3e klasse 08

10 oktober 2020 10:30

M. (Marc) Schepel

Opstelling GVAV-Rapiditas JO17-3

10 oktober 2020 – Vandaag speelde het team van GVAV-Rapiditas alweer de 4e competitiewedstrijd van het seizoen. Op het programma staat een uitwedstrijd tegen HFC’15 JO17-4. Aanvangstijd van de wedstrijd was 10:30 en dus werd er rond 9:30 verzameld bij Kardinge.

De laatste wedstrijden schakelden we gedurende de wedstijd telkens vrij snel naar een offensiever systeem en besluiten daarom dit keer direct maar te starten in een 4-1-2-3 formatie. Dat is ook wel fijn aangezien we wederom een volle bank met vooral offensief ingestelde spelers hebben.

De spelers van GVAV nemen op aangeven van de scheidsrechter de aftrap voor hun rekening, de bal wordt direct terug gelegd naar de centrale verdedigers waarop het hele team het veld direct breed maakt. Dat wordt inmiddels aardige routine, dat mag ook wel want er wordt veel op getraind. In het begin wordt er nog wat onrustig gespeeld, maar langzamerhand komt er iets meer rust in het spel. De middenvelders Noud en Jordy en daarachter Sen beginnen aardig het spel te verdelen met mooie steekpasses en combinaties met de opkomende backs Ricardo en Olaf. De aanvalslinie gevormd door Jesse, Annas en Thomas wordt regelmatig bereikt en uiteindelijk is het Thomas die na een steekbal van Sen de score voor GVAV opent (0 – 1). Rode draad in het spel van HFC’15 is dat het team moeite heeft om in de opbouw van de 16 meter af te komen. Af en toe volgt wel een diepe bal richting de flanken rond het middenveld maar die worden goed opgepakt door de backs van GVAV. Zo’n 3 minuten na de eerste goal bedient Jordy met wederom een mooi diepe bal de gretige Thomas die wederom het net weet te vinden (0 – 2). Kort daarna is het tijd voor de eerste wissels en maken Max, Nemo en Owen hun opwachting. En binnen een minuut staat Owen aan de basis voor de 0 – 3 als hij Annas weet te vinden die op zijn beurt de keeper weet te passeren. Inmiddels zijn Joost en Mees ook in het veld gekomen en ook Mees laat snel van zich horen als op aangeven van Jordy de score naar de rust stand van 0 – 4 brengt.

In de tweede helft beginnen we met een experiment, de verdediging van GVAV heeft weinig te doen en dus proberen we 3-1-2-2-2(3-1-2-4) uit. In de rust wordt zoveel mogelijk toelichting gegeven want zo’n systeem vereist veel discipline. Zonder die discipline maken we het ons zelf namelijk erg moeilijk. Het basis recept hier voor: Verdediging die wat knijpt, vleugelspelers die extreem breed blijven staan, maar wel moeten helpen bij balverlies. En een honkvaste centraal verdedigende middenvelder die vooral diepe ballen geeft richting de flanken. De verdediging van HFC’15 heeft nu te maken met 4 storende spelers en komen er nog moeilijker uit. En hoewel Thomas binnen nog tot twee keer weet te scoren wordt het spel er niet beter en wordt er veel voor eigen succes geschoten i.p.v. de ruimte zoeken voor een voorzet. Leuk geprobeerd maar het spel wordt er niet beter op, dus snel terugschakelen. In de laatste fase verbeterd het spel weer en scoort Annas het laatste doelpunt van de wedstrijd en brengt de eindstand op 0 – 7.

De winst van deze wedstrijd bestond uit 3 punten voor de competitie, 7 doelpunten voor het doelsaldo, maar vooral ook succesvol uitvoeren van waar we op trainen met een variatie van diepte- n breedte in het spel en mooi steekpasses. En uiteraard hebben we iets nieuws geprobeerd en daarvan veel geleerd.

Na afloop oogsten we complimenten van meegereisde supporters en de tegenpartij: “GVAV speelde duidelijk met een plan, was mooi om te zien!”.

Volgende wedstrijd is zoals het nu lijkt de kraker van deze competitie als FC Assen JO17-2 bij ons op bezoek komt.