58'

Interne onder 13/15 competitie

30 januari 2021 12:15

Opstelling

Gelijk na de wedstrijd vorige week werd uw jo15-3 uitgenodigd om mee te doen aan een interne competitie, dus zijn de komende weken jo13-3, de inmiddels welbekende jo13-4, mo15-1 en Oosterparkers jo13-1 de tegenstanders. Deze koude laatste zaterdag van januari begint deze strijd en aan de andere kant van het veld treffen we vandaag de niet te onderschatten jo13-3 van trainer Hamdi: een stapje omhoog ten opzichte van de vorige week uiteindelijk toch maar krap overwonnen jo13-4? De instructie waarmee onze mannen het veld op gaan is er in ieder geval alvast wat aangepast op de verwachte hogere weerstand: 'zorg dat we ten alle tijden zoveel mogelijk mensen achter de bal hebben'.

Die opdracht neemt uw jo15-3 ter harte: de gehele wedstrijd wordt door aanvallers en middenvelders goed mee verdedigd en op de momenten dat dat niet volstaat zorgen uitstekende beurten van keepers Nieck (1e helft) en Caspar (2e helft) en 2 'doellijn-safes' er voor dat we na 2x 30 minuten voor het eerst dit seizoen zonder tegendoelpunten van het veld stappen: de 'nul' gehouden! Door zelf wel vier keer te scoren trekken we deze eerste competitiewedstrijd zelfs overtuigend naar ons toe: eindstand 4-0.

Grote delen van de eerste helft bevestigen de verwachting die we hadden van de tegenstander van vandaag. Jo13-3 combineert gemakkelijk, weet regelmatig de vrije man voorin te vinden en beschikt over een aantal spelers met ruim voldoende individuele kwaliteiten om het onze helden behoorlijk lastig te maken. Fysiek verschil (onze mannen zijn wat ouder en deels ook groter) en de eerder genoemde extra aandacht voor defensieve taken maakt dat we dat kunnen opvangen. Doordat ook uw jo15-3 best een leuk potje kan ballen kunnen we regelmatig zelf ook aanvallen opzetten en na 10 minuten betaalt zich dat ook uit: Walif speelt zich uitstekend vrij, vindt Kayne in de zestien die op zijn beurt Ismael in staat stelt de openingstreffer op het scorebord te zetten: 1-0. Gescoord wordt er daarna in de eerste helft niet meer, ondanks een aantal hachelijke situaties voor de neus van keeper Nieck: ruststand 1-0.

De rust gebruiken we om nog wat puntjes op de 'i' te zetten. De tegenstander gebruikt vooral de ruimte tussen verdediging en middenveld die we af en toe nog laten: door die linies nog beter aan te laten sluiten zouden we wat minder druk op onze goal kunnen krijgen. Dat blijkt de 2e helft inderdaad te werken: doelman Caspar krijgt pas de laatste 10 minuten echt de kans om zijn talent te laten zien. De concentratie is dan vanwege een inmiddels comfortabele 3-0 voorsprong al wat afgenomen en dat biedt jo13-3 kansen om wat terug te doen, maar ook de laatste goal van de wedstrijd komt toch weer op onze naam: eindstand 4-0.

Natuurlijk hebben we als onder 15 team (onder 14 grotendeels als we eerlijk zijn...)  een voordeel ten opzichte van onder 13 spelers: onze mannen zijn op z'n minst een jaartje ouder en daardoor wat groter en sterker. Toch was dat vandaag (door de gekleurde bril van uw schrijvert/coach) niet doorslaggevend: het verschil werd gemaakt door samen, als team, je opdrachten uit te voeren en scherp te blijven. Een prachtige prestatie waar de mannen terecht trots op mogen zijn!

Na ons werd de tweede wedstrijd in deze competitie gespeeld: jo13-4 tegen mo15-1 eindigde dankzij een late goal in een 1-0 overwinning voor de heren. Levert de volgende  tussenstand op: