GRC Groningen maakt einde aan bekeravontuur GVAV-Rapiditas

GRC Groningen 1 (zon)

Groep 1 1/8 Finales

1 maart 2020 14:00

H. (Harm) van Schepen

20200301 – In een gelijkwaardige wedstrijd won GRC Groningen met 0-1 op Sportpark Kardinge van GVAV-Rapiditas.

Kort voor tijd maakte Jason Spanninga de winnende treffer in een ondanks de harde wind aantrekkelijk duel. Komende zondag speelt GVAV-Rapiditas voor de competitie de uiterst belangrijke wedstrijd tegen Germanicus in Coevorden.

Patrick Venema was voor dit duel geschorst en hij werd voorin vervangen door Serdan Bayrak. GVAV miste door blessures verder aanvoerder Boyd Kooy en doelman Carsten Meijwaard. Omdat Dion Paapst niet beschikbaar was, stond Joël de Jong centraal achterin. Waar dat de vorige tweemaal niet zo’n succes was, ging het deze keer heel wat beter.
In de eerste helft waren maar vier mogelijkheden te noteren. In de tiende minuut kopte Daniël de Vries uit een hoekschop eerst tegen de keeper aan en daarna schoot hij in de rebound naast. In de vijftiende minuut was er een aanval van GRC waarbij de bal via Haysheray Seraus tegen de paal belandde en op tijd door een GVAV-verdediger weggewerkt kon worden. In de 38e minuut probeerde Robert Smit van GRC vanaf eigen helft met een afstandsschot de ver voor zijn doel staande Anthony Pomstra te verrassen. De bal schampte de bovenkant van de lat. In de 41e minuut bood de opgekomen Rashid Conquet vanaf rechts een uitgelezen kans aan Serdan Bayrak maar diens schot ging van dichthij naast.
In het eerste deel van de tweede helft was GVAV-Rapiditas de betere ploeg. In de 60e minuut zag Jordy Paapst zijn inzet gekeerd worden door keeper Gerald van Nieff. In de 66e minuut leek Ricardo Postema net zo’n doelpunt te maken als vorig week maar deze keer was de bal vlak onder de lat wel bereikbaar voor de keeper.
In het tweede deel van de tweede helft kreeg GRC meer vat op het spel en leek op een zeker moment het recht te hebben op een strafschop maar de scheidsrechter gaf hem niet. In de 84e minuut ging Daniël de Vries, die tot dan toe een uitstekende wedstrijd speelde, in de fout. Hij speelde de bal recht vooruit waar drie tegenstanders op deze vergissing stonden te wachten. Lucas Spanninga kon er met de bal vandoor en scoorde beheerst (0-1).
Sem Folkerts, speler van GVAV JO17-1 en nog maar 16,5 jaar oud, mocht in de slotfase zijn debuut maken. Aan de andere kant kwam de 33-jarige Robin van Linschoten, van 2010 tot en met 2015 basisspeler bij GVAV, nog in het veld.
Na de treffer kon GVAV het tij niet meer keren en zo kwam er een einde aan lang verblijf in het bekertoernooi. Komende zondag wacht GVAV een cruciaal duel tegen Germanicus dat vandaag verrassend verloor. Winst in Coevorden brengt de koppositie in de algemene stand en de koppositie in de tweede periode heel dichtbij.

GVAV-Rapiditas – GRC Groningen 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 84. Lucas Spanninga 0-1.
Arbitraal trio: Harm van Schepen, Sander Woering, Johan Huisjes.
Toeschouwers: 85.
Geel: Joël de Jong, Ricardo Postema, David Belosic (GVAV). Danny Bult, Gerwin Meijerink (GRC).
Deze drie spelers van GVAV daarmee geschorst voor de eerste bekerwedstrijd van het volgende seizoen.
Man of the match: Ricardo Postema.
Citaat van de dag: Gerard Zeeman, trainer van GRC. Toen een speler van GVAV vlak voor de dugout van GRC onderuitging, zei Zeeman: ‘Als je moe bent, moet je je laten vervangen!’
De scheidsrechter kon deze subtiele vorm van humor niet waarderen en gaf de trainer tot ieders verbazing de rode kaart.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Anthony Pomstra, Rashid Conquet, Joël de Jong, Daniël de Vries, Leon Knol, David Belosic (83. Sem Folkerts), Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Jordy Paapst (86. Tom Klooster), Serdan Bayrak (80. Jorn van Aalsum), Ingmar Liezenga.