Gvav bekert door na overwinning op VAKO Vr1

Assist: Julia Postma
Julia Postma (kopbal)

Groep 3 02

19 oktober 2019 12:30

Vandaag kwamen de dames van VAKO (vries/Tynaarlo) op bezoek. Een ploeg die boven in mee draait in de andere 4e klasse competitie. Op papier een leuke gelijkwaardige tegenstander.

De trainer had er voor gekozen om met een jonge ploeg (gemiddelde leeftijd van 21) te starten en een paar speelsters op een andere positie te laten spelen. In een bekerwedstrijd moet je proberen, aldus de trainer. Op de bank begonnen daarom vandaag “de golden oldies” die het gemiddelde van de reserve bank op een leeftijd hielden die niet genoemd hoeft te worden, we noemen het daarom “ervaringsjaren”.

Gvav begon vandaag in een 4-4-2 opstelling. Na de aftrap van VAKO werd er direct goed druk gezet op de bal. Zoals eerder deze week geoefend op training, wisten de dames van GVAV een aantal trainingsvormen uitstekend uit te voeren. Dit zorgde in de 10e minuut al voor een eerste gevaarlijke kans voor de thuisploeg. Een gevalletje; inspelen, kaatsen en de rechtsbuiten wegsturen door een diepte pass te geven. Julia P gaf de bal prima voor op Esmee, die hem met een buikbal probeerde in de tikken. Helaas wist de keepster te redden.

In alle rust werd de bal rond gespeeld en werd er opbouwend gevoetbald. De dames van VAKO hanteerde veel de lange bal, maar deze werd telkens onderschept door de achterhoede van GVAV waardoor het niet echt tot een kans kwam.
Na een half uur voetballen gaf Ellen aan wat last te hebben. Kim mocht zich gaan warmlopen en kon vrijwel koud het veld in. Kort na de wisselbeurt was het eerste doelpunt voor de thuisploeg een feit! Nina kreeg de bal aangespeeld en twijfelde geen moment om te schieten. De bal vloog zo de bovenhoek in en aan de reactie van Nina te zien schrok ze zelf van dit prachtige doelpunt!
Met een 1-0 voorsprong was het tijd voor de 2e wissel van de wedstrijd. Denise kwam er in op de spits positie en Berthe mocht even op adem komen in de dug out.
Er werd goed druk gezet op de achterhoede van VAKO, dit resulteerde in een corner voor GVAV. Seline gaf de bal perfect voor en Julia P wist zich goed vrij te lopen en stond op de juiste positie om de bal binnen te koppen! Met een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg werd er de rust in gegaan.

De trainer was erg tevreden over het vertoonde spel van de eerste helft en noemde dit zelfs de beste eerste helft die we dit seizoen hebben laten zien.
Met deze positieve woorden werd er de tweede helft in gegaan.

VAKO was duidelijk beter uit de kleedkamer gekomen en begonnen ook beter te voetballen. GVAV vond elkaar minder goed en begonnen ook meer de lange bal te spelen. Het duel was wat fysieker geworden en zo nu en dan werden er aan beide kanten wat overtredingen gemaakt. VAKO kreeg een vrije bal net buiten de 16 meter. De aanvoerster ging er achter staan en schoot de bal op fantastische wijze (ik vind dat dat gezegd mag worden) in de kruising. Met de 2-1 op het scorebord waren de GVAVers weer even wakker geschud.

Na een goeie aanval vanaf de linkerkant werd Seline afgefloten voor buitenspel, waar er aan de kant de meningen over verdeeld waren. Vanaf dat moment werd de sfeer wat grilliger en werd er zowel binnen als buiten het veld meer commentaar geleverd. VAKO kreeg uit een aantal standaard situaties een goede kans op de gelijkmaker, maar Nikki wist haar doel goed schoon te houden. Na een goed samenspel kreeg Denise de bal aangespeeld en kon met een stiftje Esmee alleen op het doel afsturen. Helaas werd deze mooie aanval niet beloond met een doelpunt, maar belandde de bal op de lat! GVAV kreeg nog een paar kleine kansen maar wist niet meer te scoren. In de laatste 5 minuten maakten de dames van VAKO het nog wel even spannend maar ook een gelijkmaker bleef uit. Zo kon GVAV vandaag als winnaar van het veld aflopen!

De doelpunten vielen vandaag per toeval?? na het inbrengen van de wissels.