GVAV-Rapiditas verlaat bekertoernooi met nederlaag

2 - 4

Broekster Boys

Groep 1 08

12 september 2020 17:00

20200912 – GVAV-Rapiditas verloor zaterdagavond de laatste bekerwedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi met 2-4 van zaterdageersteklasser Broekster Boys.

Tussen de 19e en de 28e minuut vielen vier doelpunten: Leon Knol (1-0), Joël de Jong (2-0), Hedgar Hoekstra (2-1) en Vincent Hoekstra (2-2). In de tweede helft maakte Broekster Boys het karwei af met goals van Vincent Hoekstra en Hendrik Bouma.
Komende zondag GVAV-Rapiditas voor de competitie op bezoek bij ASVB in Blijham.

GVAV miste vandaag alleen Ingmar Liezenga die nog enkele wedstrijden geschorst zal zijn. Na een wat voorzichtig begin kreeg Broekster Boys na een tiental minuten een licht overwicht. Toch maakte GVAV de eerste twee goals. In de 19e minuut gaf de opgekomen Ramon Nijdam een voorzet waaruit Leon Knol ondanks een verdediger die hem op de huid zat, de bal een doeltreffend tikje kon geven (1-0).
In de 23e minuut wist Joël de Jong met een afstandsschot Broekster Boys-keeper te verrassen (2-0). In de 25e minuut kon Hedgar Hoekstra van dichtbij de eerste goal voor de gasten maken (2-1). In de 29e minuut viel de bal heel moeilijk voor Ramon Nijdam die niets anders kon dan proberen de bal koppend terug te spelen op de keeper. De bal kwam echter op een presenteerblaadje terecht bij Vincent Hoekstra (2-2). Deze vier goals waren ook gelijk de hoogtepunten in de eerste helft van deze niet echt hoogstaande wedstrijd.
In de 56e minuut en de 57e minuut waren er twee prima kansen voor GVAV. Dankzij goed doorzetten kreeg Arco Bartelsman de bal op de rand van het strafschopgebied in bezit en hij had de bal nog even onder controle kunnen brengen maar hij besloot direct tot een volley die over ging. Even daarna was er een inzet die door de keeper van de Friezen uit het doel werd geslagen en waarbij door de scheidsrechter niet te constateren was of de bal over de lijn geweest was of niet.
In de 63e minuut was Vincent Hoekstra opnieuw succesvol voor Broekster Boys na een onzuivere pass van Boyd Kooy. De bal werd onderschept en terwijl Boyd een meelopende aanvaller de doorgang versperde (gele kaart) kon de spits van de Friezen het klusje ook wel zelf wel klaren (2-3). Er vielen nog enkele knappe reddingen van Carsten Meijwaard te noteren voordat Hendrik Bouma in de slotseconden voor de 2-4 kon zorgen.

GVAV-Rapiditas – ’t Fean’58 2-4 (2-2)

Scoreverloop: 19. Leon Knol 1-0. 23. Joël de Jong 2-0. 25. Hedgar Hoekstra 2-1. 27 en 63. Vincent Hoekstra 2-2 en 2-3. 90+3. Hendrik Bouma 2-4.
Scheidsrechter: Martin Arends.
Toeschouwers: 90.
Geel: Ramon Nijdam, Boyd Kooy, Moreiro Bacuna (GVAV). Abe Koopmans, Vincent Hoekstra (Broekster Boys).
Man of the match: geen.
Citaten van de dag: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Ramon Nijdam, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Yoni Even-zur, Joël de Jong, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Jordy Paapst, Rashid Conquet, Leon Knol.