... (afstandschot)
60'

15 mei 2021 12:00

Opstelling GVAV-Rapiditas JO15-3JM

"Drie keer is scheepsrecht". Een prachtig spreekwoord voor vandaag: niet alleen spelen we met de jo15-3 voor de derde keer dit seizoen tegen deze sterke tegenstander (beide vorige ontmoetingen gingen verloren), maar het is ook de dag na de nacht dat een enorm vrachtschip een voor de toegang tot o.a. ons sportpark Kardinge belangrijke brug ramde en voor langere tijd buiten gebruik heeft gesteld. Voor een aantal spelers betekent dat een flink stuk omfietsen, maar deze wedstrijd is het waard: deze keer willen we winnen!

De vandaag bijna volledige selectie (18 enthousiaste spelers!) toont hoezeer deze gedachte in het team leeft: alleen keeper en aanvoerder Nieck kan vanwege een dag eerder opgelopen blessure helaas niet spelen, maar hij is wel aanwezig om zijn teamgenoten aan te moedigen. Stoer en uiteraard beterschap!

De wedstrijd laat deze intentie helaas slechts 1 helft zien. Een grotendeels prima als team gespeelde 1e helft wordt winnend afgesloten (0-1 met kansen op meer), maar het in het laatste deel van dat eerste bedrijf al ingezette verval in de samenhang van het spel wordt in de tweede helft genadeloos afgestraft door de als altijd leuk en aantrekkelijk voetballende groen-witte tegenstanders: eindstand 4-2.

Als om 12 uur onder een voorzichtig voorjaarszonnetje de bal voor het eerst aan het rollen wordt gebracht op veld 8 worden we wat verrast door de krachtsverhoudingen: we zijn veel in balbezit en weten regelmatig ook daadwerkelijk de weg naar de uitstekende Oosterparkers keeper te vinden. Levert gelijk na de  aftrap al een goede kans op, maar Kayne verliest in het omzeilen van de doelman oog voor de goal en loopt helaas met bal en al over de achterlijn... Ook daarna krijgen we nog meerdere kansen om de score te openen, maar het duurt uiteindelijk 20 minuten totdat wie anders dan Ioannis de nul van het scorebord haalt: een op dat moment meer dan verdiende 0-1. De voorsprong wordt door onze helden gevoeld als een voorschot op meer, maar de eerste tekenen dat het vanaf dat moment allemaal wat anders kan gaan lopen zijn ook al te zien: er sluipt wat onrust in de verdediging en opbouw en Oosterparkers lijkt wat meer in de wedstrijd te komen. Gelukkig steekt keeper Caspar ook vandaag weer in een prima vorm en zo kunnen we na een half uur met een 0-1 voorsprong aan de ranja.

Het begin van de 2e helft lijkt een exacte kopie van onze vorige ontmoeting: binnen 5 minuten geven we de wedstrijd weg. Eerst wordt een corner prachtig ingekopt (1-1) en nog geen minuut later ligt de bal op 11 meter van Caspar op de stip: de dit jaar haast onvermijdelijke 'penal-tegen' draait de  wedstrijd volledig om en daar komen we eigenlijk niet meer van terug. Wel blijven onze helden proberen om de schade te herstellen, maar de onrust in het spel blijft en een prima uitgevoerde counter (3-1) beslist ondanks de snel daarop volgende 'Anslusstreffer' (3-2) de wedstrijd: het slotoffensief(je) resulteert slechts in nog een tegendoelpunt, eindstand 4-2.