GVAV-Rapiditas VR1

4e klasse 12

16 november 2019 12:15

R. (Robert) Swijghuizen

Een frisse herfstdag in Kantens, waar vandaag de dag wedstrijd op het programma stond van de koploper GVAV tegen de hekkensluiter, St Middelstum.
Hoewel er een auto met 3 Gvav’ers geparkeerd stond op het andere sportpark in Middelstum, kon er om kwart over 12 gefloten worden voor het begin van de wedstrijd.

Het doel van de GVAVers was simpel; een snelle goal maken en daarna uitbreiden voor een hoger doelsaldo. In de 3e minuut was het dan al raak voor de stadjers. Esmee kreeg de bal aangespeeld en wist met een goeie solo 2 man en ook de keepster te passeren. Het scorebord werd nauwkeurig bijgewerkt door de assistent trainer van vandaag; Sanne, die de 0-1 op het bord mocht schuiven.

GVAV was zichtbaar de bovenliggende partij en voetbalde uitstekend. Opbouwend vanuit de verdediging, via het middenveld, werden de spitsen weer aan het werk gezet. Marit kreeg een mogelijkheid om af te drukken, maar de keepster wist met een goede redding de bal te stoppen en een doelpunt te voorkomen. In de 16e minuut was het wel weer raak voor de uitploeg. Esmee wist opnieuw de verdediging voorbij te spelen en had de hoek voor het kiezen om de 0-2 binnen te schuiven. Sanne, die haar taak als assistent erg serieus nam, paste de score weer aan en had er inmiddels een soepel dansje bij bedacht voor het verwisselen van de bordjes.
De dames van Middelstum probeerden er, ondanks de achterstand, wel wat van te maken en wisten zo nu en dan wel een leuke aanval op te zetten maar stuitte steeds op de goed staande verdedigers van GVAV.

Zowel in de 23e als in de 25e minuut werd de score door GVAV verdubbeld. Seline en Nina wisten beide doel te raken waardoor Sanne de score in 1 zucht van 0-2 naar 0-4 kon aanpassen. Julia P. had vlak voor tijd nog de 0-5 op de schoen, maar schoot helaas hoog over. Kort hierna werd het spel stil gelegd vanwege een geblesseerde speelster van Middelstum, die met brancard het veld moest verlaten. De scheidsrechter besloot wat eerder af te fluiten zodat beide ploegen even konden rusten.

Na rust werd de hele bank aan GVAV zijde gewisseld. De eerste 15 minuten van de tweede helft waren van beide kanten niet heel spectaculair. GVAV maakte het zichzelf moeilijk door vaker de lange bal te spelen en Middelstum leek wat aangedaan door het blessureleed van hun teamgenoot. Het doelpunten festijn waar GVAV voor rust mee was geëindigd, werd in de 60e minuut mee voortgezet. Nikki rondde goed af na een perfecte steekpass van Berthe. 8 minuten later was het weer raak voor de stadjers; na een goed uitgevoerde “trainingsoefening” via Marit, Seline en Denise werd Nina aangespeeld en schoot de bal rustig in de linker hoek. De 0-6 was binnen en dat smaakte naar meer. Een kopbal na een corner belandde in de handen van de keeper, die direct de bal uitschoot en Middelstum een kans opleverde. Gelukkig stond Julia P. (In de rust gewisseld met Nikki) goed op te letten en hield haar doel schoon. Kim kreeg de mogelijkheid om mee naar voren te komen en wist de paal te raken. De laatste 10 minuten vielen er nog 2 doelpunten; met een 1-2tje zorgde Seline voor de 0-7 en ook Nina wist voor de 3e keer het doel te raken en zorgde voor de 0-8 wat daarmee ook de eindstand bleef.

De “man of the match” stond deze week aan de zijlijn. Zij kwam maar liefst 8 keer op spectaculaire wijze in actie om het score bord aan te passen! 😉

Namens de hele selectie willen wij de geblesseerde dame van Middelstum veel sterkte toe wensen! 💐