68'
Assist: Wieger Bus

C-junioren zaterdag, C3, 2e klasse 14

26 maart 2016 12:30

Pasen staat op de stoep en voordat het zover is mogen de boys een inhaalwedstrijd spelen tegen Noordwolde C1. Vorige wedstrijd werd het 1-5 voor GVAV en aangezien Noordwolde een na laatste staat zou je denken dat het geen al te moeilijke pot moest gaan worden. De lange mannen in het geelzwart gaan voortvarend van start en daar schrokken de thuisspelers van. Noordwolde lost het eerste schot op doel maar deze wordt niet lekker geraakt. Het lijkt wel of de scheids een slaapliedje floot toen hij de wedstrijd infloot want als er 9 minuten gespeeld zijn staat het 0-1 door slap spelen aan onze zijde. Van een achterstand raken we normaliter niet echt van slag en GVAV, in de vorm van Virgino, gaat dan ook op zoek naar de gelijkmaker. Zijn eerste schot raakt de bovenkant lat. Dan een aanval via Milan, Justin en Virgino. hij draait zich mooi weg van zijn tegenstander maar het schot raakt de onderkant lat en de keep is er snel bij. De 0-2 leek buitenspel maar na ruim een kwartier gespeeld te hebben is dat toch echt de stand……een dikkere achterstand wel te verstaan. Het wordt zelfs nog bijna 0-3 maar die bal gaat voorlangs. Iedereen nu eindelijk wakker en waar er morgen wordt gezocht naar paaseieren kan er nu gezocht worden naar doelpunten. Valentijn weet vanaf het middenveld Virgino te bereiken en hij gaat goed door, schudt zijn tegenstanders van zich af en de 1-2 is gemaakt. Op naar de gelijkmaker. GVAV krijgt een vrije trap mee, waar we liever hadden gezien dat er voordeel gegeven werd mocht nu Valentijn van zo’n 18 meter op doel schieten. De keep tikt dit schot over en een corner volgt. Hier komt geen kans uit en Noordwolde zet meteen de tegenaanval in, dat doen ze snel en goed alleen niet goed genoeg. Wat er in de 30e minuut gebeurt is wat onduidelijk. Valentijn gaat op de keeper van Noordwolde af en de scheids fluit. Iedereen denkt: wat doet die jongen nou fout? Nou niks, want de scheids bedenkt zich en geeft voordeel. Dit is een hele goede beslissing want de bal raakt het net, 2-2. Doooooooorgaaaan nu! GVAV gaat beter spelen alleen wil de bal er niet in. Met de nummer 10 van Noordwolde heeft onze verdediging het knap lastig. Gelukkig zal hij niet meer scoren deze middag. Rust en Ranja.

Pffff even rust inderdaad. Kopje koffie en thee halen. Even de boel laten bezinken. Iedereen denkt: ach we hebben nog 35 minuten, dus komt helemaal goed…..toch? Patrick en Thom vertellen de boys in de kleedkamer hoe het wel en niet moet de tweede helft. Al gauw na aanvang van de tweede helft krijgen we een corner mee. Deze belandt voor de voeten van Ilias en hij haalt maar eens uit. Mooi schot die helaas op de lat komt. Virgino kan de bal er ook niet in krijgen en zo zijn er al weer een paar minuten gespeeld. Een goede aanval via Julian, Bas en Wieger kent ook geen doelpunt als beloning. Wieger krijgt in de aanval daarop de bal goed voor het doel en Virgino kan deze voorzet niet lekker koppen dus weer geen treffer. De nr 10 van Noordwolde krijgt het weer op de heupen, gelukkig zet t hakje van Maze daar een stokje voor. De minuten kruipen voorbij en niemand heeft nog een doelpunt gezien. Ilias schiet en Wieger leek de bal in het net te kunnen tikken alleen belandden beide in het zijnet. Onvoorstelbaar deze middag. Hoe er ook geprobeerd wordt, de bal wil er gewoon niet in. Valentijn tikt naar Wieger, hij zet voor en Virgino (die 1/2 meter voor het doel staat) weet de bal heel knap over het doel te schieten. Hij zou even later geblesseerd raken, en ik dacht echt: die komt het veld niet meer in. Daar dacht meneer zelf heel anders over: hoezo: doorzettingsvermogen! De boys moeten blijven voetballen en dat is lastig als je zo graag die bal in het doel wilt hebben. Gelukkig blijft Noordwolde ook lekker doorgaan en leggen ze het spel niet stil, hiervoor mijn complimenten.  De minuten kruipen voorbij en het einde nadert. En dan…..2 minuten voor het einde van de wedstrijd…..Valentijn passed via rechts op Wieger, hij zet de bal strak en laag voor en Justin kan met binnenkant links, de bal dan eindelijk op de juiste plek krijgen: namelijk in dat verrekte net, 3-2. Vreugde en gegil is te horen over het hele veld (en ja ik was misschien wel degene die het hardst gilde) maar oh wat fijn dat er gescoord wordt. Milan krijgt nog de kans op de 4e treffer maar we zullen het moeten doen met een krappe 3-2 overwinning. 3 duur verdiende punten in een wedstrijd waarin menig hart behoorlijk hard heeft getikt (toch Patrick ;) ?). Even een boodschap aan alle boys van GVAV C3; volgende keer aub iets minder spannend, alhoewel….als je uiteindelijk wint dan mag zo’n wedstrijd best een keertje, doet het verslag ook ten goede (toch Valentijn?). Patrick en Thom nemen de boys nog even bij elkaar en dat kan ook prima aangezien het zonnetje lekker schijnt en met 3 punten op zak kunnen de Paasdagen perfect ingegaan worden.