43'
56'

6 februari 2021 14:00

Opstelling GVAV-Rapiditas JO15-2JM

Oplettende lezertjes weten het: er ontbreekt een verslag in de reeks van avonturen van uw jo15-2. Normaal gesproken een veeg teken met betrekking tot de kwaliteit van de wedstrijd ('als-je-niks-positiefs-te-melden-hebt-meldt-je-maar-liever-niks'), maar vorige week werd met maar liefst 8-0 gewonnen van de jo14-1, de ploeg waarvan aan het allereerste begin van dit rare corona-seizoen nog met bijna even grote cijfers (0-7 was het toen) werd verloren. Uw schrijvert had echter andere verplichtingen en miste daardoor dit uitdrukkelijk onderstrepen van de groei die het team ondanks (of misschien wel dankzij?) de rare omstandigheden doormaakt en kon om die reden geen verslag doen.

Het is wel de opmaat voor de wedstrijd waarvoor onze helden vandaag aantreden. Het opgedane vertrouwen, beter ingespeelde routines en een de laatste tijd eigenlijk altijd wel scorende voorhoede maken dat we de moed hebben om de absolute top talenten van onze club uit te dagen: vandaag zijn de leeftijdsgenoten van de jo15-1 de tegenstander.

Jo15-1 trof al een drietal ploegen waar tegen ook onze mannen al eens hebben gespeeld: in de beker werd met 1-0 gewonnen van Lycurgus (jo15-2 vriendschappelijk 5-0), van Be Quick met 0-4 verloren (jo15-2 in competitieverband 1-7) en werd 5-1 winst behaald in een oefenwedstrijd tegen onze eigen jo14-1 (als vermeld jo15-2 8-0). Vergelijkbare cijfers dus en ondanks dat wedstrijden niet op papier worden gespeeld schetst het in ieder geval een beeld dat de weinige gelukkigen die aanwezig mogen zijn (corona maatregelen, je weet wel...) wel eens een leuke, gelijkwaardige wedstrijd zouden kunnen gaan zien.

Als onder ijzige omstandigheden (er is een heuse winterperiode op komst) om 14:00 het eerste fluitsignaal klinkt blijkt dat inderdaad te kloppen. Terwijl de selectieploeg bezig is rustig in de wedstrijd te komen gaan onze helden zelfs gelijk vol in de aanval en na een paar 'waarschuwinkjes' en slechts 2 minuten heeft dat ook al resultaat: Justin rondt de pakweg 3e poging succesvol af (1-0) en zet de jo15-2 toch enigszins verrassend op voorsprong.  In de periode daarna ontstaan ook voor onze onze goal wat kansjes, maar de pogingen missen kracht en/of nauwkeurigheid: de beste kansen zijn en blijven voor de jo15-2.  Zonder te scoren overigens en als de jo15-1 langszij komt door een corner uitstekend in te koppen (1-1) voelt dat enigszins tegen de verhoudingen in.  Aan het spelbeeld verandert de 1e helft verder weinig: van de aanvallen van de jo15-2 gaat de meeste dreiging uit en ook op andere posities op het veld lijken onze helden de wedstrijd redelijk onder controle te hebben. Er wordt zelfs nog een keer gescoord en zo gaan we met een verdiende 2-1 voorsprong de rust in: misschien had de voorsprong zelfs nog wel groter kunnen/moeten zijn.

De 2e helft toont een ander beeld. Jo15-1 zet meer en meer druk, pijntjes en blessures bij onze mannen en tegen de wind in spelen zorgen er voor dat de wedstrijd stukje bij beetje kantelt in het nadeel van de jo15-2.  Ondanks dat er nog steeds met volle inzet wordt gestreden wordt de voorhoede nauwelijks meer bereikt (beste poging: buitenkant paal) en komt de druk steeds meer op onze verdediging te liggen. Die vechten voor wat ze waard zijn (net als het hele team), maar moeten uiteindelijk toch 3 doelpunten toestaan: de favoriet wint, eindstand 2-4.