GVAV-Rapiditas langs SC Leovardia in het bekertoernooi

3 - 0

Leovardia 1

Groep 1 Laatste 32

22 februari 2020 17:00

2020022 – In de laatste 32 van het bekertoernooi won GVAV-Rapiditas zaterdagavond van SC Leovardia, dat als derdeklasser in het zaterdagvoetbal dit seizoen nog geen enkele nederlaag had geleden.

In de 62e minuut maakte Rico Postema zijn eerste doelpunt in het eerste elftal van GVAV-Rapiditas (1-0). In 76e minuut maakte Patrick Venema de 2-0 en in de extra tijd maakte David Belosic de derde treffer. Patrick Klijn van SC Leovardia zag in de 55e minuut de rode kaart.
De volgende tegenstander in het bekertoernooi is GRC Groningen. Dit duel zal gespeeld worden op Sportpark Kardinge. De vermoedelijke datum is komende zondag 1 maart, waardoor de inhaalwedstrijd tegen FC Lewenborg verschoven zal worden naar een latere datum.

GVAV miste voor de rechtsbackpositie nog steeds Jorn van Aalsum en Tom Klooster. Deze keer stond Rashid Conquet rechtsback. Het was weliswaar droog maar wel behoorlijk koud en er stond een stevige wind dwars over het veld. Toch was de gelijkwaardige eerste helft de moeite van bekijken waard hoewel het aantal kansen schaars was. In de 21e minuut schoot Patrick Venema naast en in de 25e minuut had Arco Bartelsman de openingstreffer op zijn hoofd maar zijn kopbal ging net over de verre kruising over.
In de 40e minuut liep doelman Carsten Meijwaard een probleem op met een hamstring en moest worden vervangen door Anthony Pomstra. Kort daarop was er ook een serieuze kans voor de gasten. Ibrahim Bahori schoot vanaf links de bal rakelings langs de tweede paal.
Trainer Bas Veldman was absoluut niet tevreden over deze eerste helft en wist GVAV te inspireren tot een betere tweede helft. Toch was er nog een dikke kans voor Loevardia toen een van hun spitsen in een één-tegen-één tegenover Anthony Pomstra kwam te staan maar de keeper van het tweede elftal redde bekwaam.
In de 55e minuut was er een duel tussen Patrick Venema van GVAV en Patrick Klijn van Leovardia bij het strafschopgebied van Leovardia. Beiden vielen op de grond en stonden even later met de gezichten tegenover elkaar zonder dat we hadden kunnen zien wat de reden voor de opwinding was. Het had allemaal met een sisser af kunnen lopen maar Klijn maakte een kopstootbeweging zonder Venema te raken. De beweging is al goed voor een rode kaart en die kreeg hij dan ook. Patrick Venema kreeg een gele kaart. Dit is zijn tweede in het bekertoernooi dus hij is geschorst voor de wedstrijd tegen GRC Groningen.
De rode kaart veranderde het beeld van de wedstrijd. GVAV kreeg een duidelijk overwicht en in de 62e minuut maakte Ricardo Postema een wereldgoal met een dalend schot van buiten het strafschopgebied (1-0).
Op een pass van Joël de Jong kon Patrick Venema in de 76e minuut alleen op keeper Mohite Tibbben af, die hij omspeelde waarna hij de bal in het doel kon leggen (2-0). Leovardia probeerde met tien man wel aan te dringen maar echt gevaarlijke momenten deden zich voor het GVAV-doel niet voor. In de slotseconden stuurde Arco Bartelsman David Belosic op het links het strafschopgebied in. Met een onverwachte uithaal met zijn linkervoet liet hij de keeper van Leovardia kansloos.

GVAV-Rapiditas – SC Leovardia 3-0 (0-0)

Scoreverloop: 62. Rico Postema 1-0. 76. Patrick Venema 2-0. 90+2. David Belosic 3-0.
Scheidsrechter: Theo Beijert.
Toeschouwers: 85.
Geel: Patrick Venema, Arco Bartelsman (GVAV-Rapiditas).
Rood: Patrick Klijn (SC Leovardia)
Man of the match: de discussie ging over de vraag of het hele team aangewezen moest worden of Anthony Postma vanwege zijn cruciale redding bij een 0-0 stand. De keuze viel op de keeper.
Citaat van de dag: Wie het riep, was niet duidelijk maar toen scheidsrechter Theo Beijert een schoenveter moet vastknopen, riep iemand uit het publiek: ‘Met klittenband gaat het beter!’
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard (40. Anthony Pomstra), Rashid Conquet, Jordy Paapst, Daniël de Vries, Leon Knol, Joël de Jong, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Jordy Paapst, Patrick Venema (86. Serdan Bayrak), Ingmar Liezenga (60. David Belosic).