66'

Hoofdklasse C

19 september 2020 11:00

Opstelling

Vandaag start uw favoriete jo15-2 aan een nieuw avontuur: de 2020/2021 competitie in hoofdklasse C. Tegenstanders zijn bijna allemaal selecties van grotere clubs uit de provincie en vandaag is geen uitzondering: op bezoek op een zonnig Kardinge zijn de beste voetballers die DVC Appingedam in de onder 15 leeftijdscategorie op mag stellen. Een rommelige wedstrijd waarin GVAV op het hoofdveld meermaals vooral tegen zichzelf lijkt te voetballen eindigt in een terechte nederlaag voor onze helden: eindstand 3-6.

En het begint allemaal zo mooi. De voor de gelegenheid in het rood gestoken mannen van de jo15-2 (tegenstander DVC speelt ook in het blauw) zoeken en vinden gelijk vanaf het begin de aanval, maar.... net als vorige week wil de bal er niet in. Als dat na pakweg 4 onsuccesvolle GVAV aanvallen en 6 minuten spelen aan de andere kant wel blijkt te kunnen (0-1) kijken we zelfs naar een op dat moment wat onterecht voelende achterstand aan! Zowel op het veld als langs de kant voelt dat voor niemand met een blauw-witte bril (ok, rood-witte bril,  vandaag) als een probleem, maar de gelijkmaker laat toch ruim 20 minuten op zich wachten en wordt vrijwel direct gevolgd door een tweede tegengoal. Vervelender nog: Lars komt hard met een tegenstander in botsing en zal zoals later blijkt 6 tot 8 weken niet beschikbaar zijn vanwege een blessure aan de band van de Meniscus. Sterkte en beterschap Lars! Gescoord wordt er niet meer, maar GVAV verliest zich steeds vaker in (pogingen tot) individuele acties en helpt de wel als team voetballende Appingedamsters daarmee steeds beter in de wedstrijd te komen: ruststand 1-2.

De tweede helft opent na 7 minuten billenknijpen voor de fans (wat hebben we toch een geluk met 2 van zulke keepers!) wat onverwacht met de gelijkmaker (2-2), maar daarna lijkt het verzet van onze helden gebroken. Binnen 6 minuten scoren de bezoekers 3 keer in de schiettent die onze verdediging is geworden en ook de eregoal die we er tegenover kunnen zetten (het staat dan inmiddels 3-5) wordt nog teniet gedaan: eindstand 3-6.

Jo15-2 verloor vorige week eervol en samen strijdend tegen een sterkere tegenstander. Deze week zien we een heel andere kant: te veel spelers die uitgaan  van hun individuele kwaliteiten (die er zeker ook zijn!) en daarbij hun teamgenoten uit het oog verliezen. Tegenstander DVC laat vandaag duidelijk zien hoe het ook kan (moet, misschien wel?): voetballen doe je samen! En dat voetbal wint dan ook vandaag, jammer dat de punten daarmee niet naar GVAV gaan.