brachten de donkere wolken in de middag verandering in. Met een drassig veld en een miezerige regenval beloofde het een ware strijd te worden op sportpark Bedum.

GVAV mocht aftrappen voor de eerste helft en gooide de bal direct lang op Esmee. GVAV was erg zoekende en daar profiteerde de dames van Bedum van. De eerste 20 minuten waren het de dames van Bedum die zonder twijfel de bovenliggende partij waren en daarmee op een misschien wat gelukkige wijze op een 1-0 voorsprong kwamen. De linker spits van Bedum loste een schot op doel, Nikki wist de bal niet goed te keren en via via rolde de bal ongelukkig de doellijn over.

Voor de GVAV’ers deed het de ogen openen en het voetbal ging er met de minuut verzorgder uit zien. Uit een corner van Seline werd de bal maar net naast gekopt en ook een schot van Esmee werd door de keepster gestopt. Na 40 minuten spelen werd de bal op de stip gelegd door de scheidsrechter in het voordeel van GVAV. De dames van SV Bedum waren het er niet mee eens, maar op advies van de grensrechter bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing. Denise ging achter de bal staan en wist de stand weer gelijk te trekken door de bal netjes in de linker hoek te schieten. Met een 1-1 tussenstand werd er de rust in gegaan.

Na een goede pep talk van de trainer, kon de tweede helft van start gaan. GVAV was scherp begonnen aan de tweede helft en dit uitte zich al gauw in een aantal schoten op de keepster van Bedum. Ook de thuisploeg had zo nu en dan wat kansen, maar stuitte op een goed staande verdediging van GVAV. Na 20 minuten spelen kwam GVAV op voorsprong door een prachtig doelpunt van Marit. Seline kreeg de bal aangespeeld en wist de verdedigster voorbij te komen en gaf de bal perfect voor. Marit hoefde er echter alleen maar tegen aan te lopen. Een doelpunt uit het boekje en een 1-2 tussenstand. GVAV bleef goed spelen en kwam hierna op een hele grote kans op de 1-3. Julia gaf de bal aan Esmee en die zag Marit vogelvrij voor het doel staan. Helaas schoof Marit de bal net naast het doel. Na een half uur spelen was het antwoord van de thuisploeg daar. Een lange bal vanuit de verdediging bereikte de snelle spits. Ondanks het snelle uitkomen van Nikki, wist ze de bal over haar heen in het doel te schieten. Opnieuw was de stand weer gelijk. Beide ploegen bleven gaan voor de winst en de corners voor beide ploegen maakten het nog even spannend. Een bal op de lat van Seline en aan de andere kant een kopbal die gestopt werd door Nikki. Maar naar 90 minuten spelen was het verlossende eindsignaal daar en werden de punten gedeeld.

Aan GVAV kant heerste de teleurstelling omdat iedereen het gevoel had dat er misschien toch meer in had gezeten, aan de inzet heeft het in ieder geval niet gelegen. Op naar volgende week, dan spelen we thuis tegen Loppersum VR1.

Vandaag is de juiste uitslag voorspeld door Marianne Vos 💐 gefeliciteerd!