3 oktober 2020 14:30

Hector van Dijk

Opstelling

3 oktober 2020 – Inmiddels is het voetbalritme er aardig ingekomen en ook op deze dag stond weer een voetbalwedstrijd op het programma in de 16 huishoudens van het team van GVAV. Vandaag is v.v. Actief te gast op sportpark Kardinge.

Als gevolg van de aangescherpte corona maatregelen mag er geen publiek aanwezig zijn en is het stiller dan normaal op het sportpark. Het team verzamelt zich kort voor de wedstrijd in de kleedkamer en na een omkleedsessie begint de warming-up op het veld. Op het veld doen we ook een kleine voorbespreking, aandachtspunt blijft het positiespel in de breedte, ook wordt nog even besproken welke omschakelingen we kunnen doen als het team offensief het overwicht heeft.

Tijmen is nog steeds geblesseerd maar neemt nu de taak op zich om de administratie van wissels en doelpunten op zich te nemen en kan dan tegelijkertijd ook mooi als speler observeren hoe het gaat.

Om 14:31 geeft de scheidsrechter het start sein en breekt de strijd los. Na wat aftasten over en weer, zien we dat we vooral rond de middenlijn en op de helft van de tegenstander spelen. Een beeld dat we de laatste tijd vaker zien. Er staan direct al wat kansen maar het duurt nog even voordat Annas de score opent en na een assist van Jordy trefzeker het doel weet te vinden 1 – 0. Dat Jordy zelf ook prima weet hoe het net gevonden kan worden blijkt al heel snel daarna als hij met een schot de stand naar 2 – 0 brengt. v.v. Actief kan er niet veel tegen inbrengen, komt wel een enkele keer eruit maar de verdedigingslinie van GVAV met Marijn, Lars, Joost en Max hebben het goed voor elkaar, af en toe staan ze wat de diep en moeten ze gezwinde spoed terug maar echt gevaarlijk wordt het niet. Met zo’n start kan dit wel eens een doelpuntrijk duel worden, toch duurt het nog zo’n 15 minuten voor de 3 – 0 valt als Owen Noud weet te bedienen. En 5 minuten later denkt Owen dat kan ik zelf ook prima en maakt dan de 4 – 0. In deze fase blijkt dat zelf het spel maken best lastig is, er wordt onrustig gespeeld, als of de tegenstander veel druk uit oefent. Maar het is eerder de druk van goaltjes willen maken die parten speelt. Belangrijkste leerdoel, positiespel in de breedte komt niet uit de verf. De bal blijft vaak in de drukte die we zelf ook nog eens voor deel creëren door telkens met de bal naar het doel te bewegen. Aan het einde van de eerste helft scoort Sen nog een keer na een vrije bal van Thomas. Met 5 – 0 gaan we de rust in.

Alvorens de tweede helft start bespreken we hoe het nu gaat, en de spelers benoemen zelf ook het ontbreken van het breedte spel. Met dat nog eens benoemd beginnen het team aan de tweede helft.

De start van de tweede helft loopt iets beter, maar na korte tijd lopen we toch weel in onze eigen val. Te veel handelingen willen doen en de bal niet naar de ruimte brengen blijken lastig als je het spel moet maken en de tegenstander je weinig weerstand geeft.

In die tweede helft vallen er aan onze kant nog twee doelpunten Nemo scoort op aangeven van Owen na 24 minuten de 6 – 0 en Max doet er 8 minuten voor tijd met een fraai afstandsschot in de verre hoek nog een schepje boven op. In de laatste 10 minuten krijgen 2 spelers van v.v. Actief een gele kaart en tijdstraf. Daarmee staan we in eens met een overtal van 2 spelers op het veld. De laatste periode van de 2e helft zag het spel er iets meer verzorgd uit en werd toch nog even met positiespel over de breedte gespeeld.

Het spel maken als de tegenstander je nergens toe dwingt, stick-to-the-plan. Dat is denk ik het leergeld uit uiteindelijk toch mooie wedstrijd met een prima uitslag.