3 - 2

SV Bedum C2

C-junioren zaterdag, C3, 2e klasse 14

7 november 2015 12:30

En daar is competitiewedstrijd numero 8. Vandaag als tegenstanders de mannen in het paars, afkomstig uit het dichtbij gelegen Bedum. De wedstrijden die zij verloren waren nipt dus onderschatten mochten onze boys ze zeker niet. Zo werd er ook niet begonnen toen het fluitsignaal ging. Meteen vol in de aanval en dat resulteerde bijna tot 2x toe in een treffer. Bijna..... Wie wel scoorde, zag Erwin, waren de tegenstandsters van DIVA, op het veld schuin achter ons, Erwin had kennelijk even zijn focus daarop gericht ipv zijn aandacht vast te houden op ons eigen veld. Ach, als lijnrechter moet je eigenlijk ook overal je aandacht hebben ;).  Bedum maakt het onze boys even lastig achterin maar Ilias werkt de bal over de achterlijn zodat het eerste gevaar geweken is. De eerste corner in deze wedstrijd is dan wel een feit, en er zouden meerdere volgen voor beide teams. Mathijs staat onder de lat ipv Hugo, hij is een uitstekende vervanger. Hij vangt het eerste schot van Bedum en na een lastige uittrap blijft hij allert. GVAV neemt de aanval over maar meer dan een corner kan er niet uitgeslepen worden. Dan een moment waarop het lijkt of alle spelers in het rood (onze boys hadden vandaag hun reserve tenue aan) als aan de grond genageld staan, hierdoor kan een speler van de gasten vrij makkelijk richting ons doel rennen en er 0-1 van maken. Nou maakt een achterstand onze boys niet echt ongerust maar de toeschouwers zien toch liever een voorsprong. Een pass, over rechts, van Pepijn naar Wieger, en door naar Djemilio wat resulteert in een corner. Geen treffer nog. Dan via links, Virgino passed naar Djemilio, hij naar Wieger en corner nummer zoveel staat genoteerd. Weer geen treffer. Dan een aanval via Ilias naar Valentijn, en Valentank poeiert de bal keihard achter de keeper, 1-1. Roger is zo blij dat hij de longen uit zijn lijf schreeuwt. Misschien dat onze boys daardoor een beetje beduusd waren want het vervolg van het spel is wat slapjes. Het kan ook komen doordat het wel wat subtropisch lijkt qua weer, een beetje broeierig. Het regenbuitje dat volgt zorgt er wel voor dat de spelers weer pit krijgen. Djemilio tikt de bal, al vallend, door naar Jay, hij schiet maar de keep kan met een katachtige reflex de bal over de achterlijn stompen. Dan een aanval die begint met een prachtige pass van Jay op Virgino, hij houdt de bal net even te lang bij zich maar als de bal later weer bij hem komt via Mohammed, kan hij toch schieten....over. Ilias schiet ook, van ver.....over. Milan en Coen hebben beide een goed aandeel in het verkrijgen van corner nummer 127 ofzoiets, net als de vorige.....geen treffer. Rust en ranja.
Even snel naar de kantine voor een kopje thee en even bijkletsen en dan op naar de volgende 35 minuten waarin er wel 'eventjes' gewonnen dient te worden, wil C3 goed op de ranglijst blijven staan. Vrij vlot na het fluitsignaal weet Jay de bal af te troeven van de Bedummers, en iedereen hoopt op een vlotte treffer maar......nee. Voorzet na voorzet kan niet tot punt omgezet worden, het wil gewoon ff niet. Bedum heeft moeite om de bal lekker weg te werken, Coen is er als de kippen bij en onderschept. De bal gaat via Virgino naar het voetje van Djemilio en hij trapt de bal na ruim 4 minuten in de tweede helft in het doel, 2-1. Het gaat meteen lekker door, want een minuut later krijgt GVAV een vrije trap mee, die wordt goed verlengd en Virgino kan de bal er zo in lopen, 3-1. Simon is zich aan het warm lopen, het duurt even voordat hij het veld in kan, dit komt doordat hij de trui van Coen aan heeft, en iedereen die hun 2 kent weet dat er wat verschil tussen hun is qua lichaamslengte. Als Simon zich heeft ontdaan van de trui kan hij het veld in en zorgen dat de verdediging goed dicht blijft. De boys hebben vandaag een abonnement op het schieten op de keeper. De bal wil er niet in en achterin worden ze steeds meer onder druk gezet door Bedum. Mohammed laat beheerst de bal over de achterlijn rollen wetende dat GVAV de bal niet als laatste heeft aangeraakt. In zijn rug probeert een tegenstander natuurlijk dit te voorkomen, dit lukt hem niet. Wieger kan veel: hard rennen, goed schieten, goed passen en ook goed koppen, dat hij dat beter tegen een bal kan doen ipv de noppen van een schoen, is hij na vandaag ook achter :). Een mooi eitje prijkt op zijn voorhoofd, hoop dat ie niet te veel hoofdpijn heeft en volgende week weer kan trainen en spelen. Doordat GVAV verzaakt te scoren en uit te lopen, weet Bedum met een fraaie goal de achterstand te verkleinen, 3-2. Nog 8 spannende minuten..... Vele aanvallen van Bedum lopen over rechts maar Mohammed loopt bij bijna allemaal de aanvaller eruit, en dus strand daarmee hun poging tot scoren. Dan het verlossende eindsignaal, gewonnen. Verdient maar het had best wat minder spannend gemogen boys!
Volgende week tegen Gorecht die vandaag met behoorlijk dikke cijfers won van OKVC, met andere woorden: een pittige pot mag verwacht worden, dus: goed trainen en dan: scherp, geconcentreerd, fel, sterk en vol de strijd aangaan volgende week. Ach.....het zijn maar een paar suggesties/tips, zouden toch minimaal 3 van moeten lukken ;).