Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20211128 – In een bijzonder matig duel won GVAV-Rapiditas zondag met 2-0 van Veendam 1894 na doelpunten van Leon Knol en Roald van Geffen in de eerste helft. Mocht de competitie niet een vervroegde winterstop ingaan, dan moet GVAV-Rapiditas op 5 december naar Nieuw Buinen en zou op 12 december ASVB naar Groningen komen.

Het was waterkoud op Sportpark Kardinge en het overgrote deel van de met toestemming aanwezige personen verkoos de kantine boven een plekje naast het veld. Al in de derde minuut kon Leon Knol de bal van dichtbij binnentikken (1-0). GVAV had daarna een zodanig groot overwicht dat het tot de dertigste minuut duurde voordat doelman Carsten Meijwaard de bal ook eens aan kon raken. In de 31e minuut was Roald van Geffen opgerukt tot bij de eerste paal en vanuit die positie kon hij de eerste officiële competitietreffer op zijn naam schrijven (2-0).
In de eerste helft gaf GVAV ook nog twee cadeautjes weg. Robin Mik mikte namens Veendam in de 38e minuut hoog over en in de 44e minuut schoot Jasper Bijl naast. In de tussentijd was Patrick Venema met hamstringklachten uitgevallen en werd hij vervangen door Ingmar Liezenga, die in de rest van de wedstrijd geen supersub bleek te zijn.
Toeval of niet maar op het moment dat het weer begon te hagelen was de blessuretijd op de stopwatch van de zoals altijd relaxt fluitende Jos Boerema voorbij.
In de tweede helft waren beide ploegen wel ijverig en had Veendam een overwicht maar echt gevaarlijk voor een van de doelen werd het nauwelijks. Rond de 80e minuut moest Veendam doelman Thijs Graver nog een keer wat modder opsnuiven na een schot van Joël de Jong. Aan de andere kant waren twee kleine mogelijkheden ook niet aan de bezoekers besteed.
Op het moment dat de juryleden voor de man van de wedstrijd dachten aan Roald van Geffen schoot deze de bal tegen de lat van de ballenvanger. Bijzonder knap gedaan natuurlijk maar daardoor werd hij kansloos bij deze verkiezing. Ricardo Postema haalde voor het eerst in deze competitie weer eens zijn oude niveau en kreeg deze keer de titel toebedeeld.
Voor wat het waard is, is de stand aan kop nu als volgt. GVAV 22 uit 8. Valthermond 20 uit 8. WKE’16 16 uit 8. ASVB 14 uit 7.

GVAV-Rapiditas 2-0 (2-0)

Scoreverloop: 3. Leon Knol 1-0. 31. Roald van Geffen 2-0.
Scheidsrechter:
Jos Boerema.
Vrijwilligers met toegang naast het veld: 7.
Vrijwilligers en sporters met toegang in de kantine of de bestuurskamer: 25.
Geel: Ramon Nijdam (GVAV).
Man of the match: Ricardo Postema.
Citaat van de dag: Frits Kerkhof.
Ergens in de tweede helft kreeg GVAV wegens een terugspeelbal een vrije trap vlakbij de achterlijn op een meter of tien van het doel. Op de constatering dat dit een pupillencorner was, kwam Frits met de suggestie dat er dan ook maar kleine doeltjes neergezet moesten worden.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Jorn van Aalsum, Ramon Nijdam, Daniël de Vries, Roald van Geffen, Joël de Jong, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Jordi Paapst, Patrick Venema, Leon Knol.
Wissels:
40. Ingmar Liezenga voor Patrick Venema.
46. Tom Klooster voor Ramon Nijdam.
87. Boyd Kooy en Moreiro Bacuna voor Arco Bartelsman en Jordi Paapst.

Andere uitslagen

Annen – WKE’16 2-0. Valthermond – Nieuw Buinen 3-1. Afgelast werden Helpman – ASVB, Rolder Boys – FC Lewenborg en Peize – Gruno. Stadskanaal was vrij.