Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 13

Iepenlaan 89 a
9741GB
GRONINGEN
tel. 050-5779308

20210911 – GVAV-Rapiditas verloor zaterdag de tweede bekerwedstrijd met 3-2 van stadgenoot vv Groningen.

Na exact twee minuten scoorde Patrick Venema uit een strafschop en in de zesde minuut maakte hij ook de 0-2. In de 57e minuut maakte Robin van der Tuin de 1-2. In de 82 minuut kwam de gelijkmaker op naam van Earl Perré (2-2) en in de 86e minuut stelde Bryan Inge de zege van vv Groningen veilig (3-2).

Bij VVG bestond de selectie voor een deel uit spelers die kortere of langere tijd bij GVAV gespeeld hebben. Het was dus een vrolijk weerzin voor allerlei spelers en dat ging blijkbaar ten koste van de concentratie bij VVG. Al in de eerste minuut veroorzaakte Youri ter Arkel (oud-GVAV) een penalty met een ongelukkige handsbal. Patrick Venema schoot de strafschop fraai binnen (0-1).
In de zesde minuut kwam hij op links vrij en schoot de bal in de rechterbenedenhoek (0-2). Het duurde lang voordat VVG deze tegenslag te boven kwam. GVAV zat er voortdurend bovenop en VVG kwam in de eerste helft niet verder dan twee mogelijkheden. In de 32e minuut was Patrick Venema dichtbij een zuivere hattrick. Met twee wippertjes creëerde hij wat ruimte voor zichzelf maar bij het lobje over de keeper raakte hij de bal net niet goed en kon de keeper de bal gemakkelijk vangen.
Tijdens de rust vroegen enkele GVAV-supporters zich af of de ploeg in de eerste helft niet te veel energie in het duel gestopt had. Gaandeweg de tweede helft bleek dat ook het geval te zijn. In de tien minuten van de tweede helft leek er nog niets aan de hand maar in 57e minuut maakte Robin van der Tuin onverwacht de aansluitingstreffer (1-2).
Zo’n treffer geeft de ploeg die zo’n treffer altijd een psychologische boost en GVAV kwam zodanig onder druk te staan dat het nauwelijks meer van de eigen helft af kwam. In de 63e minuut had de gelijkmaker al moeten vallen toen Kimani Lopes de bal van dichtbij over schoot. Toch luwde het offensief van VVG wat maar GVAV slaagde er niet in gevaarlijk te worden en richting het einde van de wedstrijd kwam VVG weer opzetten. Earl Perré maakte in de 82e minuut de gelijkmaker (2-2).
Het wachten daarna was op de winnende treffer. Roald van Geffen die Bryan Inge voortdurende in bedwang gehouden had, moest zich in de 73e minuut wegens krampverschijnselen laten vervangen. Van zijn plaaggeest verlost, wist Bryan Inge in de 86e minuut de 3-2 te maken. De vreugde bij VVG was alsof men de Champions League gewonnen had. De ploeg trok zich nu wat terug maar GVAV had de kracht niet meer om nog gevaarlijk te worden.
Het vertoonde spel schept wel positieve verwachtingen voor de competitie. Wat de beker betreft moet er echter nog wel wat gebeuren. Omdat Marum ruim won van Gruno moet GVAV komende zaterdag winnen van Marum om verder te komen.

vv Groningen – GVAV-Rapiditas 3-2 (0-2)

Scoreverloop: 2 en 6. Patrick Venema 0-1 en 0-2. 57. Robin van der Tuin (1-2). 82. Earl Perré (2-2). 86. Bryan Inge (3-2).
Scheidsrechter: Martin Arends.
Toeschouwers: 160.
Geel: Robin van der Tuin, Jordy Kailie, Haaye Feenstra (VVG). Arco Bartelsman, Tom Klooster (GVAV).
Man of the match: Beide centrale verdedigers speelden een uitstekende partij. De keuze viel op Ramon Nijdam die kort voor de wedstrijd pas te horen kreeg dat hij zou moeten spelen omdat Boyd Kooy last had gekregen van een blessure.
Citaat van de dag: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster, Ramon Nijdam, Daniël de Vries, Roald van Geffen, Joël de Jong, Arco Bartelsman, Ricardo Postema, Leon Knol, Jordy Paapst, Patrick Venema.
Wissels:
61. Ingmar Liezenga voor Jordy Paapst.
73. Dion Paapst voor Roald van Geffen.
84. Yoni Even-zur en Jorn van Aalsum voor Arco Bartelsman en Patrick Venema.

Andere uitslag

Gruno – Marum 1-7.

Gehaktballentest 2021-2022
De bal bij VVG is zelf gemaakt en geen fabrieksbal. Deze smaakte dan ook uitstekend: 8,0.
Voor de gehaktballentest tellen alleen de ballen uit de competitie mee, dus deze bal valt in de categorie ‘buiten mededinging’.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)