50'

Groep 1 06

12 september 2020 10:45

Opstelling GVAV-Rapiditas JO15-2JM

Kent u dat : alles in een wedstrijd leggen, maar toch verliezen? Vanochtend overkwam het uw jo15-2: met hart, ziel en zichtbaar plezier spelen, kansen creeren en solide verdedigen, misschien wel de beste wedstrijd van het (nog prille) seizoen neerzetten, maar na het laatste fluitsignaal toch een redelijk forse verliesbeurt moeten laten noteren. Ondanks dat de uitslag misschien anders doet vermoeden kunnen de heren jo15-2 na 2x 35 minuten prachtig voetbal met opgeheven hoofd van het kunstgras stappen: eindstand 4-0.

We zijn te gast bij de sv Bedum, die met hun jo15-1 uit gaan komen in Divisie 6.  Die competitie begint volgende week (net als de onze) : vandaag staat de laatste poule wedstrijd uit de KNVB beker op het programma. Een voorzichtig zonnetje streelt over sportpark Bedum en bij een graad of 18 is het daarmee bijna ideaal voetbalweer. GVAV kent wat personele problemen (Jorn en Timo ontbreken en Roan en Jesper kunnen geen hele wedstrijd spelen), maar gelukkig hebben we Amro, Jens en Sam mee om die gaten wat op te vullen. Bedankt mannen, goed gespeeld!

Als om 10:45 de bal voor het eerst gaat rollen is het GVAV dat gelijk de aanval zoekt. De eerste minuten is het ook alleen dat ('zoeken'),  maar het duurt niet heel lang voordat de keeper aan de overkant van het veld voor het eerst aan het werk wordt gezet. Ook onze doelman moet af en toe wel wat doen, maar heel veel dreiging gaat er niet uit van de aanvallen van de mannen in het paars: als er gescoord gaat worden lijkt dat het eerste gedeelte van de wedstrijd toch door GVAV te gaan gebeuren. Na pakweg een kwartier is het bijna zover: een pracht van een aanval waarbij minimaal 5 spelers in rood-wit-blauw allen de bal 1x aanraken trekt de hele verdediging van de thuisclub aan flarden, maar eindigt op de paal. Uit de tegenstoot houdt Bedum een hoekschop over en de daarop volgende kluts in de 16 meter kan wel worden ingetikt: 1-0. GVAV geeft natuurlijk niet op en blijft met mooie snelle combinaties en flitsende individuele acties de weg naar de gelijkmaker zoeken. Levert een paar mooie kansen op, maar steeds staat de uitstekende doelman in weg. Aan de andere kant van het veld moet onze (eveneens uitstekende...) keeper ook zo nu en dan ingrijpen en als dat bij wederom een corner een keer niet lukt is de ruststand bereikt: prima gespeeld, maar wel 2-0 achter.

De tweede helft staat voor onze helden wat meer in het kader van verdedigen. Vermoeiheid bij diverse spelers in combinatie met meer druk van de tegenstander maken dat de wedstrijd vaker op onze helft wordt gespeeld en het algehele spelbeeld in ieder geval aan de kant van GVAV wat slordiger oogt. De mannen blijven proberen de aanval te zoeken, komen met lange-bal-naar-voren nog wel een paar keer 1-op-1 met de keeper, maar kunnen niet meer voorkomen dat de thuisploeg het spel meer en meer begint te dicteren.  Levert nog eens 2 doelpunten op, beide voor Bedum en brengt de eindstand op 4-0.

Waar de jo15-2 vorige week nog behoorlijk werd weggetikt is vandaag van een uitgesproken overwicht van de tegenstander eigenlijk helemaal geen sprake: een taktische ingreep en de focus en wilskracht die de spelers vandaag lieten zien tegen een in principe nog sterkere tegenstander dan vorige week maakte het een heuse wedstrijd, een genot om naar te kijken en een fundament om de komende tijd op te bouwen. Een tikje meer geluk in de afronding en je zou dat ook in de eindstand terug zien, maar ook zonder de bijbehorende getalletjes gewoon een prestatie om trots op terug te kijken. Op naar de competitie!