3 - 1

Rolder Boys 1 (zon)

2e klasse L

11 oktober 2020 14:00

20201110 – GVAV-Rapiditas won zondag ook de derde competitiewedstrijd. Rolder Boys werd met 3-1 verslagen.

In de zevende, achtste en negende minuut vielen drie goals: Jordy Paapst (1-0), Ferdi Hidding (1-1) en Leon Knol (2-1). In de 53e minuut maakte Joël de Jong de 3-1.
Als er nog gevoetbald mag worden, gaat GVAV-Rapiditas komende zondag op bezoek bij Stadskanaal.

Net zoals in de twee voorgaande wedstrijden legde GVAV ook nu in de eerste helft langdurig zijn wil op aan de tegenstander. In de zevende minuut schoot Joël de Jong op doel waarbij de keeper van Rolder Boys de bal niet klemvast kon krijgen. Jordy Paapst schoot de rebound binnen (1-0). Nog geen minuut later ontsnapte Ferdi Hidding aan de aandacht van de GVAV-defensie en zorgde voor de gelijkmaker (1-1). In de negende minuut was het de op links opgekomen Roald van Geffen die een puike voorzet afleverde die door Leon Knol in een doelpunt werd omgezet (2-1).
Na dit spectaculaire begin bleef de wedstrijd aantrekkelijk ook al waren de kansen gering in aantal. In de 12e minuut schoot Jordy Paapst de bal voorlangs en de 24e minuut werd dit voorbeeld gevolgd door Yoni Even-zur. In de laatste minuten voor de rust werd Rolder Boys wat sterker en moest Carsten Meijwaard een verraderlijke zwabberbal van Sander Jansen over de lat tikken.
In de 53e minuut werd de wedstrijd feitelijk beslist. Uit een corner kopte Daniël de Vries de bal via de keeper naast. Uit de vervolgcorner belandde de bal op een ideale hoogte voor de voeten van Joël de Jong, die de bal in kon tikken (3-1).
Rolder Boys bleef er echter tot de laatste minuut in geloven en probeerde het in tegenstelling tot de eerste helft met lange ballen, die niet zoveel gevaar opleverden maar GVAV wel voortdurend onder druk hielden. Toen liet zich het gemis van de geblesseerde, verdedigende middenvelder Ricardo Postema zich wel voelen.
Bij een counter in de 58e minuut probeerde Arco Bartelsman het met een lob maar ook nu stond de keeper van Rolder Boys op zijn post. In de 24e minuut kon Carsten Meijwaard zich wederom onderscheiden met een knappe redding en dat moest hij later in de wedstrijd nog een keer doen. In de 34e minuut probeerde Roald van Geffen het zelf een keer, maar ook nu kon de Rolder Boys-keeper redding brengen. In de 40e minuut had Steijn Bloembergen nog een venijnig schot in de benen dat buiten bereik van Carsten Meijwaard maar net over de lat ging.
In de 66e minuut maakte de net zeventienjarige Sem Folkerts zijn competitiedebuut. Vorig seizoen had hij in de bekerwedstrijd tegen GRC Groningen ook twee minuten mee mogen doen.
In deze competitie zijn er van de 28 wedstrijden die gespeeld hadden kunnen worden, tot nu nog maar 17 gespeeld. Dat is 61%. In de bijzonder scheve stand is GVAV zonder puntverlies koploper met 9 uit 3. WKE’16 dat in de vier competitieronden nog geen enkele keer in actie kwam, is de enige andere ploeg die nog geen punten kwijt is.

GVAV-Rapiditas – Rolder Boys 3-1 (2-1)

Scoreverloop: 7. Jordy Paapst 1-0. 8. Ferdi Hidding 1-1. 9. Leon Knol 2-1. 53. Joël de Jong 3-1. Scheidsrechter: Jos Boerema.
Toeschouwers: 0.
Aanwezig: behalve de teams inclusief trainers en verzorgers, waren er nog tien bestuursleden en kaderleden aanwezig. Verder nog twee journalisten.
Geel: geen.
Man of the match: Carsten Meijwaard.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Ramon Nijdam, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Roald van Geffen, Joël de Jong, Arco Bartelsman, Dion Paapst, Jordy Paapst, Leon Knol, Yoni Even-zur.
Wissels:
66. Sem Folkerst voor Yoni Even-zur.
82. Martijn Bodenstaff voor Arco Bartelsman.
90. Jorn van Aalsum voor Jordy Paapst.

Andere uitslagen

FC Lewenborg – Gruno 1-3. Annen – Helpman 1-1. Veendam 1894 – ASVB 2-5. De overige drie duels gingen vanwege corona allemaal niet door.