Wieger Bus (kopbal)
70'

C-junioren zaterdag, C3, 2e klasse 14

16 april 2016 11:00

Zoals in het vorige verslag genoemd, mogen onze boys ruiken aan het kampioenschap….sterker nog….na winst op GRC Groningen C2 kan GVAV C3 het kampioenschap zelfs voelen. Maar ja, dat is niet zo ff gedaan (iedereen herinnert zich de wedstrijd tegen Noordwolde nog wel ;) ). De eerste actie van de wedstrijd komt op naam van Virgino, na een foute wegtrapbal (uit het strafschopgebied) van GRC, dit mondt nog niet uit in een treffer. GVAV C3 is feller dan GRC en het wachten is dan ook op de openingstreffer. GRC heeft een prima spits in hun team maar Ilias laat zich niet aan de kant zetten. Pepijn passed goed naar Virgino en hij zet voor op Valentijn, Valentijn heeft te veel kracht in zn schot en schiet dan ook over. GVAV blijft de aanval opzoeken en na een goede aanname van Coen kan hij zich mooi wegdraaien van zijn (2) tegenstanders. Coen legt de bal breed op Valentijn, maar hij heeft nog steeds te veel kracht in zijn schot waardoor de bal weer over gaat. De nr 8 van GRC blijft het onze verdediging lastig maken, gelukkig blijft het bij alleen lastig maken. Onze boys laten leuke aanvallen zien die over vele schijven gaat. De boys krijgen een vrije trap mee en deze komt bij Milan terecht, hij scoort maar blijkt buitenspel te staan. De teller blijft dus op 0. In de 16e minuut is het eindelijk raak, en hoe! Justin speelt Virgino scherp aan en hij haalt goed uit, 1-0. Dit doelpunt vonden wij toch echt veel te laat, maar ja….beter laat dan nooit ;) Het is nog steeds de 16e minuut als GRC de bal uitneemt en deze ‘opeens’ bij Valentijn terecht komt. Het staat dan ook ‘opeens’  2-0, dit doelpunt kwam, naar ons idee, weer veel te snel ;). In een van de eerdere verslagen schreef ik dat Pepijn over veel bal souplesse beschikt, ik zal proberen zijn volgende actie te omschrijven. De bal komt hoog zijn kant op, hij lift zijn (ik denk rechterbeen) achterwaarts omhoog en zonder dat hij de bal echt kan zien, weet hij m te raken en zo te onderscheppen, mooi weer in ons bezit dat ronde ding. Vlot daarna krijgen we een corner mee, Maze kopt maar treft geen doel. De bal gaat snel richting de nr 8 van GRC en Maze sprint het veld over en stopt deze nr 8. Dit noem ik een staaltje van: snel schakelen. In de 25e minuut heeft Hugo eindelijk zijn eerste balcontact, in de vorm van een doeltrap. GRC neemt het heft wat meer in handen en GVAV laat de touwtjes wat vieren en is wat minder scherp. Dat kan want we gaan de rusten met 2-0. Rust en Ranja.

In de tweede helft zien we een aanval via Milan naar Jay en dan voor de voet van Justin en helaas door Justin overgeschoten worden. Ook een aanval via Valentijn, Wieger en Coen wordt overgetrapt. Ilias gaat ook maar eens op tour en weet de bal naast te schieten. Dan een kans voor Wieger, dit wordt een corner. Het scoren even geduurd want pas in de 61e minuut weet Milan met een zeer fraai hoog schot de bal achter de doelman te krijgen, 3-0. Na deze treffer begint GVAV wat beter te spelen. Ze tikken de bal lekker door en dat maakt het spel aantrekkelijk om te zien. Simon, Mohammed en Julian spelen ook weer een lekkere pot. Ondanks dat Hugo niet veel te doen heeft, verslapt zijn concentratie niet. Wieger heeft ook nog wel trek in een goaltje en gaat driftig op zoek. Het is eerst nog Valentijn die een grote kans krijgt op een goal maar de keep van GRC beschikt over prima reflexen. Het slotakkoord is dan toch echt voor ons-Wieger, via een 'klutsbal' komt de bal in de lucht en kan hij 'm al koppend op de lok, in het net laten verdwijnen, 4-0. Verdiende winst boys! Bij winst volgende week op Lycurgus mag GVAV C3 zich kampioen noemen van seizoen 2015/2016. Aan Patrick en Thom de taak om te zorgen dat de voorbereiding naar deze wedstrijd goed verloopt, en aan de aanhang de taak om volgende week zaterdag om 9.00 uur in grote getale langs het veld te staan. Dus mensen: KOMT DAT ZIEN.