26'
36'

C-junioren zaterdag, C3, 2e klasse 14

2 april 2016 12:15

Het einde van de competitie nadert, wie gaat kampioen worden en wie heeft (net) pech? Gorecht heeft deze ochtend nipt gewonnen van OKVC dus taak van Pepijn (lees: GVAV C3) om ook puntjes te pakken. Bedum is degene die punten moet laten liggen, en de vraag is dan ook: zijn zij daartoe bereid? Er kwam mij ter ore dat Valentijn zijn vader doelpunten had beloofd en zijn spitspositie leek dan ook uiterst zinvol. Pepijn staat op zijn vertrouwde rechtsback positie en daar zijn we vandaag ontzettend blij mee want eerlijk waar…. hij speelt vaak een goeie pot….maar vandaag: heer en meester! De boys beginnen goed en een aanval tussen Virgino, Valentijn en Wieger resulteert helaas niet in een treffer. In de 5e minuut is het dan gelukkig raak: Virgino kan met veel effect de bal (de bal leek echt naast te gaan) in het doel te krijgen, 0-1. Mohammed weet een aanval van Bedum te stoppen maar hun corner is via via toch raak en het staat 1-1. Zeven minuten gespeeld en al 2 doelpunten. Ilias weet middels een goeie pass Virgino te bereiken maar een goeie sliding van een Bedummer stopt onze topscoorder. Bedum krijgt kort daarna een vrije trap mee en even is GVAV de weg kwijt want de 2-1 is het gevolg. GVAV gaat op zoek naar de gelijkmaker en natuurlijk probeert Bedum ook meer te scoren, alleen vinden zij vaak Pepijn op hun weg. Dan weer een aanval van onze boys. Jay is degene die een schot kan lossen alleen raakt ie onderkant lat. Ook Valentijn kan de bal niet in het net krijgen. Wieger is de 3e in rij die een schot kan lossen, helaas is het de keeper van Bedum die een doelpunt (nog) niet toelaat. Oh oh oh, wordt het dan een herhaling van vorige week: de bal wil er maar niet in. Het mooie aan GVAV C3 is dat ze gewoon niet op willen en kunnen geven. Ook al lijkt het of de koppies even gaan hangen (en ik meen het: dit is puur en alleen om te checken of de kwaliteit van het veld goed is) onze boys gaan DOOR! We krijgen een vrije trap mee en Ilias is de nemer. Hij treft de keep op zijn weg. Maze doet het weer prima achterin als een wat mindere vrije trap van onze doelman bij de tegenstander terecht komt. Dit was het enige minpuntje van ons-Hugo want voor de rest keepte hij uitstekend. En dan nog even weer een woordje over Pepijn, zonder gekheid: hij verdedigde vandaag TOP! Hij kan het een tegenstander echt behoorlijk vervelend maken, lees: gewoonweg irritant. Ik heb namelijk vernomen dat zijn tegenstander aan zijn coach vroeg of ie rechtsbuiten mocht staan omdat zijn tegenstander (ja u begrijpt het goed: onze Pepijn) te sterk voor hem was. Milan heeft het lastig met 2 lange tegenstander maar hij hangt zich er letterlijk in. Dit vaak tot ongenoegen van de scheids. Virgino krijgt weer de bal, na een goeie uittrap van Hugo, en stevent naar voren, en in de 26e minuut weet hij de gelijkmaker te maken, 2-2. GVAV heeft er zin in, en als de bal bij Pepijn komt, kan hij zelf vele meters maken maar jammer genoeg belandt zijn voorzet op de keep. Virgino mag ook nog schieten alleen wordt dit geen doelpunt. Rust en Ranja. Taak voor Patrick en Thom om eventueel wat om te zetten en wat advies te geven.

Na de rust zien we dat Coen en Valentijn gewisseld zijn van plek en aan het einde van de match zal blijken dat dit een zeer goede zet is. Pepijn staat ook weer op zijn plek, zoals de rest van de 21 spelers, en de scheids, als we mogen beginnen aan de tweede helft. GVAV neemt de bal uit…..de bal komt bij Ilias, hij passed kruislings naar Virgino, hij maakt een aantal meters en zet voor op Coen. Coen denkt: ik sta er net niet lekker voor, dus stapt over de bal heen (zeer goed keuze), waardoor de bal bij Julian komt, en hij weet wel wat te doen met de bal, namelijk: achter die keeper schieten, 2-3. Pepijn is natuurlijk heel erg blij, en de rest van GVAV en aanhang ook. Het is GVAV wat de klok slaat in de tweede helft. Ze zijn feller en hebben meer balbezit, wat ook inhoudt dat de bal veel op de helft van de tegenstander is. Net als vorige week waren er veel kansen die er niet in gingen. Wieger die de bal voor het inkoppen had, Ilias die een vrije trap van zo’n 30 m er net naast schiet, een halve meter naar links en de bal was onhoudbaar in de touwen geknald. Valentijn die over schiet en Virgino die op de keep schiet en waarbij de keeper de bal niet klem heeft maar een Coen, in de rebound, ook niet kan scoren. Kansen genoeg voor GVAV. Pepijn die een nette sliding inzet en zo de bal over de zijlijn veegt en dus zorgt dat Bedum niet door kan lopen richting Hugo. Valentijn passed de bal over zo’n 35 meter richting Virgino die helaas wat ruzie heeft met zijn eigen benen. Vanaf de kant wordt geroepen: scherp blijven GVAV! En dat is inderdaad een goed advies. De tweede helft draait beter, en dat komt mede door Valentijn die nu weer op het middenveld speelt. Door de weinige (lees: 1) wissel, is menig speler toch wel wat moe gestreden. Julian doet het prima op rechtsvoor en het samenspel tussen hem en Jay werpt bijna zijn vruchten af. Pepijn heeft nog een bijrol in de laatste aanval van GVAV, samen met Julian, Jay en Milan. Het blijft bij 2-3, dus 3 punten. Op naar volgende week met de kraker tegen Gorecht C2.

(Even voor de duidelijkheid: vandaag was het natuurlijk Bedum C2 (met aanhang) tegen: Pepijn, Hugo, Valentijn, Maze, Ilias, Milan, Julian, Wieger, Jay, Coen, Mo, Virgino, Justin, Patrick, Thom en alle aanhang, maar ik had wat goed te maken met Pepijn ;) )