Zwaluwen Jeugd Beker O19 poulefase Groep 2 05

9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

Opstelling

11 september 2021 – Vandaag speelde GVAV-Rapiditas JO19-3 een thuis wedstrijd tegen v.v. Hoogezand JO19-2. De vorige wedstrijd tegen FC Zuidlaren heeft wel wat indruk gemaakt op de groep, tijdens trainingen werd er veelvuldig naar gerefereerd. Uit die wedstijd hebben we in ieder geval de nodige aanknopingspunten gevonden om vandaag nog beter voor de dag te komen.

Het was de afgelopen week nog even spannend of de wedstrijd door kon gaan, want zoals bij vele voetbalclubs, bleek het dit weekend erg lastig om de arbitrage rond te krijgen. Dankzij de inzet van Sander en de betrokkenheid van de scheidsrechter van vandaag Andreas komt het toch nog goed. Enorm bedankt! Mannen. Een woord van dank ook voor Ramon die het vlaggen voor z’n rekening neemt.

Zoals gezegd vandaag is de in de 1e klasse uitkomende v.v. Hoogezand JO19-2 op bezoek voor de 2e ronde in de KNVB Jeugd Zwaluwen beker 2021/2022.

Net als afgelopen week starten we weer met in een 4-4-2 formatie, dat bevalt tot op heden prima en is een prima basis om mee te beginnen.

Gewapend met de ervaring van de vorige wedstrijd oogt het team van GVAV lekker scherp. De teams lijken aardig aan elkaar gewaagd te zijn. v.v. Hoogezand zoekt vaak de spits op de as van het veld en probeert de bal achter onze centrale verdedigers Nick en Jordy te leggen. Maar die vullen elkaar goed aan en neutraliseren de meeste pogingen voordat de bal bij de spits beland. v.v. Hoogezand is scherp op onze bal aannames en zetten flink wat druk. Anders dan de vorige keer kunnen we nu redelijk onder die druk weg spelen, door direct door te spelen. In de afgelopen week hebben we meer aandacht gehad op het kantelen en het vrijlopen en inspelen van de middenvelders. Noud en Ricardo en later ook Sen en Jesse bieden zich goed aan.  Ook Owen en Lars die op as in het middenveld spelen, worden regelmatig gevonden. Owen zet telkens goed druk en Lars die iets ingezakt speelt is in de opbouw goed te vinden en samen houden ze de as goed dicht bij balverlies.
Voor de 5 mans verdediging ligt de prioriteit bij verstoren van de opbouw en het voorkomen van het ontstaan van kansen. Het veroveren van de bal is daar ondergeschikt aan. De backs Olaf, Joost en Marijn en later Sen, pakken dat goed op en wachten tot de middenvelders hun taak op pakken en er voldoende rugdekking is.

We dwingen de tegenstander tot fouten en komen dan regelmatig in balbezit. Naar mate de tijd verloopt neemt het vertrouwen en de durf van het team toe. Er wordt met weinig ontzag gespeeld.  Met enige regelmaat melden de spelers van GVAV zich dan ook voor het doelgebied van de tegenpartij. De opbouw vanachter uit blijkt dan niet de sterkste kant van de tegenstander. Onze aanvallers(Jesse, Nemo, Annas en Mees) verstoren door snel druk zetten de opbouw van de tegenpartij en dat levert ons steeds vaker balbezit op, op de helft van de tegenstander. De eerste kansen zijn voor de tegenpartij die behoorlijk op het randje van buitenspel spelen waarvoor ook regelmatig de vlag omhoog gaat. Natuurlijk levert dat zo nu en dan de nodige protesten op, maar wij vinden het prima.

Na bijna een half uur spelen komt GVAV na een goede aanval op voorsprong als Mees in het veld gekomen. Mees scoort als, Annas een vanaf rechts een bal terug legt in het 16m gebied. Mees wacht op de eerste reactie van de keeper en legt de bal vervolgens in tegenovergestelde richting in het doel.

Dan komt de wedstrijd echt los, v.v. Hoogezand is nu geprikkeld en dat geeft over en weer kansen. Er komt nu meer druk op met name onze rechterflank. Onze rechtsback stapt in, maar heeft op dat moment geen rugdekking en moet in de achtervolging. De tegenstander weet dan een bal diagonaal voor ons doel langs te spelen naar de tweede paal, voor bij de keeper, zonder dat iemand de bal onderschept. Op slag van rust is het dan 1 – 1.

In de rust bespreken we de aandachtspunten maar genieten we zeker ook even van hoe we er voorstaan. We pakken de tweede helft op dezelfde manier op en is daarmee een redelijke kopie van het eerste bedrijf. In die tweede helft komt GVAV weer op voorspong wanneer Mees een bal onderschept en vanaf afstand een poging waagt. Waar het schot meer weg heeft van een rollertje, vergist de keeper zich in de bal waardoor de bal achter hem in het doel verdwijnt. Richting de eindfase zet de tegenstander dan nog flink druk. GVAV moet dan achterin alle zeilen bij zetten. In deze periode moet keeper Damian ook een paar kaar flink aan de bak, maar kan helaas een tegentreffer niet voorkomen. Met nog flink wat minuten op de klok, ontvouwt zich een kraker van een wedstrijd die primetime op ESPN niet zou hebben misstaan.

De wedstrijd eindigt in 2-2. En hoewel een winst partij tot de mogelijkheden behoorde, kan het team ook met dit resultaat zeer tevreden zijn. Op momenten zelfs het betere voetbal laten zien. En op alle aandachtpunten vooruitgang geboekt!!