Langeleegte 16
9641GN
VEENDAM
tel. 0598-614350

20220521 – GVAV-Rapiditas boekte zaterdag in Veendam de overwinning die nodig was om het kampioenschap in de tweede klasse L veilig te stellen. Veendam 1894 wist dat een uur lang te verhinderen maar Ingmar Liezenga, Patrick Venema en nogmaals Ingmar Liezenga zorgden voor de 0-3 overwinning. Volgende week zondag komt WKE’16 naar Sportpark Kardinge voor de laatste competitiewedstrijd van GVAV-Rapiditas dit seizoen.

Omdat er zondag in Veendam een wielerronde is waardoor het sportpark aan de Langeleegte onbereikbaar is, werd deze wedstrijd al op zaterdagavond gespeeld. Een kleine 300 mensen waren op deze wedstrijd afgekomen waarvan het grootste deel GVAV-supporters waren. Die zagen al zo ongeveer vanaf de aftrap Patrick Venema vrijkomen wiens schot maar net naast ging. Nog geen minuut later zag ook Arco Bartelsman zijn inzet net naast gaan.
Daarna werd het beuken op een muur. Vele schoten werden onderweg naar het doel geblokkeerd door een Veendam-been of ander lichaamsdeel. In de twaalfde minuut kreeg Veendam 1894 ook nog een goede kans maar de kopbal van Koen Kort werd door keeper Carsten Meijwaard gepareerd. In de rest van de eerste helft was het regelmatig powerplay van GVAV maar er was geen doorkomen aan. De beste kansen waren voor Patrick Venema (net over) en Roald van Geffen (gered door de keeper).
Na de rust had GVAV de wind mee. Dat maakt combineren lastiger maar biedt ook mogelijkheden voor schoten van afstand. In de 62e minuut ondernam Ingmar Liezenga zo’n poging en zo verdween de bal, gedragen door de wind, in de rechterbovenhoek (0-1). Dit was een de mooiste goals van de vele die Ingmar op zijn naam heeft staan. De organisatie bij Veendam 1894 was even zoek en Patrick Venema kon daarvan een minuut later al profiteren. Met een lob wist hij de keeper te passeren en de bal kon door twee teruggesnelde verdedigers niet meer onderschept worden (0-2).
De druk was nu wel van de ketel en in de 76e minuut zag Jordi Paapst zijn inzet van dichtbij via een Veendam-been net over het doel gaan. In de 83e minuut ging een voorzet over iedereen heen en daar had Ingmar al op gerekend. Met zijn linker(!)voet stuurde hij de bal kaarsrecht halfhoog in de rechterhoek van het doel (0-3).
Toen ook de 45 minuten van de tweede helft vol waren, was het kampioenschap van GVAV een feit. Zeven jaar na de degradatie uit de eerste klasse is GVAV weer terug op dat niveau.
Op zaterdagavond is de stand aan kop als volgt.
GVAV 23 16 3 2 57 (67-16)
Rolder Boys 21 14 4 3 46 (63-23)
Valthermond 21 14 3 3 46 (47-24)
WKE’16 21 13 3 5 42 (58-33)

De beide achtervolgers kunnen nog maximaal negen punten halen en dus is GVAV onbereikbaar geworden. Volgens trainer Bas Veldman is dit het hoogste gemiddelde puntenaantal in de geschiedenis van GVAV en dat met nog een wedstrijd te gaan.

Veendam – GVAV-Rapiditas 0-3 (0-0)
Scoreverloop:
72. Ingmar Liezenga 0-1. 73. Patrick Venema 0-2. 83. Ingmar Liezenga 0-3.
Scheidsrechter: Martijn Gerbrandy.
Toeschouwers: 300 (?).
Geel:
geen.
Man of the match: de gehele selectie, de staf en alle anderen die aan dit succes hebben bijgedragen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Roald van Geffen, Ramon Nijdam, Daniël de Vries, Tom Klooster, Joël de Jong, Ricardo Postema, Leon Knol, Arco Bartelsman, Patrick Venema, Ingmar Liezenga.
Wissels:
74. Jordy Paapst voor Arco Bartelsman.
84. Boyd Kooy en Jorn van Aalsum voor Tom Klooster en Daniël de Vries.
87. Dion Paapst en Lars Brouwer voor Ingmar Liezenga en Roald van Geffen.

Andere uitslagen

Op zaterdagavond nog geen. Programma: Stadskanaal – Annen. Gruno – Valthermond. FC Lewenborg – Rolder Boys. Nieuw Buinen – ASVB. WKE’16 – Helpman. Peize is vrij.

Gehaktballentest 2021-2022
De bal bij Veendam 1894 heeft zich in de top drie genesteld. Een redelijk stevige bal die verrassend aangenaam gekruid was: 8,0.
Eindstand
1. Stadskanaal, Annen, Veendam 1894 8,0.
4. Rolder Boys en ASVB 7,8
6. Helpman en Valthermond 7,0.
8. Gruno 6,8.
9. WKE’16 6,5.
10. Peize 6,3.

Niet van toepassing: FC Lewenborg (tijdens de lockdown was de keuken niet open) en Nieuw Buinen (bij die wedstrijd was uw verslaggever niet aanwezig).

Buiten mededinging: vv Groningen 8,0.