Emin Daudov (scrimmage)

2e klasse 03

5 oktober 2019 10:00

Opstelling GVAV-Rapiditas JO14-1JM

Voor de tweede keer in even zoveel weken reist uw jo14-1 deze morgen in alle vroegte af naar Emmen; ditmaal om daar op hun eigen sportpark DZOH te ontmoeten. Het lijkt een zonnige najaarsdag te gaan worden, maar deze tijd van de dag is het nog behoorlijk fris: de koeien 'zweven'  in de met grondmist gevulde velden waar we doorheen trekken.  Tegenstander DZOH (Drentse Zuid Oost Hoek) kende een matig begin in de beker (9 voor, 13 tegen en geen punten), maar opende vorige week hun competitie verdienstelijk met een 4-2 overwinning op ACV.  Op voorhand lijkt het een wedstrijd te gaan worden waar voor onze helden wel iets te halen valt, mits iedereen de kop er bij houdt. Bleek uiteindelijk grotendeels ook wel te kloppen, want er moest af en toe flink gewerkt worden: het grote verschil in de eindstand is vooral te danken aan het verschil in effectiviteit van de beide voorhoedes.

De blauw-witte voorhoede bleek namelijk vandaag weer eens gruwelijk nauwkeurig. Al na 10 minuten staat GVAV al 3x op het scorebord. De thuisploeg herpakt zich na die eerste stormloop, incasseert geen verdere tegengoals en weet na nog eens 10 minuten zelfs wat terug te doen met een prachtig genomen penalty: 1-3. Onze helden ogen hierna een poosje wat ongeorganiseerd, lijden veel balverlies en moeten meermaals vertrouwen op de vandaag uitblinkende Dorian om kansrijke aanvallen niet in doelpunten voor de thuisploeg omgezet te zien worden. Dat gebeurt niet: de laatste minuten van de eerste helft is het juist het net aan de andere kant van het veld dat nog 3 keer bolt en zo de ruststand op een (voor ons) comfortabele 1-6 zet.

Vrijwel direct na de aftrap geeft onze topscorer Justin zijn eerste assist van het seizoen (op Jorn): 1-7. De teller lijkt gewoon door te gaan lopen en langs de kant wordt al voorzichtig geinformeerd hoe groot zo'n virtueel scorebord dan eigenlijk is ('hoe veel doelpunten mogen daar op?') . Onnodig, want het antwoord van de groen-gele gastheren volgt bijna gelijk. Een prachtig genomen vrije trap krult onhoudbaar in de bovenhoek en brengt ook bij de meegereisde Groninger fans de handen op elkaar.  De echte spanning is er echter wel af en ondanks dat DZOH blijft strijden tot het einde scoren onze mannen, en alleen onze mannen, nog eens 4x: eindstand 2-11.

Fijne cijfers natuurlijk en ook leuk dat er een flink aantal verschillende namen op de scorekaart verschijnen. Er is echter zo nu en dan nog wel wat aan te merken op onze concentratie en organisatie: puntjes waar we hopelijk volgende week  al weer vooruitgang op kunnen laten zien als we thuis op Kardinge De Weide uit Hoogeveen ontvangen.