68'

2e klasse 03

16 november 2019 11:00

Opstelling

Na een weekje van gedwongen rust (gat in het competitie programma en een oefenwedstrijd die niet door kon gaan) mogen de heren van de jo14-1 vandaag weer de wei in: WKE '16 reist uit Emmen aan om het op ons eigen vertrouwde Kardinge tegen ons op te nemen. De druk ligt vooral bij thuisploeg GVAV: de 2-2 eindstand in de uitwedstrijd voelde en voelt voor het team eigenlijk als een verliesbeurt en er is dus wat goed te maken! De zeer bescheiden buitentemperatuur is vooral voor de toeschouwers langs het  hoofdveld vervelend: op het veld wordt door beide ploegen enthousiast, pittig (maar fair) gespeeld en zal geen van de spelers het in een aantrekkelijk potje jeugdvoetbal koud gehad hebben.

Hoewel de ziekenboeg iets leeg begint te lopen kan uw jo14-1 ook vandaag weer niet de gehele selectie inzetten: Roan en Morris blijven door blessures gedwongen nog even aan de kant.  Snel beter worden!
Ook in het veld is niet iedereen topfit, maar dankzij het op tijd doorwisselen van inval coach Hemmo is dat op geen enkel moment een probleem voor de blauwgehemden: een dominant GVAV verslaat WKE vandaag met 10-0.

Dat de score vandaag wel eens wat op zou kunnen gaan lopen blijkt al snel nadat de bezoekers de bal om 11:00 uur voor het eerst aan het rollen brengen.  De oranje-witte Emmenaren zoeken wel naar hun aanvallers, maar weten ze ondanks dat ze wat leuke voetballers aan boord hebben eigenlijk nauwelijks te bereiken: de duelkracht van Arda en Lars op de backposities zorgt er in combinatie met de snelheid en het overzicht van Timo en Ryvano in het centrum van de verdediging voor dat keeper Dorian het niet heel druk heeft.  Zijn collega aan de andere kant van het veld wel: prachtige pijlsnelle combinaties tussen Parsa, Di Feng en Joost bedienen keer op keer Amro, Jorn en Keanu. Uw jo14-1 speelt graag en gemakkelijk op de helft van de tegenstander en vandaag is dat (in tegenstelling tot b.v. de uitwedstrijd tegen ditzelfde WKE) al vrij snel op het heuse scorebord terug te zien: na een kwartier staat het al 4-0 en is de wedstrijd feitelijk gespeeld. Topscorer Justin (3 doelpunten & 3 assists vandaag) en Emin (ook 3 goals, 2 assists en ook een waarschuwing...) zijn dan inmiddels al binnen de lijnen gekomen en vullen de aanval aan. De bezoekers geven niet op, maar worden in duels te vaak afgetroefd om een vuist te kunnen maken: ruststand 5-0.

De tweede helft begint met een paar oranje aanvallen, maar als Justin na een paar minuten toch weer aan de voor ons gunstige kant scoort lijkt het verzet wat gebroken. Het echte vuur is bij de thuisploeg ook wel iets gedoofd: er wordt pas weer wat fanatieker gevoetbald als de 'tien'  in beeld komt, want er is patat in de kantine beloofd als dat lukt! Levert in eerste instantie een paar leuke kansen voor WKE op, maar als ze die niet weten te verzilveren tikt Timo een paar minuten voor tijd toch nog die tiende binnen: eindstand 10-0 en als beloofd patat!

Een wedstrijd als deze laat duidelijk zien hoe ver we met deze ploeg zijn. Omdat de competitie ons niet voldoende wedstrijden biedt (competitie wedstrijd nummer 6) spelen we veel oefenwedstrijden.  Tegenstander WKE komt er nog veel bekaaider af en speelde vandaag haar 3e (competitie-) wedstrijd: een verschil dat zich vandaag duidelijk op het veld vertaalde.