60'
... (solo)

18 januari 2020 11:00

Opstelling

Na een korte winterstop (eigenlijk meer een 'winterpauze' om de feestdagen in te proppen) pakt uw jo14-1 vandaag de draad weer op. We doen dat thuis op een ondanks dat de competities nog niet zijn begonnen redelijk bezet Kardinge, met aan de andere kant van het veld het groen-zwart van de Friese najaarskampioenen vv TFS (Troch Freonskip Sterk, Fries voor Door Vriendschap Sterk) uit Drachtstercompagnie.  De oefenwedstrijd had al eens eerder op de kalender gestaan, maar kon toen niet doorgaan: reden genoeg om nog eens af te spreken en vandaag dus uiteindelijk toch nog sprotief de degens te kruisen.
We doen dat met een wat uitgedunde selectie: Morris heeft ons voor de kerst al laten weten dat hij zijn sportieve carriere in het basketbal voortzet (veel plezier & succes!) en Justin, Jorn en Amro zijn ziek of geblesseerd (beterschap!). Gelukkig valt Fadhl uit de jo14-2 in (wederom hartelijk dank voor je inzet), zodat we deze morgen uiteindelijk met 12 spelers op een koud, maar redelijk droog veld 5 van start kunnen.

Dat starten blijkt lastiger dan we van te voren hadden gedacht. Hoewel GVAV vanaf het begin de ploeg met de meeste aanvallende intenties is kijken we na nog geen 10 minuten spelen al tegen een 0-2 achterstand aan:  de bezoekers gaan bijzonder effectief met hun kansen om en verzilveren beide momenten dat ze in de buurt van onze keeper weten te komen.  Na die domper(s) herpakt onze verdediging zich en we incasseren de 1e helft geen verdere tegendoelpunten.  Echt kansen creeren doen we ook niet: het geboden spel is wat onder de maat ten opzichte van hoe er voor de kerst werd gevoetbald en door het ontbreken van aansluiting tussen de linies kan TFS keer op keer redelijk gemakkelijk uitverdedigen. Als we vlak voor rust wel een keer met het hele team druk zetten heeft dat ook gelijk resultaat: een prachtige steekpass van Roan wordt keurig door gelegenheids-spits Keanu afgerond. 1-2 en rust.

Ook de tweede 'start' van de wedstrijd blijkt lastig: na een minuutje spelen vergroten de zwart-groene  bezoekers wederom de marge (1-3) en vlak daarna delen ze de genadeklap (1-4) uit.  We hebben in de rust wat tactische omzettingen gedaan en komen daardoor in de 2e helft wel wat vaker aan schoten op doel toe (met als resultaat 2 doelpunten) , maar het echte geloof in een positieve uitslag lijkt inmiddels uit de ploeg te zijn verdwenen en maakt dat de Drachtercompagniesters na 2x 35 minuten voetbal zich terecht tot winnaar van deze eerste wedstrijd van 2020 mogen uitroepen.

Een flink wat minder voorvarende start dan aan het begin van het seizoen, dus. We weten echter dat het beter kan, waar het beter kan en gaan er flink aan werken om die wedstrijden weer gaan spelen.  Een wel bestede oefenpot dus: op naar de competitie!