GVAV-Rapiditas heeft strafschoppen nodig tegen Noordwolde

85'
Marco Vos (vrije trap)

Groep 1 KO2 SR2

11 december 2019 19:30

20191211 – In het bekertoernooi kwam GVAV-Rapiditas woensdagavond pas na strafschoppen verder nadat de wedstrijd tegen derdeklasser Noordwolde in de normale speeltijd in 1-1 geëindigd was.
In de 16e minuut schoot Patrick Venema GVAV-Rapiditas naar een 1-0 voorsprong maar vijf minuten voor tijd maakte Marco Vos gelijk. De strafschoppenserie werd door GVAV-Rapiditas gewonnen met 4-2. Voor de competitie gaat GVAV-Rapiditas komende zondag op bezoek bij Rolder Boys.

In de eerste helft ontspon zich een zeer eenzijdig duel waarin GVAV voortdurend balbezit had. Toch was de eerste kans voor Noordwolde toen Silvan Havinga op rechts vrijkwam maar naast schoot. In de 16e minuut was de mooiste aanval van de avond te zien. Vanaf links gaf Leon Knol de bal over de hele naar rechtsback Tom Klooster die Jordy Paapst de diepte instuurde en de bal panklaar neerlegde voor Patrick Venema (1-0).
Noordwolde hanteerde veelal de lange bal die vrijwel steeds een prooi was voor de GVAV-defensie. Het tempo was echter voortdurend te laag om de tegenstander kapot te spelen en een ruimere marge tot stand te brengen.
Kort na de rust kwam Jordy Paapst op rechts vrij en had zelf moeten schieten maar in plaats daarvan probeerde hij af te leggen op de twee andere spitsen die echter buitenspel stonden. Noordwolde kwam nu meer aan voetballen toe en de beste stuurlui aan de wal zagen al aankomen dat er toch een bal voor Noordwolde goed zou vallen. In de 85e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Marco Vos krulde de bal op fenomenale wijze om de muur heen in de kruising (1-1).
Bij GVAV ging het tempo nu opeens wel omhoog maar het liep nog bijna tegen een nederlaag toen Sylvan Havinga naast het GVAV-doel kopte. De noodzakelijke strafschoppenserie verliep als volgt.
Carsten Meijwaard stopt de strafschop van Sylvan Havinga.
Boyd Kooy 1-0.
Stefan Huisinga 1-1.
David Belosic 2-1.
Carsten Meijwaard stopt de strafschop van Marco Vos.
Arco Bartelsman 3-1 (die zat er heel mooi in)
Jesse Hijlkema 3-2.
Patrick Venema 4-2.

GVAV-Rapiditas – Noordwolde 1-1 (1-0), GVAV-Rapiditas w.n.s.

Scoreverloop: 16. Patrick Venema 1-0. 85. Marco Vos.
Scheidsrechter: Stefan Dijkstra.
Toeschouwers: 75.
Geel: Ricardo Postema (GVAV).
Man of the match: Carsten Meijwaard.
Citaat van de dag: Jaap Jan van der Werf over hoe je er tegen een zwakker geachte tegenstander voor zorgt dat je direct op scherp staat. ‘Als je toss wint, zorg je direct voor twee eigen doelpunten.’
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Dion Paapst (10. David Belosic), Ricardo Postema, Leon Knol, Arco Bartelsman, Ingmar Liezenga (67. Roald van Geffen), Patrick Venema, Jordy Paapst (80. Rashid Conquet).