0 - 5

GVAV-Rapiditas VR1

4e klasse 12

23 november 2019 14:30

Vandaag stond er weer een mooie wedstrijd op het programma, de nummer 1 GVAV) tegen de nummer 2 (de Heracliden) Een belangrijk duel voor beide ploegen, want hier moeten de punten gehaald worden! We hadden ons goed voorbereid op deze pot, met afgelopen dinsdag een goede generale wedstrijd tegen tweede klasser VVK VR1. Die welleswaar met 0-5 verloren werd, maar waar GVAV goed voetbal liet zien.

Met een gezonde spanning in het lijf reisden we af naar Uithuizermeeden waar er om half 3 door GVAV afgetrapt kon worden voor deze topper!
De eerste 5 minuten waren voor beide partijen aftasten. GVAV nam al gauw het initiatief en speelde aanvallend, waardoor Esmee al snel op het doel af kon en het eerste schot op doel loste. De bal schampte de paal en ging daardoor net naast. De dames Heracliden waren wakker geschud en zette direct de tegen aanval in. De verdedigsters van GVAV moesten de snelle spits afstoppen en maakte een lichte overtreding, waarvoor de scheidsrechter terecht een vrije bal gaf. De nummer 11 van de Heracliden wist de bal goed te plaatsen, maar deze belandde op de lat. De GVAV’ers kwamen hier goed mee weg en hielden het tempo hoog door een snelle spelhervatting van Nikki. Berthe ontving de bal en speelde deze direct door naar Esmee, die vervolgens met een prachtige beweging haar mannetje voorbij ging en met een verwoestend schot de 0-1 binnenschoot. De ontlading was enorm aan GVAV kant en het doelpunt werd dan ook vol trots gevierd!
Na de openingstreffer bleef GVAV de beter voetballende partij en creëerde veel kansen. Zowel Nina als Berthe kregen beide de kans om de score uit te breiden. Helaas stuitte ze beide op de keepster. Na een gedwongen wissel moest GVAV zich weer herpakken en deed dit ook. In de 35e minuut kwamen de stadjers op een 0-2 voorsprong door een een goed voetballende goal, afgemaakt door Esmee. Met de 0-2 voorsprong voor de dames in het blauw werd er de rust in gegaan.

Na de kop thee en de positieve pep talk van de trainer, kon de scheidsrechter fluiten voor de tweede helft. GVAV was met de kop nog bij de thee pauze, want de Heracliden opende gevaarlijk met een goeie kans die maar net voor het doel langs ging. GVAV anticipeerde hier wel weer goed op en zat direct weer kort op de tegenstander. In de 59e minuut was het weer raak voor de uit spelende ploeg. Esmee kreeg de bal diep gespeeld en gaf deze uitstekend voor op Seline, die er alleen maar tegen aan hoefde te lopen. De 0-3 was binnen, maar met nog een half uur spelen kon er nog van alles gebeuren. De dames van Heracliden probeerde regelmatig het doel van GVAV te bereiken maar stuitte steeds op de goed staande verdediging. GVAV kreeg er steeds meer vertrouwen in en deed er alles aan om de overwinning binnen te harken. In de 73e minuut zette Denise met een mooie kopbal de 0-4 op het scorebord. De vreugde was groot, want met nog een kwartier te spelen en de 0-4 tussenstand moest de overwinning wel binnen zijn. De dames van de Heracliden hadden nog een gevaarlijke aanval in petto, gelukkig stond Nikki goed op te letten en wist ze de 0 te houden. Seline wist met een vrije trap nog het aluminium te raken en ook Susan kon met een schot de keepster net niet verassen. Alles leek te lukken aan GVAV zijde en als klapper op de vuurpijl werd er in de 91e minuut nog een maal gescoord, weliswaar door Kim; die 1x de kans pakte om mee naar voren te stappen en de bal, na het afleggen van Noah, snoeihard in het doel jaagde!

Als team werd dit doelpunt gevierd! Zelfs de wisselspelers vlogen van de bank af, het veld in. De scheidsrechter vond het na 92 minuten spelen wel genoeg en blies voor het eindsignaal. De 3 punten waren een feit!

Volgens de supporters een leuke wedstrijd om te kijken met een welverdiende overwinning voor de dames van GVAV. Vandaag geen uitblinkers in het bijzonder, vandaag was een echte teamprestatie!

Dames, dit is wat ze noemen : hard werken, voor elkaar en met elkaar! Dit was teamprestatie, dit was beleving. Dit is voetbal, dit zijn wij... GVAV!

Deze week had niemand de uitslag goed voorspeld. Volgende week weer een kans, dan spelen we thuis tegen The Knickerbockers VR4.