9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20210926 – GVAV-Rapiditas begon de competitie goed met een 3-0 zege op Helpman.

In de 6e minuut opende GVAV-Rapiditas de score door Ingmar Liezenga (1-0). In de extra tijd van de eerste helft was ook Patrick Venema trefzeker (2-0). In de 78e minuut stelde Ingmar Liezenga de overwinning van GVAV-Rapiditas zeker (3-0).
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Stadskanaal.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor erelid Willem Eltink die op 6 april dit jaar overleed na meer dan 64 jaar lid te zijn geweest van GVAV. Eerder was er hiervoor geen goede gelegenheid geweest en daarom gebeurde het nu bij de eerste competitiewedstrijd.
Voor Helpman is GVAV een angstgegner waarvan de laatste jaren geregeld verloren werd en zo verliep het ook vandaag. Al in de zesde minuut kon Tom Klooster vanaf rechts een voorzet geven die aan iedereen voorbijging en die bij de vrijstaande Ingmar Liezenga terechtkwam en deze liet de bal bij de tweede paal in het doel verdwijnen (1-0).
In het eerste deel van de eerste helft was GVAV de bovenliggende partij en werd er tot aan de zestien goed gespeeld maar werden er te weinig kansen gecreëerd. Halverwege de eerste helft moest scheidsrechter Theo Beijert zich vijf minuten laten behandelen voor een blessure maar gelukkig kon hij de wedstrijd op de van hem bekende relaxte manier voortzetten.
Na deze onderbreking was de flow bij GVAV een beetje weg maar pas in de 35e minuut kwam Helpman serieus in de buurt van het GVAV-doel maar Carsten Meijwaard stond op zijn post. In de eerste helft stonden er trouwens twee Meijwaards in het veld want Meijwaard senior stond binnen de omheining en dat is zoals bekend al heel lang niet toegestaan. De scheidsrechter liet de eerste helft lang doorgaan en dat was in het voordeel van GVAV want in de dying seconds van de eerste helft wist Patrick Venema de bal langs doelman Bram Pikkemaat te krijgen (2-0).
Zoals te verwachten was Helpman in de tweede helft met meer energie op zoek naar de aansluitingstreffer en daar waren ze een paar maal dichtbij. Het waren wel slordigheden van de kant van GVAV waardoor de ploeg deze mogelijkheden kreeg. In de 50e minuut liet Joël de Jong zich de bal op kinderlijke wijze ontfutselen en bij de aanval van Helpman die volgde liep het met een sisser af.
In de 54e minuut schoof Tom Klooster de bal zomaar in de voeten van Helpman en er moest een redding van Carsten Meijwaard aan te pas komen om een tegengoal te verhinderen. In 74e minuut was er een foutieve kaats van Arco Bartelsman die ertoe leidde dat Pepe Vista alleen voor Carsten Meijwaard opdook maar ook deze keer kwam de doelman als winnaar uit de strijd.
GVAV kwam nog maar moeite van eigen helft af. In de 78e minuut was er een run aan de rechterkant van Serdan Bayrak die de bal klaarlegde voor Ingmar Liezenga die zo zijn tweede competitiedoelpunt wist te maken (3-0).
Hoewel Helpman eigenlijk zelf niets wist te creëren viel er na deze treffer toch een last van de GVAV-schouders af en ging het in laatste deel van de wedstrijd gelijk op. In de 85e minuut mocht Ricardo Postema aanleggen voor een vrije trap net buiten een hoekpunt van het zestienmetergebied. De bal ging net langs de kruising.
Door deze zege is GVAV op doelsaldo direct koploper in de tweede klasse L. GVAV wil proberen in de winter in Spanje op trainingskamp gaan en zoekt daarom sponsors voor de wedstrijdbal bij de wedstrijden van het eerste elftal.

GVAV-Rapiditas – Helpman 3-0 (2-0)

Scoreverloop: 6. Ingmar Liezenga 1-0. 45+2. Patrick Venema 2-0. 78. Ingmar Liezenga 3-0.
Scheidsrechter: Theo Beijert.
Toeschouwers: 92.
Geel: Jorn Miedema (Helpman).
Man of the match: Carsten Meijwaard.
Citaat van de dag: Scheidsrechter Theo Beijert. Nadat Helpman-trainer René Wollerich zich verbaal te veel had opgewonden, kwam Beijert naar hem toe: ‘Dat het bij jullie niet loopt, moet je niet op mij afreageren.’
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Roald van Geffen, Joël de Jong, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Leon Knol, Ingmar Liezenga, Patrick Venema.
Wissels:
68. Jorn van Aalsum en Serdan Bayrak voor Tom Klooster en Patrick Venema.
83. Moreiro Bacuna en Lars Brouwer voor Ingmar Liezenga en Roald van Geffen.
86. Jaimy Postma voor Arco Bartelsman.

Andere uitslagen

Annen – Valthermond 2-3. FC Lewenborg – Gruno 1-1. Nieuw Buinen – Peize 1-1. Veendam 1894 – ASVB 1-1. WKE’16 – Stadskanaal 6-4. Rolder Boys was vrij.