Assist: Amro Meamar
67'

31 augustus 2019 10:15

Opstelling GVAV-Rapiditas JO14-1JM

Het is weer zover! Waar een aantal teams dit weekend aantreden voor de eerste bekerwedstrijden begint het seizoen 2019/2020 voor uw jo14-1 met een oefenwedstrijd  met een 'beker-luchtje': deze ontmoeting heeft eventjes als een bekerwedstrijd op het programma gestaan maar wordt na het terugtrekken van ons team uit het bekertoernooi nu dus als vriendschappelijk gespeeld.

Jo14 zal niet voor iedereen gelijk een bekende naam zijn: GVAV heeft het komende seizoen voor het eerst twee teams die in deze leeftijdcategorie uitkomen. Voor heel erg oudgedienden hebben we het over eerstejaars C junioren; de iets verder met de tijd meegekomen lezertjes zouden het kunnen kennen  als een competitie voor spelers die voor het eerst in een onder 15 (jo15) team spelen.

Uw jo14-1 bestaat dit jaar vooral uit spelers die vorig jaar in de jo13-4 en jo13-5 opvielen, aangevuld met een paar spelers  die het afgelopen seizoen het laatste half jaar met de toenmalige jo15-3 mee speelden en de keeper uit de voormalige jo13-2 die vandaag voor het eerst in vier jaar weer een blauw shirt aantrekt en zich als veldspeler meldt. Naast de nu vaststaande selectie van 13 man spelen vandaag bovendien Lars en Justin als gastspelers mee. Beiden leveren belangrijke bijdrages aan het toch al heel positieve gevoel waarmee we uiteindelijk van het veld stappen: Hardstikke bedankt en hopelijk zien we elkaar snel weer!

Tegenstander Velocitas jo14-1 gaat haar competitie wedstrijden 1 stapje hoger (1e klasse) spelen dan wij (2e klasse); we gaan op voorhand dan ook uit van een flinke uitdaging en komen vooral om wat wedstrijdritme op te doen en aan elkaar te wennen. Na 2 trainingen is elkaars naam onthouden immers al een flinke stap in de goede richting! Hoe anders loopt de wedstrijd! GVAV oogt gelijk vanaf de aftrap als een lekker ingespeeld team en houdt dat ook de hele wedstrijd vast. Op de uiteindelijke overwinning valt eigenlijk ook weinig af te dingen: een heerlijke start voor een team dat nog volop mogelijkheden toont om te groeien.

De wedstrijd zelf, dan. De groen-witte thuisploeg heeft vanaf de aftrap gelijk al moeite met onze helden. De mannen in blauw-wit lijken wat beter in staat om het veld breed te houden, hebben meer passes die aankomen, een paar dribbelaars waarop de thuisploeg nauwelijks antwoord heeft en creeren op die manier vanaf het begin veel druk op de goal van de uitstekende Velocitas doelman. Ondanks 2 penalties en een paar uitstekende kansen stapt uitgerekend diezelfde goalie bij rust als de man van de wedstrijd van het veld: het staat dan ondanks alles nog steeds 0-0.

Daar komt de tweede helft al snel verandering in. De thuisploeg durft wat verder van eigen goal te spelen en komt daarmee ook een paar keer wat dichter bij onze keeper Dorian. Ze geven daarmee tegelijkertijd ook ruimte achter hun verdedigers en daarvan maakt Ryvano handig gebruik als hij met een pass op maat door Timo op avontuur wordt gestuurd: 0-1 en de allereerste GVAV jo14-1 goal is een feit! Dat de tegenstander van de festiviteiten gebruik maakt en in dezelfde minuut 1-1 aantekent lijkt geen enkele speler te deren: dit gaan we gewoon winnen! Komt ook een stap dichterbij als Parsa en Emin de 1e goal nog eens kopieren (1-2) en is vrijwel zeker nadat Justin op een prachtige steekbal van uitblinker Amro de door Joost vrijgelopen ruimte optimaal benut: 1-3.  Velocitas dringt de laatste minuten flink aan, scoort 1x, maar weet onze eerste winst niet meer te voorkomen: GVAV jo14-1 start haar seizoen na 70 minuten in de brandende zon met een verdiende 2-3 overwinning.

Een woord van dank aan gastheren Velocitas, die ruimte en tijd hadden om deze wedstrijd te kunnen spelen.
En lof voor al onze spelers: we werden vandaag getrakteerd op een GVAV team dat al een stuk ingespeelder oogte dan de twee trainingen die we tot nu toe hebben gehad deden vermoeden. De inzet, individuele techniek, maar vooral de gelijk al aanwezige teamgeest (positieve coaching) waren een genot om naar te kijken en beloven veel voor het nu gestarte seizoen.

Dat gaat overigens volgende week al verder: dan ontvangen we om 12:30 op Kardinge sjo Coendersborg (voorheen Amicitia en Oranje Nassau). Kom gerust eens kijken!