65'

Groep 1 06

5 september 2020 10:45

Opstelling GVAV-Rapiditas JO15-2JM

Vandaag spelen we ronde 2 van het bekertoernooi: die brengt uw jo15-2 naar de prachtige oude havenstad Delfzijl, aan de rand van de waddenzee. Veel oog voor de bezienswaardigheden hebben we vandaag niet: thuisploeg NEC Delfzijl brengt altijd sterke teams op de been en  alle aandacht zal nodig zijn om deze ook vandaag weer het hoofd te bieden.

Na het eerste succes vorige week is de sfeer in het team goed en bovendien hebben we ook nog een nieuwe teamgenoot mogen verwelkomen: vandaag speelt Semih voor het eerst mee. Welkom! Samen met de prettige weersomstandigheden (graad of 16 met een voorzichtig zonnetje) en het altijd prettige sportpark Centrum al met al een prima basis om de eerste krachtmeting met deze toekomstig competitiegenoot aan te gaan. Spelers en meegereisde fans zijn dan ook extra benieuwd hoe de wedstrijd zal verlopen.

Na het laatste fluitsignaal moeten we helaas concluderen dat dat niet mee viel. De blauw-witte gastheren (en dame) domineerden grote gedeeltes van de wedstrijd en onze helden zijn maar zelden in staat de uitstekende keeper aan de andere kant van het veld aan het werk te zetten: eindstand in een behoorlijk éénzijdige pot 7-1.

Uw jo15-2 start gelijk na het eerste fluitsignaal gedreven: we leggen nog in de 1e minuut al de gehele weg naar het doel af, maar stuiten daar op de doelman. Dat geeft hoop! Die hoop wordt al snel wat bijgesteld als in de daarop volgende minuten de Delfzijlsters aanval na aanval op weten te zetten, al treffen de eerste paar pogingen nog geen doel. GVAV probeert af en toe wel wat terug te doen, maar hebben grote moeite om onder de constante druk van de thuisploeg uit te spelen en grossieren als gevolg daarvan in onnauwkeurige passes en/of willekeurig afgevuurde 'vuurpijlen', al-dan-niet in combinatie met individuele duels die regelmatig verloren worden. De thuisploeg is gretig, heeft een goed op elkaar ingespeelde, snelle  voorhoede en het voelt als een kwestie van tijd tot de nul aan de verkeerde kant van het scorebord gaat verdwijnen. Dat gebeurt uiteindelijk ook: in de loop van de 1e helft scoort NEC Delfzijl 3x zonder dat GVAV daar bijzonder veel tegenover kan zetten, stand bij rust 3-0.

De tweede helft opent welliswaar met gelijk nog een tegengoal (4-0), maar daarna lijken onze mannen een tijdje wat meer vat op het spel te krijgen.  Levert zelfs een doelpunt op (4-1), maar vooral het gevoel niet alleen maar decor te zijn in andermans voetbalshow. De voorhoede van de tegenstanders blijft gretig en dreigend, maar vaker en vaker wordt ook de weg naar de andere kant van het veld geheel afgelegd en de keeper daar aan het werk gezet.  Toch is het de thuisploeg die na pakweg 10 minuten weer scoort en daarmee is het verzet een beetje gebroken: dat er daarna 'slechts' twee maal wordt gescoord lijkt vooral te danken aan het feit dat individuele spelers bij de thuisploeg op zoek lijken naar het opkrikken van hun eigen doelsaldo, eindstand 7-1.

Omdat NEC Delfzijl in dezelfde competitie gaat uitkomen als uw jo15-2 staat er sowieso nog een re-match op het programma, op 12 december. Het zal interessant zijn om te zien of we in de tussentijd als team voldoende kunnen groeien om ze dan beter tegenstand te kunnen bieden?