Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 13

Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20210918 – GVAV-Rapiditas ligt uit het bekertoernooi door een 3-4 nederlaag tegen sv Marum.

In de 18e minuut kwam GVAV-Rapiditas op 1-0 door Daniël de Vries. Op het halfuur zorgde Tom Boezerooy voor de 1-1. Ingmar Liezenga zette GVAV-Rapiditas in de 35e minuut weer op voorsprong (2-1). Vlak voor de rust tikte Delano Dussel de 2-2 binnen. In de 49e minuut scoorde Tom Boezerooy nog een keer (2-3). Patrick Venema scoorde in de 59e minuut de zoveelste gelijkmaker in deze wedstrijd (3-3). Een door Noël Kailola benutte strafschop was de laatste treffer in dit duel (3-4).

GVAV ging zoals steeds voortvarend van start en kostte Marum de nodige tijd om zich daaraan te ontworstelen. Na een corner ontstond er een scrimmage voor de goal van Marum en daarin kon Daniël de Vries de bal in de 18e minuut binnentikken (1-0).
Daarna bleek al snel dat Marum met rechterspits Tom Boezerooy een geweldig wapen in huis heeft. Linksback Roald van Geffen, zo ongeveer de snelste speler bij GVAV, werd nu geconfronteerd met iemand die net zo snel zo niet sneller was dan hij en ook nog eens een hele goede voetballer. Dat zal Roald tot nu toe nauwelijks meegemaakt hebben en hij wist ook niet goed hoe hij daarmee om moest gaan. In de 25e minuut werd Roald er dan ook uitgesprint en met veel moeite wist de GVAV-defensie de bal vlak bij het doel over de achterlijn te werken.
Een paar minuten later was het wel raak. Roald van Geffen was aan de linkerkant opgekomen en niet in de buurt toen Marum via Boezerooy in de 29e minuut over rechts op het doel van GVAV afstormde en Carsten Meijwaard kansloos liet (1-1). In de 35e minuut kwam Ingmar Liezenga op links in het strafschopgebied vrij en scoorde de 2-1.
In de 45e minuut was het weer Boezerooy die op kon komen en de bal keurig klaarlegde voor Delano Dussel die de 2-2 op het scorebord zette. In de 49e minuut was Boezerooy weer zelf aan de beurt (2-3). In de 59e minuut viel de mooiste GVAV-goal. Een vrije schop van Ricardo Postema werd doorgekopt naar Patrick Venema die de 3-3 binnenschoot.
In de 64e minuut was er enige discussie met scheidsrechter Ottens over een handsbal in het strafschopgebied van GVAV maar de bal ging op de stip en Noël Kailola liet deze kans niet aan zich voorbijgaan (3-4). Ondertussen was Boezerooy gewisseld en was GVAV van deze plaaggeest verlost. Kort na de penalty legde Patrick Venema de bal mooi neer voor Ingmar Liezenga die echter niet al te best inschoot. Dion Paapst was in de 78e minuut nog het dichtst bij de 4-4 maar zijn fraaie schot ging net naast. Achterin gaf GVAV steeds meer ruimte weg maar Ralph Oosterhof kon vlak voor tijd alleen voor Carsten Meijwaard de klus niet klaren.
Komende is de eerste competitiewedstrijd op Sportpark Kardinge tegen Helpman.

GVAV-Rapiditas – sv Marum 3-4 (2-2)

Scoreverloop: 18. Daniël de Vries 1-0. 29. Tom Boezerooy 1-1. 35. Ingmar Liezenga 2-1. 45. Delano Dussel 2-2. Patrick Venema 1-0. 4. Leon Knol 2-0. 51. Isaac Chioma 2-1. 55. Joël de Jong 3-1. Scheidsrechter: Jasper Ottens.