3e klasse 10

1 februari 2020 12:30

Rick Bauhuis

Opstelling

Afgelopen zaterdag stonden GVAV-Rapiditas JO17-4 voor de tweede keer dit jaar op het veld voor een wedstrijd. Na de eerder met 2-1 gewonnen oefenpot tegen Lycurgus, gaat het team nu de strijd aan met oude bekende uit de vorige competitierondes GRC Groningen JO17-2.

Het team verzamelt zich mooi op tijd bij GVAV voor deze thuis wedstrijd. De selectie is wat kleiner geworden nu Pelle niet meer deelneemt aan de wedstrijden en met de zieke Bennis hebben we twee wissels op de bank wanneer het team start aan de eerste helft.

In het vorige treffen waren de team al redelijk aan elkaar gewaagd en vandaag lijkt dat niet anders te zijn op basis van de eerste minuten. GRC heeft iets meer overwicht op het veld en weet GVAV redelijk op z’n eigen helft te houden. Maar de beste kansen zijn in die eerste helft voor GVAV waar Samvel regelmatig de dribbel naar de 16 inzet en zelfs in een 1-1 op met de keeper komt.

GRC houdt de verdediging van GVAV verdedigers goed bezig en weten als eerste te scoren wanneer ze zich na 20 minuten spelen door de 16 meter weten te combineren en Xavier passeren. GVAV krijgt ondertussen wel de nodige kansen, er wordt in de opbouw gevarieerd tussen hoge ballen en opbouwen via de centraal verdedigers. Met name dat laatste begint wat beter te lopen. En lijkt GVAV weer op te veren, toch is het GRC dat vlak voor rust de twee nul scoort, vanuit een standaardsituatie die we min op meer besproken hadden in de wedstrijd bespreking. GRC neemt dan een hoekschop richting de tweede paal waar een van buiten inlopende GRC de bal keurig in het doelt kopt.

Met 0 – 2 gaan we de rust in, we analyseren de eerste helft. Samengevat we hadden eerder op voorsprong kunnen staan, de tegendoelpunten waren niet nodig geweest, er is te weinig rust aan de bal bij het uitverdedigen en we komen niet uit de kleine ruimtes in de opbouw. Snel zetten we de knop om, want in deze wedstrijd kan zeker nog gewonnen worden.

Met die gedachte gaat GVAV opnieuw het veld op voor het tweede bedrijf. De start van de tweede helft is wat beter, bij de opbouw wordt beter gelopen/positie gezocht waardoor meer ruimte ontstaat om te combineren. De GVAV-ers komen er dan ook een paar keer gevaarlijk uit. De wedstrijd lijkt zich te kunnen kantelen. Het is dan ook een kleine domper als de tegenstander met een mooi schoot net de bal over de uitgestrekte handen van keeper Xavier weet te spelen. Een mooi doelpunt, eerlijk is eerlijk.

In het laatste kwartier ontwaakt er toch nog een verborgen vuurtje bij de spelers van GVAV en met alle macht proberen ze toch nog wat terug te doen. En niet zonder succes als centraal verdediger Joost de stand naar 1 – 3 weet te brengen. GVAV zet dan goed aan en de druk op de GRC verdediging neemt toe. Het begint fysiek een slijtageslag te worden, hier en daar beginnen de spelers eerst van GRC maar uiteindelijk ook van GVAV wat kramp te krijgen. Alle inzet ten spijt, lukt het GVAV niet om het tij te keren en gaat GRC uiteindelijk met de punten aan de haal.

De toeschouwers hebben een mooie pot voetbal gezien en dat biedt perspectief voor de volgende wedstrijd tegen Eenrum op 8 februari.