Coen Los (scrimmage)
Valentijn Luider (afstandschot)

C-junioren zaterdag, C3, 2e klasse 14

20 februari 2016 10:30

Eindelijk eindelijk…..de eerste competitiewedstrijd voor GVAV C3 in 2016. Vorige week een afgelasting waardoor we opeens 3e stonden in de competitie. Winsum staat 2e maar heeft 2 wedstrijden meer gespeeld. Vandaag zouden onze boys in en tegen Winsum zorgen dat de stand in onze competitie weer aangepast kon worden. Tonny loodst de hele karavaan richting het Winsumer land alwaar we een uur voor de wedstrijd aankwamen. Deze 60 minuten voorbereiding zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen. Patrick en Thom hebben in die 60 minuten de tijd om te zorgen dat alle administratieve rompslomp op orde is, zo niet, dan kan er nog wat aan gedaan worden ;). De boys kleden zich om en doen hun verdere voorbereidingen in dit uurtje. De ouders hebben deze tijd nodig om te checken of de koffie en thee drinkbaar is of om boodschappen te gaan doen en onze Roger heeft absoluut deze waardevolle minuten nodig om het belang van Aloë Vera uit te leggen. Om 10.30 uur is dan ook iedereen startklaar voor de match. Simon en Wieger zorgen voor de eerste mooie aanval maar de voorzet kan niet door Julian ingetikt worden. Ook Virgino kan in deze aanval geen lekker schot lossen maar dit schot komt wel bij Julian terecht die de bal over de achterlijn schiet. Winsum heeft een paar zeer sterke spelers in het veld staan en daar moeten onze boys even aan wennen. Hugo is alert op een schot van de thuisploeg dus het blijft nog even 0-0. Jay weet op het middenveld de bal goed naar Justin te passen, hij had zelf moeten schieten maar legt breed op Valentijn die er net niet bij kan. Djemilio zou deze wedstrijd 1 (klein) foutje maken maar daartegenover staat gigantisch goed verdedigend werk. Valentijn gaat even op solo maar treft dan toch een tegenstander op de rand van de 16. Ook Winsum kan een solo inzetten en helaas wordt er dan wel gescoord, 1-0. GVAV laat de kopjes NIET hangen en de strijd gaat vol door. Een tegenstander wil de bal wegtrappen, in zijn strafschopgebied, maar ons-Coen staat behoorlijk in de weg, de bal komt in de kluts en opeens staat het 1-1. Heerlijk, want nu is de strijd echt losgebarsten. Er wordt meer druk gezet en de boys vinden elkaar beter, dat moet resulteren in meer doelpunten. Maze moet helaas geblesseerd het veld af en neemt meteen een tegenstander mee. Jay en Virgino weten elkaar prima te vinden en hun mooie samenspel eindigt in een ingooi. Valentijn laat maar weer eens zien waar zijn klasse ligt, een prachtig, ver, onhoudbaar, schot zet de 1-2 op het scorebord. Ilias verricht veel werk achterin en voor de rust zou er niet meer gescoord worden.
Rust en Ranja.
Na de rust is het Jay die als eerste een (boog-)schot lost richting doel, de keeper kan er nog een corner van maken anders had ie er ingezeten. De corner wordt door Winsum weggewerkt. Djemilio werkt zich een slag in de rondte en zeker niet onverdienstelijk want Winsum kan geen aanval lekker op zetten. Patrick had de boys voorzien van Dextro Energy en bij Virgino duurt het even voordat ie werkt want scoren lukt nog niet (en dat was de afspraak hoorde ik). Of ligt het aan de verdedigers van Winsum? Simon moet helaas ook geblesseerd het veld af want hij verdraaid zijn knie. Als even later Hugo goed uittrapt komt de bal bij Virgino terecht, de Dextro is inmiddels gaan werken want schiet de bal, door de benen van de keeper, het doel in, 1-3. Een zwaar bevochten overwinning waarbij niet iedereen ongedeerd het veld heeft verlaten. We zijn weer een plaatsje omhoog gekropen, maar Gorecht heeft nog geen punten gemorst dus staan ze nog bovenaan.