Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 06-23192982

20220508 – GVAV-Rapiditas won zondag uiterst moeizaam met 1-0 van Nieuw Buinen. In de 47e minuut maakte Patrick Venema het beslissende doelpunt. GVAV-Rapiditas haalde daarmee een maximaal resultaat omdat naaste achtervolger Valthermond met 1-0 onderuit ging bij Veendam 1894. Komende donderdag gaat GVAV-Rapiditas naar Blijham voor de uitwedstrijd tegen ASVB. Die wedstrijd begint om 19.00 uur.

Vanwege de aanleg van watersproei-installaties in de natuurgrasvelden op Sportpark Kardinge werd voor een keer uitgeweken naar kunstgras. GVAV begon met de koude wind in de rug en dat zorgde wel voor een enorm overwicht maar goede combinaties kwamen nauwelijks verder dan de rand van het strafschopgebied van Nieuw Buinen. Diepe ballen gingen vaak te hard en konden door de keeper van Nieuw Buinen vaak gemakkelijk opgevangen worden. Bovendien was hekkensluiter Nieuw Buinen niet naar Groningen gekomen om zich af te laten slachten.
Een schot van Dion Paapst dat via via tegen de paal belandde en een kopbal van Arco Bartelsman die net niet genoeg kracht had om de keeper te passeren waren de enige wapenfeiten van de eerste helft.
Het is algemeen bekend dat combineren tegen de wind in beter gaat en dat bleek in de 47e minuut toen Arco Bartelsman de bal voor de voeten van Patrick Venema kon leggen (1-0). Keeper Marcel Waarsing van Nieuw Buinen groeide uit tot de man die Nieuw Buinen in de wedstrijd hield, zoals in de 55e minuut toen hij een inzet van Ricardo Postema kon keren en ook bij latere ingrepen.
Nieuw Buinen kroop uit zijn schulp en kreeg zijn beste mogelijkheid van de wedstrijd in de 60e minuut toen de snelle linkerspits iedereen te snel af was maar Carsten Meijwaard zijn schot kon pareren. In de 80e minuut kon Patrick Venema de wedstrijd in het slot gooien maar de penalty, toegekend na het onderuit trekken van Arco Bartelsman, was aan hem niet besteed.
Nieuw Buinen probeerde een gelijkmaker te forceren maar alle schoten richting het GVAV-doel ging over en naast. Desalniettemin zag het er bij GVAV behoorlijk zenuwachtig uit met deze krappe voorsprong. Enkele counters leidden ook niet tot de bevrijdende tweede treffer. In de 88e minuut schoot Yoni Even-zur over en in minuut 90+1 trof Serdan Bayrak de keeper op zijn weg.
De stand aan kop is nu als volgt:
GVAV                20 15 3 2 48 (55-16)
Rolder Boys     20 13 4 3 43 (55-23)
Valthermond   19 13 3 3 41 (41-22)
WKE’16           19 12 2 5 38 (55-31)

Als GVAV de volgende vier wedstrijden wint, kan het in de laatste wedstrijd tegen WKE’16 de kampioensvlag hijsen. Maar dit alles is nog ver weg. GVAV moet nog tegen ASVB (uit), FC Lewenborg (thuis), Veendam 1894 (uit op zaterdag) en WKE’16 (thuis).

GVAV-Rapiditas – Nieuw Buinen 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 47. Patrick Venema 1-0.
Scheidsrechter: Ronny Lemstra.
Toeschouwers: 75.
Geel:
Milan Schipper, Eron Alberts, Kevin Koerts (Nieuw Buinen). Dion Paapst, Jorn van Aalsum (GVAV).
Man of the match: Ricardo Postema.
Citaat van de dag: de moeder van Patrick Venema.
‘Hou het kort – de drie punten zijn binnen!’ Dit sloeg op de lengte die dit verslag zou moeten krijgen. (En ik geef vrouwen nu eenmaal altijd gelijk.)
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Lars Brouwer, Ramon Nijdam, Daniël de Vries, Tom Klooster, Ricardo Postema, Dion Paapst, Leon Knol, Arco Bartelsman, Patrick Venema, Ingmar Liezenga.
Wissels:
46. Boyd Kooy voor Daniël de Vries.
76. Yoni Even-zur en Jorn van Aalsum voor Ingmar Liezenga en Lars Brouwer.
87. Serdan Bayrak voor Patrick Venema.

Andere uitslagen

Op zaterdag 7 mei: Stadskanaal – Helpman 3-1.
Op zondag 8 mei: Annen – Gruno 6-1. Veendam 1894 – Valthermond 1-0. FC Lewenborg – ASVB 0-2. Peize – Rolder Boys 0-2. WKE’16 vrij was.