16'

Interne onder 13/15 competitie

6 maart 2021 12:00

Opstelling GVAV-Rapiditas JO15-3JM

Wedstrijd nummer 4 in de interne jo13/15 competitie alweer en daarmee is uw jo15-3 precies op de helft van dit toernooi. Vandaag treffen we voor het eerst een ploeg voor de 2e keer: aan de andere kant van het veld staat de voor de gelegenheid in het zwart gestoken jo13-3 die daar een maand geleden ook al eens stond (verslag). Het werd toen 4-0, maar de talenten van trainer Hamdi lieten ondanks de voor uw jo15-3 zeer gunstige uitslag al zien over ruim voldoende kwaliteiten te beschikken om het onze mannen best lastig te kunnen maken. Geen enkele reden voor onderschatting dus: na de verliesbeurt vorige week tegen directe concurrent voor de eindoverwinning Oosterparkers hebben we immers alle punten nodig om in ieder geval een kans te blijven maken op de beker! De opdracht is dan ook dezelfde als een maand geleden: gegroepeerd blijven spelen  en zoveel mogelijk mensen achter de bal.

En net als in de vorige ontmoeting lukt dat weer voor grote delen van de wedstrijd. Een moment van verslapping zorgt na een vroeg opgebouwde 2-0 voorsprong nog voor een tegendoelpunt, maar de winst komt eigenlijk geen moment in gevaar.  Alle doelpunten vallen in de 1e helft, zodat de ruststand uiteindelijk ook de uitslag is: een nette 3-1 overwinning voor de jo15-3.

Als onder een waterig voorjaarszonnetje om 12 uur de bal voor het eerst over veld 8 rolt worden de intenties van beide teams al snel duidelijk. Jo13-3 speelt op balbezit en probeert het leer mooi in de ploeg rond te laten gaan, wij zetten vooral in op onderscheppen en een vlotte omschakeling. Levert uw jo15-3 de beste kansjes op, maar het duurt toch nog 8 minuten totdat we ook daadwerkelijk de score kunnen openen. Een snoeiharde voorzet van Nieck wordt dan door een onfortuinlijke verdediger in eigen doel gewerkt: 1-0. Slechts een paar minuten later verdubbelt de voorsprong zelfs: Ishmail gebruikt zijn snelheid en rond beheerst af. De wedstrijd lijkt daarmee na 10 minuten al te zijn beslist, maar de jo13-3 recht zijn rug en profiteert weer 6 minuten later (mede geholpen door ons steeds verder naar voren spelende middenveld) van de ruimtes die er vallen als te veel mensen hun naam op het score formulier willen zetten: 2-1 en de spanning lijkt even terug in de wedstrijd. Eventjes dan, want vlak voor het rustsignaal onderstreept Mahad zijn prima debuut (speelt vandaag voor het eerst met de jo15-3 mee)  met een doelpunt: 3-1, ruststand (en naar later blijkt einduitslag) bereikt.

Want in de 2e helft wordt door beide teams niet meer gescoord. "Een vermakelijke 0-0" zou het 7 uur zondagavond Studio Sport commentaar kunnen zijn: er wordt onverminderd hard (maar fair) gestreden, combinaties gemaakt, kansen gecreerd en in zijn algemeenheid mooi en leuk gevoetbald, maar prima beurten van de keepers aan beide kanten (al dan niet geholpen door het houtwerk)  zorgen er voor dat het net niet meer bolt en aan de score niets verandert.  Positief voor uw jo15-3: dat we deze helft de nul wel weten te houden is grotendeels te danken aan het beter houden aan de afspraken. Posities werden niet verlaten (of overgenomen) en de aansluiting tussen de linies was beter dan in de 1e helft, waardoor de jo13-3 veel minder ruimte kreeg om te 'voetballen'.  Allemaal wat voetbal-technische praat misschien, maar wel precies de punten waarop uw jo15-3 wedstrijd na wedstrijd als team steeds een beetje groeit. Ga zo door mannen!