... (penalty)
68'

C-junioren zaterdag, C3, 2e klasse 14

19 maart 2016 11:00

De spanning begint te stijgen…..4 teams die kans maken op t kampioenschap, waaronder onze boys. Gorecht, OKVC en toch ook wel Winsum zijn de andere 3, en OKVC mocht vandaag naar Groningen komen, in de return, om punten te pakken tegen ons. Dat is ze in de eerste wedstrijd gelukt, en de opdracht van Patrick en Thom was dan ook: vandaag ff niet! We misten vandaag wat vaste krachten: Ilias (achterhoede moest dus beetje omgebouwd worden), Roger (vaste supporter en met zijn commentaar/opmerkingen een gezellige noot en dus een gemis langs de lijn), Tonny (van hetzelfde laken een pak als Roger dus u snapt dat het eigenlijk niks aan was langs de lijn ;) ), Dan maar hopen op een mooie pot. Virgino versiert de eerste corner maar daar rolt niks uit want Jay schiet naar Justin en het is te druk in het strafschopgebied om een goede kans te creëren. Pepijn moest Ilias zijn plek opvullen en dat deed ie ontzettend goed, rustig en bijna niet te passeren. Virgino zet in de 4e minuut een flinke versnelling in en Patrick roept: Kill’m….en nee niet zijn tegenstander maar wel de 1-0 die volgt, een goed begin en prachtig afgerond. Dan een foutje in de verdediging en OKVC straft dat netjes af, 1-1, nog geen minuut na onze treffer. Even later schiet OKVC richting goal maar Hugo stompt de bal met een fraaie duik weg. OKVC claimt, bij een volgende aanval, een penal maar over het wel/niet terecht zijn verschillen de meningen, uiteraard verdeeld over kamp GVAV en kamp OKVC. Milan passed zeer gericht naar Virgino maar hij wordt afgestopt door de verdediging van OKVC. Even later weet Milan weer perfect te passen naar Virgino en nu wordt deze wel afgerond: 2-1. Djemilio staat achterin en zijn taak is: afstoppen van de aanvallen van OKVC, dat doet hij goed…..hij had dan ook geen keuze toen een OKVC-aanvaller doorbrak….gevolg: 10 minuten vh veld af. Met 10 man verder en Justin naar linksback (speelde rechtsbuiten). De vrije trap beland in de goed opgestelde muur. Wieger staat ook achterin maar ook dat doet ie prima, wat heerlijk om zoveel spelers te hebben die op meerdere posities kunnen staan. Ook Valentijn maakt vele meters maar dat is wel nodig als er iemand mist, iedereen ff stapje meer en harder en dat gebeurt, dus GVAV C3: goed bezig! Eindelijk zijn de 10 minuten om en kan Mohammed extra het veld in komen. Naast ons speelt D1, en Redmer en Marja komen ogen te kort en zullen waarschijnlijk een verdraaide nek hebben na vandaag. Valentijn gaat op solotour en deze behendige tank manoeuvreert zich tussen een aantal tegenstanders door en strand op de laatste OKVC-er. Op randje van rust krijgen onze boys nog twee corners mee, Jay is de nemer. Hij trapt….met effect en met een beetje wind….en de bal verdwijnt achter de keeper, 3-1, top zo vlak voor rust. Rust en Ranja.
Mohammed kopt na rust een vrije trap van OKVC weg en in de aanval van GVAV die volgt kan Virgino schieten. De bal lijkt naast te gaan maar rolt toch richting de binnenkant paal, de keeper is er dan helaas te snel bij en is het geen treffer. Pepijn staat nog steeds als een rots in de branding….eehm op het voetbalveld, te verdedigen. Mohammed en Djemilio schudden nog een mooi 1,2-tje uit hun mouwen en daar komt een corner uit. Onze boys doen het goed, leuke combi’s en er wordt hard gewerkt. Virgino wil graag zijn 3e treffer maken en Patrick is er van overtuigd dat deze ook gaat komen, en ja hoor, in de 55e minuut is het raak, 4-1. Maze maakt het de aanvallers van OKVC ook behoorlijk lastig en Hugo pakt het schot dat volgt. OKVC krijgt een (terechte) penal mee en deze wordt benut, 4-2. Wordt het dan toch nog spannend? Met nog 10 minuten te spelen kan dat zeker. Het is Virgino die aan alle spanning een einde maakt als hij 3 minuten voor tijd zijn 4e treffer maakt nadat hij zelf het halve veld oversprint, wat heeft hij vandaag een dijk van een wedstrijd gespeeld. Eigenlijk iedereen, want er werd keihard gewerkt, gestreden, doorgegaan en gevochten. De eerste van de 3 andere kampioen-kanshebbers is verslagen. En nee, ook de niet-kanshebbers worden niet onderschat. GVAV C3: ga zo door!