... (schot)
53'

19 oktober 2019 11:15

Opstelling GVAV-Rapiditas JO14-1JM

Met de eerste helft van de competitie alweer achter de rug reist uw jo14-1 dit weekend af naar het zuiden van de stad, om het daar op de Esserberg in een oefenwedstrijd op te nemen tegen Be Quick jo14-2. Bij aankomst blijken we bij lange na niet de enige GVAV'ers te zijn die deze 'reis' voor vandaag op het programma hebben staan: zeker 3 andere blauw gehemde teams geven 'het hol van de leeuw'  een onverwacht vertrouwde kleur.
Ondanks het voorspelde buiige weer blijft het de hele wedstrijd droog, eigenlijk ideaal weer zelfs voor een leuke pot voetbal. En die mogen we ook zeker verwachten:  tegenstander Be Quick was in de voorbereiding al eens bij ons op bezoek voor een mini toernooitje (verslag) en liet toen al zien met mooi verzorgd voetbal een meer dan waardige tegenstander te kunnen zijn.  Blijken ze ook vandaag weer te zijn en ze dwingen onze mannen daarmee in één van de, zo niet gewoon de beste wedstrijd die we tot nu toe hebben gespeeld.
We spelen vandaag helaas zonder Parsa en Di Feng, maar hebben in Sam en Mahmoud (beiden eerstejaars uit de jo15-3) uitstekende invallers aan boord. Dank jongens, we zien jullie graag nog eens terug!

De wedstrijd, dan.
Na een voor de helft mislukte worsteling met de op dit rugby/voetbalveld behorende verplaatsbare doelen kunnen we na het aanslepen van een (losstaand) oefendoel iets later dan gepland beginnen.  De eerste helft staan we in de 'sterke' opstelling, iedereen op voor hem vertrouwde plekken, en dat betaald zich zichbaar uit. Met één man meer op het middenveld dan we doorgaans spelen hebben we controle over het spel, winnen we het gros van de individuele duels en wordt de weg naar voren  door middel van mooie, snelle combinaties uitdrukkelijk gezocht. Meerdere spelers stijgen daarbij boven hun gebruikelijke niveau uit, maar we hebben toch de gastspelers nodig om de score daadwerkelijk te openen: al na 6 minuten staat het  dankzij beide heren 0-1.  de thuisploeg probeert af en toe wel richting onze keeper te komen, maar eigenlijk komen we de hele 35 minuten van het eerste bedrijf niet in de problemen. Zonder verder nog te scoren overigens en als de witgehemde tegenstander dat op slag van rust na een ongelukkige handsbal en de daarop volgende penalty (alweer? Ja, alweer...) wel doet gaan we met 'slechts' 1-1 aan de ranja.

De tweede helft is een iets ander verhaal.  Met 2 mensen die dat niet gewend zijn in de verdediging, een centraal middenveld dat daar anders nooit staat en een onwennige spits leren we heel veel, maar leveren we een flink deel van de controle op de wedstrijd in.  Be Quick maakt daar gretig gebruik van en trekt meermaals op richting ons doel,  maar weet het overwicht dat ze hebben in eerste instantie maar niet op het scorebord te krijgen. Dat lukt aan de andere kant van het veld wel: een beetje tegen de verhouding in treft Mahmoud bij 1 van de inmiddels flink wat zeldzamer geworden GVAV aanvallen doel en staan we weer voor: 2-1.  Dat duurt niet lang: de thuisploeg countert al een paar minuten later heel effectief en tekent daarbij de uiteindelijke eindstand op: 2-2, een prachtige uitslag voor een bijzonder leuke oefenwedstrijd. Het is met name de thuisploeg die in de laatste minuten nog aanspraak kan maken op een overwinning, maar tot scoren komt geen van beide partijen hierna nog.

Na afloop stappen we tevreden van het veld.  We hebben als team vanochtend echt een stap gemaakt: laten zien in een ander systeem te kunnen spelen, met een behoorlijk aantal spelers op ongebruikelijke posities tegen een sterke tegenstander toch overeind te kunnen blijven en zelfs een flinke tijd een toch niet al te gemakkelijke wedstrijd te kunnen controleren.  Nu eerst even een weekje (herfst-)vakantie en daarna vol aan de bak met het tweede gedeelte van de competitie!