Virgino Eustacia (intikker)
70'

C-junioren zaterdag, C3, 2e klasse 14

9 april 2016 9:30

Vandaag, 9 april, staat de titanenstrijd tussen GVAV C3 en Gorecht C2 op het program. Menig speler….en ouder heeft al wat buikpijn voordat de wedstrijd begint. De scheids onderwerpt elke speler aan een grondige mogen-ze-echt-spelen inspectie en dan kan het dan echt beginnen. De buikpijn neemt nog niet echt af in de eerste minuten, beide teams tasten wat af en langzaamaan worden de spelers feller en scherper. Iedereen heeft een duidelijke taak, en er is dan ook goed getraind op bepaalde situaties. De ‘vervelende’ (ja voor GVAV wel, voor Gorecht natuurlijk absoluut niet) nr 7 van Gorecht moet aan banden gelegd worden en daarvoor staat Mo in het veld, met als back-up Ilias en Maze. Hugo komt perfect zijn doel uit bij de eerste gevaarlijke aanval, hij werpt zich ervoor en stopt deze. Gelukkig is het daarna buitenspel anders had het al vlot in de wedstrijd 1-0 gestaan. Gorecht moet komen aangezien zij in wedstrijdpunten op ons achterstaan. Een gelijkspel zou al fijn zijn maar onze boys willen natuurlijk gewoon winnen, en geef ze eens ongelijk. In de 11e minuut wordt er een overtreding gemaakt op Virgino maar helaas niet bestraft door de scheids, de aanval die Gorecht daar tegenover zet verdwijnt over de achterlijn. Wieger kan zijn snelheid weer gebruiken en versiert een corner, waar jammer genoeg verder niks uit komt. Mo heeft een zware taak zo tegen de nr 7, maar hij is op zijn que vive en maakt het de snelle Gorechtman heel lastig. Het eerste schot van GVAV komt op naam van Ilias, hij vindt de keep en dus geen treffer. 17 minuten gespeeld inmiddels en nog geen goals. Het blijft spannend en beide teams willen zo graag scoren. Valentijn passed een lange bal op Wieger en weer is het de keep die in de weg staat, doet ie goed…..voor de zwartwitten dan. Een vrije trap, genomen door Ilias, bereikt bijna onze MG (mystery gast) en bijna betekent niet helemaal dus weer geen treffer. Maze is ook scherp en heeft zijn zaakjes prima onder controle. Weer kan Ilias een vrije trap nemen alleen het is weer de keep die de bal tegenhoudt voor ie in het doel beland. Ondanks veel hinderen van de tegenstanders krijgt MG toch een grote kans, het blijft 0-0. Dan…..30e minuut…..een metertje of 25….Ilias haalt maar eens uit……iets met nat gras en een doorschietende bal…..en ja….0-1! Keeper eigenlijk kansloos tegen nat gras….en de schotkracht van ons-Ilias. Wat een opluchting, buikpijn nu wel een beetje weg gelukkig. Maar ja, er zijn nog zoveel minuten te spelen. Coen zet een goede sliding in en bereikt Virgino, die wordt dan van de bal gezet door Gorecht die zich niet gek laten maken. Valentank is ook back, goed om te zien, en ik denk niet goed om te voelen voor zijn tegenstander. De handjes van Hugo redden een vrije trap van Gorecht en de stand blijft in ons voordeel. Gorecht wordt nog heel gevaarlijk zo vlak voor rust en onze boys moeten even alle zeilen bijzetten. Rust en Ranja.

Na rust neemt GVAV de bal uit, deze komt bij Valentijn en hij passed naar Julian, Julian kan er net niet lekker bij en de aanval wordt overgenomen door Gorecht. Weer is het Hugo die zorgt dat de bal niet in zijn net belandt. Pepijn doet het ook weer top achterin, hij komt naar voren en passed naar Virgino, laatstgenoemde wordt afgefloten en de aanval stopt. Gorecht neemt het heft weer in handen en het wordt dan duidelijk wat de nr 7 kan, hij stuift naar voren, troeft zijn tegenstander af, zet voor en de bal kan prachtig binnen gekopt worden, 1-1. De wedstrijd ligt weer helemaal open, de buikpijn neemt dan ook weer toe. Na een goal mogen de tegenstanders de bal uitnemen, in dit geval wij dus. Dat gebeurt en de bal komt meteen bij Valentijn, hij passed perfect op Virgino en hij tikt de bal achter de keep, 1-2. Fantastisch. Het publiek in extase. Naast mij ook blije mensen, die konden dus niet van Gorecht zijn en dat klopt, het waren Jeffrey (speler van B3) en Bert (zijn vader). Gorecht gaat op zoek naar de gelijkmaker en schopt de bal in de borders, geen score dus. Maze verdedigt prima alleen is de scheids het daar niet mee eens en krijgt Gorecht een vrije trap mee. Deze wordt goed genomen en is het gelukkig voor ons dat Hugo de bal over kan tikken, met een corner tot gevolg. Daar komt niks uit en onze boys kunnen de aanval weer op gaan zetten. Door een mooi lobje van Justin komt de bal bij Valentijn en hij haalt maar eens flink uit, de keep tikt over, en een corner kan genomen worden. Hier komt weer niks uit. Het is stuivertje wisselen als het gaat om de aanvallen. Beide teams verdelen dit goed. Hugo heeft de bal klemvast dus geen goal voor de thuisploeg. Justin passed weer goed door en dit keer naar Coen, die het helaas niet kan winnen van zijn lange tegenstander. Ondanks zijn lengte heeft Coen veel ballen op het middenveld en speelt hij vandaag een prima pot. Alle spelers doen dat trouwens. Er wordt gestreden en gevochten, heerlijk om te zien. Pepijn gaat naar linksback en Wieger gaat rechtsback staan. Naast mij wordt nog even doorgegeven dat er eigenlijk verkeerd is ingelopen, namelijk op kunstgras en aangezien we nu op echt gras spelen had dit beter gekund op dit veld (de man die dit zei is de vader van Patrick). Gorecht blijft de gelijkmaker opzoeken en stuiven door het middenveld heen. GVAV krijgt er geen vat op althans een aantal niet, Maze daarentegen wel en het gevaar is voorbij. In de 35e minuut komt dan eindelijk het verlossende doelpunt. Virgino gaat zelf door, schudt alles en iedereen van zich af en schiet de bal keihard en genadeloos binnen, 1-3. Oh oh oh wat een blijdschap, dit kan toch niet meer fout gaan. Milan maakt nog een overtreding en krijgt hiervoor geel, beetje zwaar misschien maar het is niet anders. De scheids laat nog 5,5 minuut langer doorspelen maar het wil niet meer baten voor Gorecht. GVAV C3 is de terechte winnaar. Top boys. jullie mogen nu absoluut ruiken aan het kampioenschap.